Rantanäkymä Kyprokselta

Tedin parhaat vinkit Kyprokselle

Kollegamme Ted Grönberg on todellinen Kyproksen tuntija. Ted on viettänyt 13 kesää tässä suositussa ja aurinkoisessa kohteessa ja jakaa nyt parhaat vinkkinsä lomanviettoon Kyproksella.

Ted on työskennellyt Kyproksella vuodesta 2006 muun muassa uimavalvojana ja on sitä mieltä, että Kyprokselle lähteminen on ollut yksi hänen elämänsä parhaista päätöksistä.

Nykyään Ted pitää Kyprosta toisena kotinaan. Ted tuntee saaren läpikotaisin ja kertoo tässä sen mielenkiintoisista paikoista ja makuelämyksistä. Ennen kaikkea hän on sitä mieltä, että:

Kypros on mahtava matkakohde, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Tähän saareen on helppo ihastua! Kypros on kehittynyt viime vuosina paljon, ja täältä jokainen löytää varmasti mieleistään lomatekemistä.

Ted Grönberg O.B.C Kyproksen allasalueella

Ted Grönberg

Rannat Kyproksella

Nissi Beach

Yksi Euroopan upeimmista rannoista! Vietän mielelläni aikaa tällä rannalla, sillä täällä on kaikkea. Vesi on sinistä ja ranta on todella pitkä, joten täältä jokainen löytää itselleen sopivan kohdan. Lapsiperheet viihtyvät erityisesti toisella puolella rantaa, jossa myös ravintoloissa ja baareissa on rauhallisempaa. Toisella puolella rantaa on enemmän menoa ja musiikkia sekä juhlivia nuoria.

Nissi Beach

Nissi Beach

Landa Golden Beach

– Tälle rannalle tulen usein vapaapäivänä ja erityisesti silloin, kun haluan rentoutua ja kaikessa rauhassa. Ranta sijaitsee lyhyen matkan päässä Nissi Beachiltä ja on ihan yhtä upea ranta, mutta täällä ihmisiä on vähemmän. Tällä rannalla voit viettää ihanan rauhallisen ja rennon lomapäivän. Ranta soveltuu erinomaisesti lapsiperheille, ja täällä on myös viihtyisä ravintola, jossa ruoka ja palvelu on hyvää.

Konnos Beach

– Tällä rannalla voi kokea aitoa Välimeren tunnelmaa. Viehättävä tunnelma on koettava itse paikan päällä ja todennäköisesti ihastut siihen välittömästi. Rannalle johtaa kiemurteleva serpentiinitie, ja täällä on viihtyisä ravintola ja mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Rannalle kannattaa tulla aikaisin aamulla, jotta saat parhaimman paikan aurinkotuolille. Voit viettää täällä vaikka kokonaisen päivän ja jäädä ihailemaan upeaa auringolaskua.

Konnos Beach

Konnos Beach

Ruoka Kyproksella

Meze

– Kyproksella ollessasi kannattaa tietenkin tutustua paikallisen keittiön makuelämyksiin. Mainio tapa maistella erilaisia makuja on tilata mezejä. Yleensä valittavina vaihtoehtoina on liha tai kala. Suosittelen, ettet syö itseäsi täyteen ensimmäisillä annoksilla, vaan säästät tilaa myös myöhemmille makuelämyksille. Parhaimmat ja aidoimmat mezepaikat sijaitsevat usein turistialueiden ulkopuolella.

Gyros

– Herkulliset gyros-pitaleivät täytetään lihalla, tsatsikilla ja vihanneksilla. Pyydä täytteeksi myös ranskalaisia, jolloin saat täydellisen paikallisen makuelämyksen.

Ruusuvedellä maustetut jälkiruoat

– Ehdoton suosikkini! Ruusuvesi ei välttämättä miellytä kaikkien makunystyröitä, mutta on taatusti erilainen makuelämys , jota kannattaa kokeilla. Ruusuvesi on Kyproksen erikoisuus, jota käytetään niin kauneudenhoitotuotteissa kuin leivonnaisissa. Maku on ainutlaatuinen ja sitä on vaikea kuvailla, mutta se muistuttaa selvästi ruusun tuoksua.

Meze-kyltti, Kypros

Retket Kyproksella

Merelle

– Päivä turkoosilla merellä raikkaan merituulen puhaltaessa on ehdottomasti suositeltava elämys. Lähditpä sitten puolipäivä- tai kokopäiväretkelle saat varmasti unohtumattoman lomaelämyksen, jota on mukava muistella myöhemmin. Retkivaihtoehtoja on paljon erilaisia. Voit esimerkiksi hypätä katamaraanin kyytiin ihailemaan auringonlaskua tai valita venematkan, jossa pääset juhlimaan taukoamattoman musiikin tahdissa.

Vuokra-auto

– Kätevin tapa tutustua saareen ja lähialueisiin on vuokrata auto, mopo tai polkupyörä. Mainioita kohteita ovat esimerkiksi Pafos, pääkaupunki Nicosia ja Troodos-vuoristo, jossa voit viettää vaikka kokonaisen päivän. Mopolla hurautat hetkessä Cape Grecoon ihailemaan auringonlaskua ja polkupyörän selässä on helppo lähteä tutustumaan lähiympäristöön. Ayia Napan laitamilla on mielenkiintoinen patsaspuisto, josta on upeat näkymät merelle. Lähde tutustumaan puistoon pyöräillen ja nauti perillä kupillinen kahvia. Hauskan illan vietät keskellä kaupunkia sijaitsevassa tivolissa.

Turkoosi merimaisema Kyproksella

Yöelämä Kyproksella

Parhaat baarit

Paddy's Bar
– Irlantilainen pubi, joka sijaitsee baarikadun keskellä Ayia Napassa. Sisustettu klassiseen irlantilaiseen tyyliin ja tunteella. Täällä voit kokea olevasi kuin Irlannissa! Live-musiikkia on tarjolla joka ilta ja tunnelma on mainio.

Tommy's Pub
– Karaoke ja iso terassi keskeisellä paikalla Ayia Napassa. Täällä viihtyvät kaikenikäiset ihmiset.

Parhaat yökerhot

Grabbarna Grus ja Blue Moon Bar
– Pohjoismaalaisten juhlijoiden suosikkipaikkoja. Täällä voit viettää koko illan hyvää musiikkia kuunnellen ja menevästä tunnelmasta nauttien.

The Castle Club
– Iso ja upea yökerho, jossa on viisi tanssilattiaa eri musiikkityyleineen. Täältä jokainen juhlija löytää varmasti mieleisensä meiningin.