Kippis Gran Canarialle!

Kanariansaaret eivät ehkä ole niin tunnettuja viineistään, mutta tosiasia on, että viinintuotanto saarilla aloitettiin jo 1400-luvulla. Tällä retkellä vierailemme sekä bodegassa että viinitilalla, ja maistelu sisältyy hintaan! Ohitamme myös Fatagan vuoristokylän ja tuhansien palmujen laakson.

    Tietoa lyhyesti

  • Päivä:
    Tiistai 30.4. saakka. Tämän jälkeen perjantaisin 10.5. alkaen.
  • Kesto:
    Kokopäiväretki noin klo 11-19.
  • Hinta:
    57 EUR per aikuinen, 35 EUR per lapsi.

    Maistelemme useita eri viinejä sekä pientä syötävää/snackseja ja myös pienet tapakset sisältyvät hintaan. Huom! Kuljetus Las Palmasin ja San Agustinin/Playa del Inglésin välillä ei sisälly hintaan, vaan järjestetään omatoimisesti. San Agustinin/Playa del Inglés on retken alku- ja päätepiste.
  • Kieli:
    Skandinaavinen opastus.
  • Pakkaa mukaan:
    Ylimääräinen lämmin paita, sillä illat saattavat olla ajoittain viileitä.
  • Muuta:
    Syö aamusta tukeva aamiainen, sillä päivän aikana ei pidetä lounastaukoa. Viiniä ja paikallisia tuotteita on mahdollista ostaa retken aikana – usein edullisempaan hintaan kuin esimerkiksi lentokentältä tai suurista ruokakaupoista. Ikärajasuositus 18 vuotta.
  • Näin varaat:
    Retken varaat kätevästi matkakohteessa oppaaltamme.
Usein ollaan yhtä mieltä siitä, että viini on terveellistä sydämelle. Laadusta ja viinin tuotantoalueista keskusteltaessa kuitenkin mielipiteet monesti jakaantuvat. Tunnetuilla viinintuottajamailla on kannattajansa, mutta yhä useampi on kiinnostunut vähemmän tunnettujen alueiden tarjonnasta. Kanariansaaret ovatkin mielenkiintoisia tutustumiskohteita viinien maailmassa.

Kanariansaarilla on suhteellisen nuori viinihistoria, vajaa 600 vuotta, minkä vuoksi perinteetkin poikkeavat jonkin verran tavanomaisesta 'vanhasta maailmasta'. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että rypäleiden valinta on mukautettu saarten ilmastoon ja ympäristöön.

Kanariansaarten viinien historia on peräisin 1400-luvulta. Ensimmäiset viiniköynnökset olivat espanjalaisten ja portugalilaisten merimiesten istuttamia. Sitä mukaa kuin alue tuli osaksi kaupankäyntiä, myös viinintuotannon kiinnostus kasvoi. Suosio saavutti huippunsa 1600-luvulla, kun Englannista tuli kanarialaisten viinien suurmaahantuoja. Sodan ja tuhon kausi laski voimakkaasti kaupankäyntiä. Koko ajan viinit kuitenkin säilyttivät hyvän maineensa, ja näiden vuosien aikana hinnat ampaisivat ylös. Monet siirtolaiset onnistuivat myös kuljettamaan viiniköynnöksiä uuteen maailmaan, ja monet kanarialaiset rypälelajit olivat perustana viinintuotannolle, joka alkoi kasvaa Meksikossa, Perussa ja erityisesti Kaliforniassa.

Yhä tänäkin päivänä kanarialaiset viinit ovat laadukkaita, minkä vuoksi voimme kohottaa maljan Gran Canarialle tarjoamalla retken yhdelle saaren tunnetuimmista viinitiloista. Vierailemme muun muassa Bodega Aguayrossa ja Las Tirajanasin viinitilalla, ja meillä on mahdollisuus maistaa muutamia heidän parhaista viineistään. Saamme myös maistella paikallisia tuotteita tai snackseja ja viimeisellä pysähdyksellä meille tarjoillaan myös pieniä tapasannoksia.

Retkellä meillä on aikaa pysähtyä myös Tuhannen palmun laaksossa. Idyllinen pieni Fatagan kylä, jossa on mukulakivikatuja ja valkoisiksi kalkittuja taloja, sijaitsee 600 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Talon nimi antaa viitteitä siitä kuka asuu missäkin.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.