Escape to Cool - Alanyasta

Tällä kokopäiväretkellä saat nauttia kauniista luonnosta ja sinulla on mahdollisuus vierailla Dimcay-luolassa, joka on yksi maailman syvimmistä tippukiviluolista. Käymme myös hedelmäpuutarhassa ja päivän päätteeksi saat pulahtaa vilvoittavaan jokiveteen.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Perjantai
 • Hinta:
  40 EUR per aikuinen, 30 EUR per lapsi.

  Lounas sisältyy hintaan, ruokajuomat maksetaan erikseen. Sisäänpääsymaksu luolaan ei sisälly hintaan.
 • Kieli:
  Skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Uimavarusteet, pyyhe, aurinkorasvaa, vesipullo, aurinkolasit, päähine ja mukavat kengät.
 • Muuta:
  Sisäänpääsymaksu tippukiviluolaan maksetaan erikseen, n. 100 liiraa/aikuinen ja 50 liiraa/lapsi. Alle 7-vuotiaat maksutta.

  Paljon rappuja ja korkeuseroja. Mikäli olet liikuntaesteinen, ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen ennen retken varaamista.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Ajelemme kauniin luonnon läpi, pitkin vuoristoteitä ja kapeita polkuja. Kameralle on varmasti käyttöä.

Ensimmäinen vierailukohteemme on Dimcay-luola, joka on yksi maailman syvimmistä tippukiviluolista. Tällaisen luonnonilmiön muokkaantumiseen on mennyt miljoonia vuosia. Luolan ulkopuolella sinulla on mahdollisuus ottaa valokuvia näköalapaikalta, josta avautuu upea näköala vuoristoon ja Alanyaan. Halutessasi voit ostaa kupillisen kahvia tai turkkilaista teetä ja nauttia siemaillessasi kauniista näkymistä.

Seuraavaksi ajelemme alaspäin kohti paikallista puutarhaa, jossa teemme pienen kävelykierroksen ja saamme nauttia erilaisista tuoksuista, väreistä ja mauista. Meille tarjoillaan myös mehu-, pähkinä- ja hedelmämaistiaisia.

Matka jatkuu ylöspäin pitkin Dimcay-joen vartta ja saamme nähdä mahtavan Dimcay-padon. Pysähdymme suureen ravintolaan, jossa nautimme maittavan grillilounaan. Tarjolla on myös kasvisvaihtoehto. Ruokailun jälkeen sinulla on halutessasi mahdollisuus pulahtaa uimaan joen virkistävään, viileään veteen. Jos jokivesi tuntuu liian kylmältä, voit pulahtaa uima-altaaseen, jonka vesi on hieman lämpimämpää.

Lounaan jälkeen matkamme jatkuu paikallisen kivenhakkaajan luo. Hän esittelee meille luomuksiaan ja menetelmiään. Sinulla on myös mahdollisuus ostaa paikallisia käsitöitä ja koruja, jotka on valmistettu kivestä.

Tällä kokopäiväretkellä pääosassa on fantastisen upea ja kaunis luonto
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.