Mezeateria, jonka jälkeen olet kylläinen ja onnellinen!
Lähde viettämään mukavaa iltaa ja nauttimaan kreikkalaisesta kotiruuasta. Saat maistella useita hyviä ja maukkaita kreikkalaisen keittiön herkkuja mezeaterian muodossa.
- Päivä:Perjantai ja sunnuntai (vain sunnuntaisin viikoilla 25–29). Ensimmäinen suunniteltu retkipäivä on 27.4. Rajoitettu määrä paikkoja.
- Kesto:Iltaretki noin klo 18-21 skandinaavisen oppaan jodolla (voit halutessasi jäädä pidempään).
- Hinta:35 EUR per aikuinen, 16 EUR per lapsi.
Erilaisia mezeannoksia. Viini, raki ja vesi sisältyvät hintaan. - Kieli:Suomenkielinen opastus.
- Muuta:Kuljetus ei sisälly hintaan.
- Näin varaat:Jos retken voi varata ennen matkaa, se näkyy matkaa varattaessa lisäpalvelut-valikon alla. Voit varata retken myös Omilta sivuilta, jos sinulla on jo matka varattuna. Vapaiden paikkojen puitteissa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Tietoa lyhyesti
Eri puolilla Kreetaa sijaitsevissa pienissä kylissä useimmat asiat sujuvat omalla painollaan. Kreetalla kaikki ovat kotoisin jostakin pikkukylästä, jossa perhe, perinteet ja ruoka ovat kaikki kaikessa. Vaikka lapset matkaisivat maailman ympäri, palaavat he aina takaisin kotikyläänsä. Saaren länsipuolella sijaitseva Roka on yksi tälläinen kylä. Täällä perheet kokoontuvat joka ilta yhteen hyvän ruuan äärelle keskustellakseen päivän tapahtumista.
Me Tjäreborgilla pääsimme yli 20 vuotta sitten osaksi yhtä Rokan kylästä kotoisin olevaa perhettä. Saimme mahdollisuuden nauttia hyvästä ruuasta ja kokea vahvat perhesiteet. Perheellä oli Agia Marinassa Roka niminen taverna, jonka keittiössä äiti loihti ruuat, isä toimi ravintolapäällikkönä, vanhin poika Michalis vastasi päivittäisestä toiminnasa ja nuoremmat sisarukset tarjoilivat asiakkaille. Ravintola toimii Agia Marinassa samalla kokoonpanolla vielä tänäkin päivänä.
Ravintolassa tarjoillaan runsaita annoksia ja pääasiassa kreikkalaista kotiruokaa. Yhdessä Rokan perheen kanssa olemme valinneet useita hyviä ja maukkaita annoksia kreikkalaisesta/kreetalaisesta keittiöstä. Kaikki annokset sopivat erinomaisesti yhteen ja yhdessä nämä annokset muodostavat kreikkalaisen mezeaterian. Meze tulee arabiankielisestä sanasta "mazetik" – maistella. Mezeaterian tarkoituksena on maistella eri ruokia ja jakaa makukokemus pöytäseurueen kanssa. Lupaamme, että poistut ravintolasta kylläisenä ja tyytyväisenä.
Me Tjäreborgilla pääsimme yli 20 vuotta sitten osaksi yhtä Rokan kylästä kotoisin olevaa perhettä. Saimme mahdollisuuden nauttia hyvästä ruuasta ja kokea vahvat perhesiteet. Perheellä oli Agia Marinassa Roka niminen taverna, jonka keittiössä äiti loihti ruuat, isä toimi ravintolapäällikkönä, vanhin poika Michalis vastasi päivittäisestä toiminnasa ja nuoremmat sisarukset tarjoilivat asiakkaille. Ravintola toimii Agia Marinassa samalla kokoonpanolla vielä tänäkin päivänä.
Ravintolassa tarjoillaan runsaita annoksia ja pääasiassa kreikkalaista kotiruokaa. Yhdessä Rokan perheen kanssa olemme valinneet useita hyviä ja maukkaita annoksia kreikkalaisesta/kreetalaisesta keittiöstä. Kaikki annokset sopivat erinomaisesti yhteen ja yhdessä nämä annokset muodostavat kreikkalaisen mezeaterian. Meze tulee arabiankielisestä sanasta "mazetik" – maistella. Mezeaterian tarkoituksena on maistella eri ruokia ja jakaa makukokemus pöytäseurueen kanssa. Lupaamme, että poistut ravintolasta kylläisenä ja tyytyväisenä.






Käytännön tietoa retkistä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.