Manner pienoiskoossa

Tämä retki kuuluu retkiohjelmamme parhaimmistoon ja on ehdoton valinta, kun haluat tutustua lähemmin saareen. Gran Canaria on todellinen aarreaitta täynnä yllätyksiä. Lähde mukaan koko saaren kattavalle retkelle ja tutustumaan muutamiin näistä uskomattoman upeista aarteista.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Keskiviikko (27.3. asti) ja sunnuntai.
 • Kesto:
  Kokopäiväretki noin klo 8-17.
 • Hinta:
  64 EUR per aikuinen, 32 EUR per lapsi.

  Lounas sekä ruokajuomana vesi, olut tai lasi viiniä sisältyy hintaan.
 • Kieli:
  Suomenkielinen opastus. Suomenkielinen opastus sunnuntaisin 31.3. saakka. Huhtikuusta alkaen keskiviikkoisin ja sunnuntaisin retkellä on skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Lämmin pusero, sillä vuorilla saattaa olla viileää ympäri vuoden. Käteistä rahaa, jos haluat ostaa jotain markkinakojuista.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Lähdemme liikkeelle saaren kuivalta eteläpuolelta ja ajelemme läpi Fataga-laakson. Matka kulkee läpi syvien laaksojen, valtavien tulivuorikraattereiden sekä vihreitten metsien ja välillä tie kiemurtelee palmulaaksojen ja idyllisten maalaiskylien välissä. Saamme ihailla vihreitä niittyjä, kaktuksia sekä eukalyptus- ja mantelipuita. Matka jatkuu ylös vuorille yhdelle saaren korkeimmista kohdista ja sieltä alas subtrooppiselle pohjoispuolelle. Saamme näin tutustua saaren neljään ilmastovyöhykkeeseen. Saaren keskiosassa pysähdymme Cruz de Tejedan pienille maalaismarkkinoille maistelemaan paikallisia herkkuja ja ehkä myös ostamaan niitä tuliaisiksi.

Lounastauko vietetään luonnonkauniissa ympäristössä Vallesecon kylässä, josta avautuvat upeat näkymät yli koko Gran Canarian uskonnollisen keskuksen, Terorin, jossa myös vierailemme.

Käymme saaren suosituimmassa La Basilica de Nuestra Señora de Pino -kirkossa, jossa saaren Pinjamadonna-suojelupyhimys tarkkailee ympäristöön kauniilta hopeiselta valtaistuimeltaan.

Päivän aikana saat kokea useita luontoelämyksiä ja opas kertoo Gran Canariasta, sen kulttuurista ja historiasta paljon enemmän kuin mitä matkaoppaista yleensä voi lukea.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.