Pyöräilyretket läntisellä Kreetalla

Alapuolella esittelemme neljä suosittua pyöräilyretkeä, jotka ovat Hellas Biken ohjelmistossa. Ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen saadaksesi lisätietoa ja halutessasi varata retken.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Maanantai - perjantai (tarkemmat tiedot alla retkiesittelyssä).
 • Kesto:
  Puolipäiväretki /kokopäiväretki
 • Hinta:
  55 EUR per aikuinen, 25 EUR per lapsi.

  Hinnat ovat alkaen -hintoja. Lisätietoja retkiesittelyissä. Varusteet sisältyy hintaan. Retken hintaan ei sisälly aterioita tai juomia. Pysähdymme erilaisissa kahviloissa ja ravintoloissa, joista voi ostaa kreikkalaisia ruokia.
 • Kieli:
  Englanninkielinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Vettä, eväitä ja hyvät kengät. Takki tai lämpimämpi pusero kauden alussa/lopussa sekä henkilöllisyystodistus.
 • Muuta:
  Sinun ei tarvitse olla hyväkuntoinen osallistuaksesi, pyöräilyretket on sovitettu kaikentasoisille ja kaikenikäisille. Retki on elämys koko perheelle, lainattavissa on lastenpyöriä ja lastenistuimia pienimmille lapsille. Englanninkielinen Hellas Biken pyöräilyopas.
 • Näin varaat:
  Retken varaat kätevästi matkakohteessa oppaaltamme.
Meskla - Hedelmätaivas
Tämän erittäin suositun pyöräretken lähtöpaikka on vehreässä ja rehevässä Mesklan laaksossa sijaitsevan värikkään kirkon piha, jota ympäröivät valtavan suuret plataanipuut. Pyöräilemme kaikessa rauhassa kohti Kreetan Eedenin puutarhoja, jossa vinirypäleet, mulperinmarjat, appelsiinit, sitruunat, viikunat, kiivit, lootuksen hedelmät ja avokadot odottavat pomijaansa. Pyöräily läpi kukkaistuoksuisten kylien ja vierailu pienessä kafenion-kahvilassa tekevät tästä retkestä todella ikimuistoisen elämyksen.

Päivä: Torstai, noin klo 9-13
Pyöräilyä: 23 km, josta 20 km alamäkeä
Vaikeustaso: Erittäin helppo, helpoin retki
Hinta: 55 euroa/aikuinen, 25 euroa/lapsi 4-12 vuotta (alle 4-vuotiaat ilmaiseksi)

Deres – Aikamatka Kreetan maaseudulle
Tämä pyöräretki vie meidät läpi pienten, paikallisten maatilojen. Pyöräilemme Nea Routaman vihreään kylään, josta jatkamme läpi kastanjalehtojen Deresiin, tyypilliseen kreetalaiseen kylään. Lopuksi saavumme erityiseen kafenioniin, jossa kuulemme saaren paikallisesta kulttuurista. Hyvin ansaitun tauon jälkeen jatkamme matkaamme kohti bysanttilaisia ja venetsialaisia linnoituksia. Vierailemme muinaisessa linnassa, joka vie meidät aivan eri aikakaudelle. Saatuamme maistiaisia Kreetan rikkaasta historiasta, matka jatkuu saaren halki ohi pienten tilojen, joissa on lehmiä, vuohia, lampaita ja sikoja. Saavumme pitkin oliivi- ja appelsiinitarhojen reunustamaa joenrantaa Tavronitiksen rannikkokaupunkiin, jonne pyöräretkemme päättyy. Bussi vie meidät takaisin lähtöpaikkaamme.

Päivä: Maanantai, noin klo 9-13
Pyöräilyä: 21 km, josta 17 km alamäkeä
Vaikeustaso: Lapsiystävällinen, mutta hieman raskaampi, kuin Meskla -retki
Hinta: 55 euroa/aikuinen, 25 euroa/lapsi 4-12 vuotta (alle 4-vuotiaat ilmaiseksi)

Paleochora - Sinivalkoista tunnelmaa
Pyöräilyosuus alkaa saaren keskiosasta läpi erityisen maiseman ja jatkuu etelärannikolle saakka. Matkan varrella saamme nähdä upeita rotkoja. Pysähdymme Paleochoran valkoisessa kaupungissa, jossa sinulla on mahdollisuus nauttia lounasta. Lounastauon jälkeen lepäilemme hiekkarannalla meren äärellä. Levättyämme olemme valmiita jatkamaan matkaa ja kokemaan iltapäivän aikana aitoja kyliä Kreetan syrjäisimmissä kolkissa. Nopea laskeutuminen läpi vaikuttavan Sassalos Georgen rotkon vie meidät takaisin pohjoisrannikolle.

Päivä: Tiistai, noin klo 8-18.30
Pyöräilyä: 58 km, josta 40 km alamakeä
Vaikeustaso: Keskiraskas, suositellaan aikuisille ja isommille lapsille
Ikäraja: 9 vuotta
Hinta: 90 euroa/aikuinen, 42 euroa/lapsi 9-13 vuotta


E-Bike - Paikalliset kylät, maisemat ja viinitarhat
Aloitamme päivän nopealla esittelyllä sähköpyörien toiminnasta ja koeajolla. Pyöräilemme Geranista pitkin rannikkoa, josta on näkymät Ropodoksen niemimaalle ja Theodorou -saarelle. Pyörien sähkömoottorien avulla liikumme nopeasti ja sujuvasti läpi pienten kylien ja viinitarhojen, kunnes saavumme Agios Petrosiin. Vierailemme pienessä kirkossa ja Pavlosissa ihailemme maisemia Valkoisille vuorille, joiden huippu kohoaa lähes 2500 metriä merenpinnan yläpuolelle. Matkamme jatkuu kauniiden appelsiini- ja oliivitarhojen läpi Ano Vouvesin kylään. Kylä voi ylpeillä maailman vanhimmalla oliivipuulla, jolla on ikää yli 3000 vuotta. Näemme myös pienen oliivinviljelykulttuurista kertovan museon. Vouves -aukiolla pidetyn kahvitauon jälkeen alkaa retken grand final. Pyöräilemme kukkulalle, josta on huikeat 360 asteen näkymät vuoriston viinitarhoihin ja tiloihin. Tämän jälkeen saavumme Karavitakiksen viinitilalle, jossa meillä on mahdollisuus maistella kuuluisaa kreetalaista viiniä, ennen kun pyöräilemme läpi upeiden maisemien takaisin Geraniin.

Päivä: Keskiviikko ja perjantai, noin klo 9-13.30
Pyöräilyä: 40 km
Vaikeustaso: Helppo sähköpyörällä
Ikäraja: 15 vuotta
Hinta 65 euroa
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.