Ostoksia Lefkaksella

Mielenkiintoinen puolipäiväretki, jossa historia yhdistyy mielenkiintoisella tavalla nykyaikaan ja shoppailuun. Retki soveltuu erinomaisesti sinulle, joka haluat tutustua saareen ja sen suurimpaan kaupunkiin sekä kuulla saaren historiasta.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Perjantai
 • Kesto:
  Puolipäiväretki noin klo 10-16.30
 • Hinta:
  30 EUR per aikuinen, 15 EUR per lapsi.

  0–3-vuotiaat lapset ilmaiseksi. 4–7-vuotiaat lapset 15 euroa. Yli 7-vuotiaat lapset samaan hintaan kuin aikuiset. Syötävää ja juotavaa on mahdollista ostaa Lefkaksen kaupungissa.
 • Kieli:
  Omatoimiretki.
 • Pakkaa mukaan:
  Hyvät kengät.
 • Näin varaat:
  Retken varaat kätevästi matkakohteessa oppaaltamme.
Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Faneromenin luostari, jota pidetään Lefkadan tärkeimpänä uskonnollisena paikkana. Luostarilta on upeat näkymät niin kaupungin kuin saaren pohjoisosan yli sekä mantereen rannikolle. Luostari rakennettiin vuonna 1634 pyhälle paikalle, joka liittyy koko saarta suojelevaan kreikkalaiseen metsästyksen jumalattareen Artemikseen. Tätä paikkaa on ilmeisesti käytetty myös kristinuskon opettamiseen ja levittämiseen kreikkalaisille. 1700-luvulla luostari rakennettiin uudelleen ja nykyään se toimii museona, jossa on harvinaisia bysanttilaisia teoksia sekä vanhoja käsikirjoituksia ja evankeliumeita.

Pysähdyksen jälkeen jatkamme matkaa Lefkaksen kaupunkiin, jossa sinulla on aikaa tutustua omin päin kaupunkiin, syödä lounasta tai pysähtyä ostoksille. Lefkas menetti suuren osa historiallisesta arkkitehtuuristaan vuoden 1948 ja 1953 maanjäristyksissä, jonka jälkeen rakennuksista on tehty maanjäristyksen kestäviä. Uudemmat rakennukset on tehty puusta, ja ne on maalattu kirjavin pastellisävyin, ja värikäs tunnelma muistuttaa Karibiasta ja antaa kaupungille iloisen ilmeen. Kaupunki sijaitsee saaren pohjoisimmassa osassa ja avautuu Kreikan mantereelle päin, jonka voi nähdä siintävän toisella puolella.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.