Matkat – Penang

Penangissa matkailijoita viehättävät upeat rannat, trooppinen vehreys ja ihmisvilinä - täydellinen tukikohta sinulle, joka haluat lomailla ja matkustaa omatoimisesti.

Penang sijaitsee noin sata kilometriä Langkawista etelään. Saarella, jossa on vehreitä kukkuloita, paratiisirantoja ja hienoja hotelleja, on leveyttä 20 km ja pituutta 30 km. Parhaimmat rannat, mm. Batu Ferringhi, sijaitsevat pohjoisessa, missä myös Tjäreborgin hotellit sijaitsevat. Täällä saat viettää täysipainoista aurinko- ja rantalomaa fantastisessa ympäristössä. Kullankeltaisia rantoja reunustavat tuulessa hiljaa huojuvat palmut ja merivesi on miellyttävän lämpöistä. Vaihtelun vuoksi on mukava loikoilla hotellin viihtyisällä allasalueella. Ota mukaan hyvät kävelykengät – kaikki hotellit järjestävät vaellusretkiä sademetsissä, lyhyemmistä retkistä pidempiin päiväretkiin.

Georgetown

Georgetown on kiehtova yhdistelmä vanhaa ja uutta, länsimaista ja itämaista. Kaupunki on mielenkiintoinen sekoitus lukemattomia markkinoita, kiinalaisia temppeleitä, muslimien moskeijoita ja kristillisiä kirkkoja. Pittoreskien kiinalaiskortteleiden takana kohoaa 65-kerroksinen kaupungintalo, ja legendaarisessa Eastern and Oriental Hotel -hotellissa, joka on Singaporessa sijaitsevan Raffles-hotellin sisarhotelli, voi vieläkin aistia siirtomaavallan aikaista tunnelmaa. Täällä lukemattomat filmitähdet ja kirjailijat ovat viettäneet verkkaisen afternoon tea -hetken kuvankauniita, merelle päin avautuvia maisemia katsellen.

Tutustu Malesiaan omin päin

Georgetownista pääsee laivalla lähialueen saarille. Penang on hyvä tukikohta, jos haluat lähteä tutkimusmatkalle Malesian pohjoisosiin. Pääset helposti Malesian mantereelle pitkin Penang-siltaa, joka on Aasian pisin silta. Bussi- ja junayhteydet ovat erinomaiset ja matkustaminen omin päin on sekä helppoa että edullista.

Hyvä tietää
 • Vapaasti valittava matkan pituus
 • Hotelleja lähellä rantaa
 • Upeita rantoja
 • Yhdistelmämatkoja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Penang

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
28°22°
6
Aurinkotuntia/pv
28°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
29°22°
6
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
31°23°
8
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
22
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
32°23°
8
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
32°23°
7
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°23°
6
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
32°23°
7
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
15
Sateettomia päiviä
 • elokuu
32°23°
7
Aurinkotuntia/pv
30°
Veden lämpötila
14
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°23°
6
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
9
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°23°
6
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
7
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
29°23°
4
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
8
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
28°22°
5
Aurinkotuntia/pv
29°
Veden lämpötila
13
Sateettomia päiviä
Rannat
Penangin parhaat rannat sijaitsevat saaren pohjoispuolella, jossa voit nauttia ihanasta rantaelämästä trooppisen vehreyden keskellä, mukavissa hotelleissa.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Lentoaika vaihtelee valitun lentoreitin mukaan, esim. Helsingistä Singaporen kautta n. 15 tuntia.

Näin matkustat tänne

Penangin saarelle matkustat Tjäreborgin kautta reittilennoilla vuoden ympäri.
Reittilennoilla toteutettavat pakettimatkat ovat joustavia omatoimimatkoja, ilman opaspalveluja. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa kuljetukset erikseen matkavarauksen yhteydessä. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat yleensä taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Malesialainen keittiö on herkullinen sekoitus malesialaista, intialaista, kiinalaista ja thaimaalaista ruokaa. Pääraaka-aineita ovat riisi ja nuudelit, joita tarjoillaan kalan, kanan tai lihan kanssa. Valmistustavat vaihtelevat eri alueilla, mutta maku ovat aina yhtä jännittävä ja hyvä. Ravintoloita ja kojuja on yleensä joka paikassa. Jos pidät oluesta, lisenssillä valmistettava Carlsberg on hyvä vaihtoehto. Lisäksi on muitakin, kotimaisia olutmerkkejä.
Yöelämä jatkuu usein aamuun saakka. Monta viihtyisää baaria ja ravintolaa.
Ostokset
Tavarataloja ja yömarkkinoita, joissa voi tehdä paikallisia ostoksia.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Kannattaa lähteä köysiradalla ylös Penang Hill -vuorelle, joka sijaitsee 830 metriä merenpinnan yläpuolella. Ylhäältä on mahtavat näköalat yli Gorgetownin ja sataman. Vieraile Kak Lok Si -temppelissä, jossa on vaikutteita kiinalaisesta, thaimaalaisesta ja burmalaisesta kulttuurista. Temppeliä pidetään yhtenä Kaakkois-Aasian kauneimmista temppeleistä. Teluk Bahangin perhosfarmi ja Käärmetemppeli ovat myös vertaansa vailla ja käymisen arvoisia!
Kulkuyhteydet
Trishaw - eräänlainen kolmipyöräinen polkupyörä on suosittu kulkuväline. Taksi ja vuokra-auto ovat hyviä vaihtoehtoja, jos haluat tutustua saareen paremmin. Myös paikallisbusseilla pääsee paikasta toiseen. Malesiassa on vasemmanpuoleinen liikenne.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin opaspalvelua.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan jälkeen. Passin tulee olla hyvässä kunnossa, siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä aukeama. Sinulla tulee myös olla paluulippu. Alle 90 päivän lomamatkoilla viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi Malesian lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Malesian lähetystöstä/konsulaatista. Malesian suurlähetystö, Helsinki, p. +358 (0) 10 320 2030.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Malaysia. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan.
Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Majoitusvero Malesiassa

Malesiassa on otettu käyttöön majoitusvero, jonka suuruus on 10 Malesian ringgittiä/huone/yö. Vero maksetaan suoraan hotellille sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Valuutta ja maksaminen

Ringgit (MYR). Eurocard, MasterCard ja VISA hyväksytään yleisesti.

Aikaero

Kesällä: Suomen aika + 5 tuntia. Talvella: Suomen aika + 6 tuntia.

Sähkö

220 V. Adapteri tarvitaan.

Kieli

Malajin kieli

Lisävuoteet

Jos Malesiassa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Jos samaan huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa, kahdessa queen size- tai yhdessä king size -parivuoteessa.

Muuta

Malesian valuutta on nimeltään Malesian ringgit (MYR). Islam on kaikkein yleisin uskonto. Muita uskontoja ovat buddhalaisuus, hindulaisuus ja taolaisuus. Malesiassa on vasemmanpuoleinen liikenne.

Lue myös "Hyvä tietää" sekä Tjäreborgin matkaehdot. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku