Matkat – Tukholma

Tukholma on yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista, jossa on paljon tekemistä ja näkemistä. Kaupungintalo, kuninkaanlinna, Skansen, Vanhakaupunki, Globen sekä kaikki museot. Voit käydä katsomassa teatteriesityksiä, musikaaleja sekä revyyesityksiä. Ravintoloita on lukematon määrä ja tarjolla on ruokia eri puolilta maailmaa ja huvittelumahdollisuuksia on rajattomasti. Tukholma on omatoimikohde, ilman opaspalveluita.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Tukholma

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
-1°-5°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
-1°-5°
3
Aurinkotuntia/pv
14
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
3°-4°
5
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
8°1°
9
Aurinkotuntia/pv
19
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
14°6°
9
Aurinkotuntia/pv
21
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
19°11°
10
Aurinkotuntia/pv
20
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
22°14°
9
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • elokuu
20°13°
8
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
15°9°
6
Aurinkotuntia/pv
16
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
9°5°
4
Aurinkotuntia/pv
17
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
5°1°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
2°-2°
1
Aurinkotuntia/pv
13
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Näin matkustat tänne

Tjäreborgin kautta voit matkustaa Tukholmaan reittilennoilla ympäri vuoden ja päättää itse matkan pituudesta.
Ostokset
Tukholmassa on erinomaiset ostosmahdollisuudet, sillä kauppoja ja gallerioita on runsaasti. Muotitietoisen ja ylellisistä ostoksista kiinnostuneen kannattaa suunnata Biblioteksgatanille, Sturegallerianiin ja NK-tavarataloon. Muita mielenkiintoisia ostospaikkoja ovat Åhléns City, MOOD Stockholm ja Gallerian. Södermalmin hipsterikaupunginosassa on myös paljon kauppoja erityisesti Skrapan-ostoskeskuksessa sekä myös Götgatanin ja sen sivukatujen varsilla. Drottninggatanin kävelykadulla on lukuisia kauppoja ja kahviloita, ja jos jatkat katua pitkin Vanhaankaupunkiin, tulet kapeille mukulakivikaduille, joiden varsilla on useita matkamuistomyymälöitä.
Joulunaikaan kannattaa pistäytyä tunnelmallisilla joulumarkkinoilla Vanhankaupungin Stortorgetilla.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Tukholmassa on monipuolinen valikoima ravintoloita kaikista maailman kolkista. Täällä on kaikkea pikaruokapaikoista ja pizzerioista hienoihin Michelin-ravintoloihin. Suosittuihin ravintoloihin on hyvä tehdä pöytävaraus etukäteen.
Tukholmassa on paljon pubeja, baareja ja yökerhoja. Valikoima on todella monipuolinen, ja täällä on kaikenlaisia paikkoja rennoista happy hour -pakoista trendikkäisiin klubeihin, joihin pääsee ainoastaan vieraslistalla olijat. Trendikkäät paikat ovat keskittyneet erityisesti Stureplanille, mutta niitä on myös muualla kaupungissa. Kesäisin paikalliset ja turistit viihtyvät Tukholman lukuisilla terasseilla.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Tukholmassa aika kuluu mukavasti ostoksilla kierrellen ja kaupungin ravintoloihin ja kahviloihin tutustuen. Sen lisäksi täällä on paljon nähtävyyksiä ja kulttuurin ystävälle on tarjolla museoita, konsertteja ja teatteriesityksiä. Jos kaipaat aktiivista lomailua, voit talvisaikaan lähteä vaikka luistelemaan ja kesäisin mainiota ajanvietettä ovat suppailu ja melonta. Nuorempien lomailijoiden mieleen ovat varmasti Gröna Lund, Skansen, Fjärilshuset, Junibacken sekä Tekniska muséet.
Tukholmaan voi tutustua monella tapaa. Voit lähteä ajelulle Hop-On Hop-Off -bussilla tai hypätä sightseeingveneen kyytiin. Veneellä voit lähteä myös Tukholman saaristoon, ja jos taas haluat katsella kaupunkia yläilmoista, astu Sky View -näköalagondolin kyytiin maailman suurimman pallonmuotoisen rakennuksen Ericsson Globen luona.
Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä Tukholmassa ovat Vanhakaupunki, kuninkaanlinna, ABBA The Museum, Drottningholmin linna, Vasa-museo, Tukholman kaupungintalo, Livrustkammaren, Millesgården sekä Fotografiska.
Kulkuyhteydet
Tukholmassa voit liikkua paikasta toiseen monella tapaa. Jos pysyttelet ydinkeskustan alueella, helpointa on liikkua kävellen. Samalla lipulla voi matkustaa lähes kaikissa kulkuneuvoissa, joten voi olla hyvä idea ostaa esimerkiksi 24 tai 72 tuntia voimassa oleva lippu, jos aiot matkustaa enemmän. Lippuja voi ostaa pysäkeillä olevista automaateista, SL Centeristä sekä esimerkiksi 7-Eleveneistä ja Pressbyrån-kioskeista.

Metro

Tukholman metro eli tunnelbana koostuu kolmesta linjasta, jotka kulkevat koko ydinkeskustan alueella sekä useisiin paikkoihin sen ulkopuolella. Tukholman metroa kutsutaan usein myös maailman pisimmäksi taidenäyttelyksi, sillä monet asemat on koristeltu näyttävillä taideteoksilla.

Bussit

Tukholmassa on useita bussilinjoja, jotka kulkevat sekä kaupungin sisällä että sen ulkopuolella. Metro on kuitenkin kätevämpi kulkuneuvo varsinkin keskustan alueella liikkuessasi, sillä liikenteessä saattaa olla ruuhkia.

Raitiovaunut

Suosittuun Djurgårdenin alueeseen pääset kätevimmin tutustumaan raitiovaunulla. Nouse kyytiin Sergelin torin yläpuolella olevalta Hamngatanilta ja jää pois Djurgårdenin sillan luona. Tämän vihreän saaren koet parhaiten kävelemällä.

Taksi

Taksin voit pysäyttää lennosta kadulle tai tilata esimerkiksi hotellistasi. Käytä vain sellaisia takseja, joissa on taksamittari. Hinnat näytetään Ruotsin kruunuina.

Lähijunat

Lähijunalla pääset kätevimmin esimerkiksi Stockholmsmässan-messukeskukseen. Myös pidemmille matkoille, esimerkiksi 70 kilometrin päässä Tukholmasta sijaitsevaan Uppsalaan, kannattaa lähteä junalla.

Polkupyörä

Jos olet Tukhomassa huhti-lokakuussa voit vuokrata City Bikes -kaupunkipyörän, joita on eri puolilla kaupunkia yli 140 paikassa. Pyörän voi vuokrata korkeintaan kolmeksi tunniksi kerrallaan.

Laivat

Laivalla liikkuminen on mukavaa vaihtelua bussilla ja metrolla matkustamiseen. Laivalla pääset kätevästi Slussenilta Djurgårdeniin, ja matkalla koukataan Skeppsholmenin kautta.

Yhteydet lentokentältä

Arlandasta pääsee Tukholman keskustaan lentokenttäbussilla, taksilla tai Arlanda Express -junalla.
Arlanda Express on nopein sekä myös kallein vaihtoehto, ja matka keskustaan taittuu noin 20 minuutissa. Lentokenttäbussilla matka kestää noin 45 minuuttia. Taksilla matka-aika on hieman lyhyempi kuin bussilla, ja taksi on hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun matkustajia on useampia.
Rannat
Koska Tukholman on rakennettu saarten päälle, kaupungista löytyy useita uimapaikkoja ja rantoja, joissa on mukava pistäytyä erityisesti kesäkuukausina. Mainioita rantoja ovat esimerkiksi Smedsuddsbadet, Brunnsviken sekä Långholmen. Laivalla on helppo lähteä tutustumaan Tukholman saaristoon, ja hyviä kohteita ovat esimerkiksi Fjäderholmarna ja Sandhamn.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla tulee olla voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä kuvallinen henkilökortti. Passin/henkilökortin tulee olla voimassa matkan ajan. Viisumia ei tarvita.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Ruotsin lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Ruotsin lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa

Valuutta ja maksaminen

Ruotsin kruunu (SEK). Ruotsissa kortilla maksaminen on erittäin suositeltavaa. Käteinen ei käy kaikkialla.
Tee matkahaku