Jeeppisafari - auringonlasku

Loma ei ole täydellinen, jos et ole nähnyt vähintäänkin yhden auringonlaskun. Ja mikäs sen parempaa kuin ihailla auringon laskeutumista horisontin taakse korkealla vuorilla paikassa, jonne pääsee vain jeepillä? Auringon laskeminen horisontin taakse on jo itsessään näkemisen arvoista, mutta haluamme, että koet vielä jotain ekstraa. Vierailemme myös viinitilalla, jossa saamme maistaa hyvää viiniä ja paikallista pientä syötävää.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Maanantai ja torstai. Ensimmäinen suunniteltu retkipäivä on 1.5. Retkipäivä voi kuitenkin muuttua sään ja osallistujämäärän mukaan.
 • Kesto:
  Iltaretki noin klo 17.30-21.30.
 • Hinta:
  85 EUR per aikuinen, 85 EUR per lapsi.

  Saamme maistella paikallisia viinejä sekä perinteistä pientä syötävää.
 • Kieli:
  Englanninkielinen opastus.
 • Ikäraja :
  Osallistuaksesi tälle retkelle sinun tulee olla vähintään 8-vuotias.
 • Pakkaa mukaan:
  Kamera ja vähän käteistä rahaa. Jalkaan on hyvä laittaa mukavat kengät. Vuoristossa voi olla hieman viileämpää, joten pitkähihainen kannattaa ottaa mukaan.
 • Muuta:
  Englanninkielinen opastus/kuljettaja (et itse aja jeeppiä).
  Huom! Tämä retki ei sovellu raskaana oleville eikä selkävaivoista kärsiville, sillä retki voi olla fyysisesti rasittava.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Ajelemme Hanian kaupungista kohti Kreetan "valkoisia vuoria", Lefka Oria. Tutustumme vuoriston kesyttämättömään maastoon ja teemme matkan varrella useita pysähdyksiä löytääksemme parhaan paikan nähdäksemme auringonlaskun.

Huristelemme läpi kauniiden sitruuna- ja appelsiiniviljelmien ja pienten kreetalaisten kylien, ennen kuin saavumme lopulta Vatolakkosin kylään, joka sijaitsee 700 metriä merenpinnan yläpuolella. Täällä pysähdymme hetkeksi ja nautimme vertaansa vailla olevasta panoraamanäkymästä auringonlaskun aikaan.

Otettuamme kauniita kuvia, matkamme jatkuu vielä useiden paikallisten kylien läpi, kunnes saavumme Manousakisin viinitilalle, jossa pääsemme maistelemaan viittä erilaista viiniä perinteisten mezeannosten kera.

Tyytyväisinä ja sekä ruuasta ja kauniista vaikutelmista kylläisinä suuntaamme jälleen kohti kaupunkia.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.