Kippis Gran Canarialle!

Kanariansaaret eivät ehkä ole niin tunnettuja viineistään, mutta tosiasia on, että viinintuotanto saarilla aloitettiin jo 1400-luvulla. Tällä retkellä vierailemme sekä viinituvassa että viinitehtaassa, ja maistelu sisältyy hintaan! Vierailemme myös Fatagan vuoristokylässä ja tuhansien palmujen laaksossa.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Tiistai 30.4. saakka. 10.5. alkaen perjantaisin.
 • Kesto:
  Kokopäiväretki , noin klo 11-19.
 • Hinta:
  57 EUR per aikuinen, 35 EUR per lapsi.

  Maistelemme useita erilaisia paikallisia viinejä sekä pientä syötävää/snackseja ja hintaan sisältyy myös pienet tapakset.
 • Kieli:
  Skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Ylimääräinen lämmin paita, sillä illat saattavat olla ajoittain viileitä.
 • Muuta:
  Aamulla kannattaa syödä tuhti aamiainen, sillä retken aikana ei ole lounastaukoa. Viiniä ja paikallisia tuotteita on mahdollista ostaa retken aikana – usein edullisempaan hintaan kuin esimerkiksi lentokentältä tai suurista ruokakaupoista. Suositeltu alaikäraja 18 vuotta.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Usein ollaan yhtä mieltä siitä, että viini on terveellistä sydämelle. Laadusta ja viinin tuotantoalueista keskusteltaessa kuitenkin mielipiteet monesti jakaantuvat. Tunnetuilla viinintuottajamailla on kannattajansa, mutta yhä useampi on kiinnostunut vähemmän tunnettujen alueiden tarjonnasta. Kanariansaaret ovatkin mielenkiintoisia tutustumiskohteita viinien maailmassa.

Kanariansaarilla on suhteellisen nuori viinihistoria, vajaa 600 vuotta, minkä vuoksi perinteetkin poikkeavat jonkin verran tavanomaisesta 'vanhasta maailmasta'. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että rypäleiden valinta on mukautettu saarten ilmastoon ja ympäristöön.

Kanariansaarten viinien historia on peräisin 1400-luvulta. Ensimmäiset viiniköynnökset olivat espanjalaisten ja portugalilaisten merimiesten istuttamia. Sitä mukaa kuin alue tuli osaksi kaupankäyntiä, myös viinintuotannon kiinnostus kasvoi. Suosio saavutti huippunsa 1600-luvulla, kun Englannista tuli kanarialaisten viinien suurmaahantuoja. Sodan ja tuhon kausi laski voimakkaasti kaupankäyntiä. Koko ajan viinit kuitenkin säilyttivät hyvän maineensa, ja näiden vuosien aikana hinnat ampaisivat ylös. Monet siirtolaiset onnistuivat myös kuljettamaan viiniköynnöksiä uuteen maailmaan, ja monet kanarialaiset rypälelajit olivat perustana viinintuotannolle, joka alkoi kasvaa Meksikossa, Perussa ja erityisesti Kaliforniassa.

Yhä tänäkin päivänä kanarialaiset viinit ovat laadukkaita, minkä vuoksi voimme kohottaa maljan Gran Canarialle tarjoamalla retken yhdelle saaren tunnetuimmista viinitiloista. Vierailemme muun muassa Bodega Aguayrossa ja Las Tirajanasin viinitilalla, ja meillä on mahdollisuus maistaa muutamia heidän parhaista viineistään. Retken aikana saamme myös maistella paikallisia tuotteita tai snackseja ja viimeisellä pysähdyspaikalla tarjoillaan pieniä tapasannoksia.

Retkellä meillä on aikaa pysähtyä myös Tuhannen palmun laaksossa. Idyllinen pieni Fatagan kylä, jossa on mukulakivikatuja ja valkoisiksi kalkittuja taloja, sijaitsee 600 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Nimet taloissa osoittavat, kuka asuu missäkin.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.