Matkat – St. Paul’s Bay

Malta, Malta
St. Paul's Bayssä voit uida kristallinkirkkaassa vedessä, nauttia Maltan miellyttävästä ilmastosta ja tehdä pitkiä kävelyretkiä viihtyisällä rantapromenadilla.
St. Paul's Bay sijaitsee pääkaupunki Vallettan pohjoispuolella, ja täällä on lähes kaikkea, mitä lomalta voit toivoa: shoppailua, kulttuuria, huvittelumahdollisuuksia ja kristallinkirkkaita vesiä, joissa on mukava uida. Malta on tunnettu sukeltajien keskuudessa ympäri maailman. Täällä on myös kaunis, koko lahden pituinen rantapromenadi, jolla voi tehdä tunnelmallisia kävelyretkiä auringon laskiessa. Ravintoloita täällä on maailman jokaisesta kolkasta, joten löydät varmasti mieleisesi illallispaikan. Kannattaa maistella saaren omia herkkuja, joiden pääraaka-aineita ovat usein kala ja äyriäiset. Ruuan kanssa maistuu saaren omat viinit.

Tjäreborgin matkat St. Paul's Bayhin

Tjäreborgilla on St. Paul's Bayssä muutamia viihtyisiä hotelleja, joista löydät varmasti mieleisesi. Jos matkustat lasten kanssa, mainioita vaihtoehtoja ovat lapsiystävälliset Family Comfort -hotellit, Dolmen Resort Hotel & Spa ja db San Antonio Hotel + Spa,
jotka sijaitsevat suoraan rannalla ja joissa on mahdollista valita All Inclusive. Matkustaessasi St. Paul's Bayhin Tjäreborgin reittilennoilla päätät itse matkasi pituuden ja ajankohdan.

Tutkimusmatkoja Maltalla

St. Paul's Baystä on helppo lähteä tutustumaan lähemmin tähän historialliseen saareen. Bussiverkosto on hyvä, ja esimerkiksi matka Vallettaan kestää vain kaksikymmentä minuuttia. Suositeltava vaihtoehto on vuokrata auto päiväksi tai pariksi. Vaikka bussillakin pääsee paikasta toiseen, vuokra-autolla pääset omassa tahdissa haluamaasi paikkoihin ja voit pysähtyä ihastelemaan maisemia juuri silloin kuin itse haluat. St. Paul's Bayssä on paljon nähtävää, ja lähistöllä on useita mielenkiintoisia retkikohteita, kuten muurien ympäröimä keskiaikainen Mdinan kaupunki, Vallettan palatsi tai voit lähteä vaikka päiväretkelle Maltan pienelle sisarsaarelle Gozolle.
Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Aurinkoinen kohde
 • Kristallinkirkas meri
 • Vapaasti valittava matkan pituus
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta St. Paul’s Bay

Rannat
St. Paul's Bayn rannoilla uimaan lähdetään kallioilta tai rannoilla olevilta betonilaitureilta. Bugibba Square -torin luona on hieman suurempi kiviranta ja Vallettan ulkopuolella on pidempi hiekkaranta, jossa on myös kallioita. Vesi on puhdasta ja kristallinkirkasta, joten sukellus- ja snorklausolosuhteet ovat täällä hyvät.

Rannat Maltalla

Maltalla on sekä kalliorantoja että kauniita hiekkarantoja.

Ghajn Tuffieha

Tämä kaunis hiekkaranta sijaitsee noin 8 kilometrin päässä St. Paul's Baystä luoteeseen, ja rantaa kutsutaan myös nimellä Riviera Beach. Ranta sijaitsee kauniilla lahdella, ja täällä on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja, ja kioskeista voi ostaa syötävää ja juotavaa. Kulku rannalle kukkulan kautta.

Golden Bay Beach

Tämä kultahiekkainen ranta sijaitsee Ghajn Tuffieha -rannan pohjoispuolella, noin 8 kilometrin päässä St. Paul's Baystä. Rannalla on palveluja, joten täällä vietät mukavan rennon lomapäivän.

Mellieha Beach

Melliehassa sijaitsee Maltan pisin ja luultavasti paras hiekkaranta, jossa vesi on kristallinkirkasta ja tarjolla on vesiurheilulajeja. Ranta on noin 10 kilometrin päässä St. Paul's Baystä ja soveltuu erinomaisesti perheille.
Ruoka, juoma ja yöelämä
St. Paul's Bayssä on mukava tarjonta ravintoloita, joissa on kansainvälinen ruokalista. Kannattaa myös ehdottomasti maistaa Maltalle tyypillisiä ruokia, joita ovat esim. Pastizzi - pieni, lehtevä ja suolainen, täytetty pasteija, Timpana – maltalainen versio lasagnesta, jossa on lehtitaikinakerroksia, tai erilaisia patoja, nimeltään Fenek.

Ruoka ja juoma Maltalla

Maltalla on laaja ja monipuolinen valikoima ravintoloita, kahviloita ja baareja. Paikalliset ravintolat ovat todella hyviä ja tarjolla on paljon kala- ja äyriäisruokia. Lisäksi täällä on useita erityisesti italialaisia, japanilaisia, kiinalaisia ja thaimaalaisia ravintoloita. Myös englantilaisen keittiön herkkuja on tarjolla, ja useilla suurilla pikaruokaketjuilla on ravintolat täällä, kuten Hard Rock Café, Burger King, McDonalds jne. Gozon pienellä saarella tarjonta on suppeampi, mutta sielläkin on useita ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Aivan kuten Maltan historiassa ja kultuurissa, myös perinteisessä keittiössä on nähtävissä ihana sekoitus eri maiden vaikutteita, esim. Sisiliasta, Pohjois-Afrikasta, Iso-Britanniasta ja Espanjasta. Kansallisruoka on kanimuhennos, täytetty tal-fenek, jota haudutetaan liedellä pitkään punaviinin ja valkosipulin kera. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.
St. Paul's Bayssä on vilkas yöelämä. Täällä on monipuolinen viihdetarjonta ja useita musiikkibaareja, jazzklubeja ja yksinkertaisempia yökerhoja.
Ostokset
Ostosmahdollisuudet ovat St. Paul's Bayssä rajoitetut. Laajempi valikoima kauppoja ja tavarataloja on pääkaupunki Vallettassa tai St. Julian'sin ja Slieman alueella.
Liikunta ja treeni
St. Paul's Bayssä voit harrastaa muun muassa syvänmerensukellusta ja snorklausta. Kennedy Grove Parkissa on ulkokuntosali.

Urheilu ja liikunta Maltalla

Nauti Maltan kauniista luonnosta ja saarta ympäröivästä merestä. Saarella voi vaikkapa vaeltaa ja sukeltaa.

Sukellus

Maltan vesistöt kuuluvat maailman kirkkaimpiin vesiin ja soveltuvat erinomaisesti sukeltamiseen. Täällä on myös erinomaiset olosuhteet ottaa upeita vedenalaisia valokuvia.

Sukellusmahdollisuudet ovat todella moninaiset. Täällä voit sukeltaa luolissa ja koralliriuttojen keskellä tai vaikka harrastaa hylkysukellusta, ja kiehtova kokemus on sukeltaa yöllä. Saarella on useita sukelluskeskuksia.

Vaellus

Maltalla on upeita vaellusreittejä, joiden varrella voi ihastella vaihtelevaa luontoa. Nauti upeista näkymistä yli kallioiden, meren ja vehreiden laaksojen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
St. Paul's Bayssä voit esimerkiksi lähteä kokeilemaan syvänmerenkalastusta, snorklata tai lähteä vaeltamaan. St Paul's Baystä järjestetään myös useita erilaisia veneretkiä. Alueella on myös Maltan National Aquarium -akvaario ja Kennedy Grove Park -puisto, jossa on puutarhoja, kävelyreittejä ja leikkikenttiä. Melliehassa on saaren pisin hiekkaranta, jonne on n. 20 minuutin automatka.
St. Paul's Bayssä on vedenalainen museo Maltas National Aquarium sekä Kennedy Grove Park, jossa on kauniita puutarhoja, kävelyreittejä, ulkokuntosali ja leikkipuistoja.

Nähtävyydet Maltalla

Malta on pieni maa, jossa on helppo liikkua ja tutustua eri paikkoihin. Saaren yli 7000 vuotta vanha historia tarjoaa laajan valikoiman historiallisia paikkoja, temppeleitä, kirkkoja ja luonnollisesti myös museoita.

Mdina

Historiallinen Mdinan kaupunki on yli 4000 vuotta vanha ja toiminut kautta historian Maltan pääkaupunkina ja aatelisperheiden kotipaikkana. Mdina sijaitsee kukkulalla, josta on upeat näköalat. Kujilla kierrellessä, kaupungin porttien läpi kulkiessa ja katedraaleissa vieraillessa voit tuntea matkustavasi ajassa taaksepäin.

Marsaxlokk

Vanha ja viehättävä kalastajakylä Maltan etelärannikolla. Kylä on tunnettu värikkäistä kalastusveneistään ja suosituista kalamarkkinoista, jotka järjestetään joka sunnuntai.

Mostan tuomiokirkko

Mostan tuomiokirkko on mahtava pyörökirkko, jonka kupoli on yksi Euroopan suurimmista. Kirkon sisällä on nähtävissä jäljennös toisen maailmansodan aikaisesta pommista, joka löydettiin kirkosta.

Blue lagoon

Sininen laguuni ihanan turkoosine vesineen on yksi suosituimmista retkikohteista. Laguuni sijaitsee pienellä Cominon saarella, pääsaaren pohjoispuolella. Tänne pääset omatoimisesti lautalla tai osallistumalla järjestetylle retkelle.

Blue Grotto

Sininen luola Blue Grotto koostuu seitsemästä mahtavasta luolasta Maltan länsipuolella. Luolat ovat aaltojen muovaamat ja muodostuneet aikojen kuluessa. Täällä voit kokea upean luontoelämyksen auringonvalon kimmeltäessä kristallinkirkasta sinistä vettä vasten. Jos haluat nähdä luolat ihan lähietäisyydeltä, kannattaa lähteä järjestetylle veneretkelle, mutta luolia voi katsella myös näköalatasanteelta.

Popeye Village

Upea teemapuisto Kippari-Kallen kylä sijaitsee Anchor Bayllä Melliehassa. Kylä on rakennettu alun perin Kippari-Kalle-elokuvan lavasteiksi.

Gozo

Gozo on pieni saari, jolla on pieniä uimapoukamia ja kaunista luontoa. Saaren pääkaupunki on Victoria. Saarella etäisyydet ovat niin lyhyitä, että kävellen pääsee lähes kaikkialle. Victoriasta voi hypätä bussin kyytiin ja olitpa sitten menossa mihin tahansa, matka ei kestä puolta tuntia pidempään. Lautta Gozon saarelle lähtee Cirkewwan lauttaterminaalista pohjoisesta, ja matka kestää noin 25 minuuttia. Lautalle voi ottaa mukaan auton.
Kulkuyhteydet
Paras tapa nähdä ja kokea Malta on vuokrata auto. Voit varata auton jo ennen matkaa matkanvarauksen yhteydessä, mikä on sekä halvempaa että kätevämpää. Vuokra-auton saaminen paikan päällä varsinkin korkeasesongin aikaan voi olla vaikeaa, joten varaa Avis-auto jo ennen matkaa.

Huomioithan, että Maltalla on vasemmanpuoleinen liikenne.
Bussiverkosto on kattava ja paikallisbusseja kulkee koko saarella. Jos otat taksin, neuvottele hinnasta aina etukäteen.
Kohdefakta

Palvelumme kohteessa

Malta on omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Vastuullinen matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa vastuullinen matkailu.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero

Maltalla peritään majoitusvero kaikilta saarella yöpyviltä. Veron suuruus vaihtelee hotelliluokituksen mukaan, n. 0,50-5,00 €/hlö/yö. Vero ei koske alle 18-vuotiaita. Tätä veroa ei voida periä matkan hinnassa ennen matkaa, vaan maksu suoritetaan aina kyseessä olevassa hotellissa paikan päällä joko käteisellä tai kortilla. Muutokset ovat mahdollisia ilman eri ilmoitusta.

Huomioithan, että Tjäreborgin hotelliluokitus saattaa poiketa paikallisesta luokituksesta, jonka mukaan veron suuruus määräytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Valuutta ja maksaminen

Euro (EUR). Useita pankkeja ja pankkiautomaatteja. Käteismaksut vain euroina. Hyväksyttävät luottokortit ovat VISA, MasterCard ja Eurocard.
Tilaa valuuttaa FOREX Bankista ennen matkaa ja aloita lomasi mukavammin. Lue lisää yhteistyöstämme Forex Bankin kanssa.

Aikaero

Suomen aika - 1 tunti.

Sähkö

220 V. Englantilainen pistorasia, jossa kolme reikää. Adapteri tarvitaan.

Lisätiedot

Lomakohteessa on korkeuseroja. Ei suositella liikuntaesteisille.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan; esim. Helsingistä Frankfurtin kautta n. 6 t 30 min - 8 tuntia.

Näin matkustat tänne

St. Pauls Bayhyn voit matkustaa reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa ja voit itse päättää matkan pituuden.
Suosittelemme, että varaat yksityisen kuljetuksen etukäteen, jotta pääset sujuvasti hotelliisi. Kuljetus varataan joko matkavarauksen yhteydessä tai soittamalla Asiakaspalveluumme. Matka-asiakirjassasi on tarkemmat tiedot siitä, missä kuljettaja odottaa sinua. Lue lisää kuljetuksista kohteessa, kun lennät reittilennoilla.

Ajoaika Maltan kansainväliseltä lentokentältä St Paul's Bayn hotelleihin on noin 30-45 min (n. 20 km), riippuen muusta liikenteestä.
Sää
 • tammikuu
15°10°
5
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
15°10°
6
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
20
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
17°10°
7
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
19°12°
8
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
23°15°
10
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
28
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
28°19°
11
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
29
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
30°21°
12
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°22°
11
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
30
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
28°21°
9
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
26
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°18°
7
Aurinkotuntia/pv
22°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
20°14°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
17°11°
5
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä

Tee matkahaku – St. Paul’s Bay
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.