Madeira - seikkailujen saari

Seikkailujen saari

Madeira

Seikkailujen saari

Rauhallisena lomakohteena tunnetusta Madeirasta on viime vuosina kuoriutunut esiin varsinainen seikkailujen saari. Eikä ihme, sillä Madeiran upea luonto vuorineen ja laaksoineen tarjoaa mahdollisuuksia monenlaisiin aktiivisiin harrastuksiin ja elämyksiin. Lähde vaikka pyöräilemään, vaellusretkelle levadoille tai merelle bongaamaan valaita.

Rauhallinen Madeira on myös edelleen olemassa. Sen puolen tarjoaa vaikkapa tunnelmallinen illallinen grillatun kalan ja tyynnyttävän merimaiseman äärellä. Madeiralla voit kokea parhaat puolet molemmista maailmoista.

Vaella Madeiran levadoilla

Levadavaellus eli vaeltaminen pitkin historiallisia kastelukanavia tulisi jokaisen luonnossa liikkumisesta nauttivan kokea. Reittejä löytyy helpoista haasteellisiin. Ja jos et halua liikkua levadoilla omatoimisesti on tarjolla myös opastettuja vaelluksia.

Levadaretket

Madeiran viheriöt

Madeiran viheriöt

Madeiralla on kaksi kaunista golfkenttää upeissa maisemissa. Valitse Club De Golf Santo Da Serra joka sijaitsee 670 metriä merenpinnan yläpuolella tai Palheiro Golf josta on huikeat näkymät yli meren lahden ja kaupunkiin.

Golffaa kauniissa maisemissa.

Elämyksiä Madeiralla

Seikkailunhaluisille

Madeiralla ja sen pääkaupungissa Funchalissa on paljon koettavaa. Lähde mukaan jeeppisafarille ja koe upea luonto jeepin kyydissä. Valassafarilla kohtaat puolestaan alueelle tyypillisiä valaita ja delfiineitä. Voit myös osallistua ratsastusretkelle ja ihailla saarta hevosen selästä käsin. Ja jos uskallat, hyppää Monten vuoristokylässä kelkkaan, joka tuo sinut huimaa kyytiä alas kapeita katuja pitkin.

Funchalissa voit lähteä mukaan esim. jeeppisafarille tai vaellukselle tai esim. ratsastaa.

Michelin-ravintola Madeiralla

Guide Michelin

Viiden tähden luksushotellissa The Cliff Bay Resortissa Funchalissa nautit ylellisestä lomailusta. Ja jos haluat hemmotella itseäsi vielä hieman enemmän, suosittelemme hotellin ravintolaa Il Gallo d'Oroa, jolla on peräti kaksi Michelin-tähteä.

Koe kahden Michelin-tähden ravintola Cliff Bay Resortissa.

Madeira – aurinkoa ja uimista

Madeira – aurinkoa ja uimista

Madeira ei ole tunnettu hiekkarannoistaan lukuunottamatta Calhetaa ja Machicoa, joissa on kullankeltaista Saharan hiekkaa. Madeiralla rantojen sijaan on useita merivesialtaita.

Ui ja nauti aurinkolomasta merivesialtailla.

Aktiivilomailijoille

Mikäli kaipaat enemmän sykettä nostattavaa toimintaa Madeiralla, suosittelemme kokeilemaan canyoningia huimissa maisemissa. Subtrooppisen ilmaston ansiosta Madeiralla voi myös surffata ympäri vuoden, niin aloittelijoille kuin lajin ammattilaisillekin sopivasti. Parhaiten saaren upean luonnon kokee kuitenkin pyöräillen, kunhan vaan malttaa välillä pysähtyä ihailemaan upeita maisemia.

Aktiivisille canyoningia, surffausta tai pyöräilyä.