Jeeppisafari Katharon ja Lassithin tasangoille

Tällä retkellä pääset kokemaan suurenmoista luontoa, kreikkalaista mytologiaa ja paikallisia herkkuja.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Maanantai , tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai ja lauantai. Ensimmäinen suunniteltu retkipäivä on 1.5. , mutta se voit muuttua sään ja varaustilanteen mukaan.
 • Kesto:
  Kokopäiväretki , noin klo 8.30-17
 • Hinta:
  94 EUR per aikuinen, 50 EUR per lapsi.

  Kuljetukset hotellilta/hotellille ja herkullinen lounas, johon sisältyy useita paikallisia alkuruokia ja mahdollisuus valita pääruoka (saatavana lasten annos ja kasvisvaihtoehto) sekä kreetalaista viiniä ja kivennäisvettä.
 • Kieli:
  Englanninkielinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Aurinkolasit, mukavat kengät, lippalakki/hattu kesällä ja lämmin pusero tai takki keväällä ja syksyllä, jolloin vuoristossa on kylmempää.
 • Muuta:
  Retki ei sovellu korkean paikan kammoisille. Sisäänpääsy Zeuksen luolaan 6 euroa/henkilö ei sisälly retken hintaan.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Retken aikana tutustumme Kreetan keskiosaan ja ensimmäinen pysähdyspaikkamme on pieni perinteinen Kritsan vuoristokylä. Täällä teemme kävelyretken ja tutustumme paikallisten käsityöläisten myymälöihin. Halutessasi voit myös istahtaa nauttimaan virkistävää juotavaa.

Jatkamme matkaa näköalapaikalle, josta avautuvat upeat näkymät Mirabellon lahdelle sekä saaren pohjois- ja etelärannikolle. Tämän jälkeen kuljemme Kreetan suurimman metsän läpi Katharon tasangolle, jossa mahtavat vuoret kohoavat 1500 metriä merenpinnan yläpuolelle. Matkan aikana pysähdymme paikallisessa kafenion-kahvilassa.

Tämän jälkeen seuraa retken paras osa. Ajamme soratietä pitkin läpi "Vuohilaakson" seuraavaan pysähdyspaikkaamme, jossa on mahdollisuus ottaa kuvia Lassithin tasangosta ylhäältä päin. Kuvaustuokion jälkeen suuntaamme ravintolaan nauttimaan grillilounaasta viinin kera. Nautimme kaikessa rauhassa herkullisesta ruoasta ja mukavasta tunnelmasta.

Seuraavaksi suuntaamme Zeuksen luolaan, joka mytologian mukaan on Zeuksen syntymäpaikka. Lassithin tasangolla tuntuu kuin aika olisi lähes pysähtynyt paikoilleen, ja saamme seurata paikallisten talonpoikien työntekoa aasiensa kanssa. Viimeinen pysähdyspaikkamme on Krassin kylä, joka on tunnettu 2000-vuotiaasta plataanipuustaan ja pohjavesilähteestä. Paluumatkalla ajamme läpi Selinari-alueen, jossa voit nähdä korppikotkia, jotka ovat nykyisin uhanalainen laji. Tämän retken aikana koet varmasti upeita ja ikimuistoisia elämyksiä.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.