Vaellusretki Roque Nublo

Lähde järjestetylle vaellusretkelle korkealle vuoristoon ja tutustu Gran Canariaan patikoiden. Luvassa on luontoelämyksiä, jotka sopivat täydellisesti vaelluksesta kiinnostuneille!

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Maanantai 27.5. asti
 • Kesto:
  Kokopäiväretki noin klo 7.30-17
 • Hinta:
  60 EUR per aikuinen, 60 EUR per lapsi.

  Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Ota mukaan omat eväät, sillä reitin varrelta ei ole mahdollista ostaa mitään. Kuljetus sisältyy hintaan Gran Canarian eteläpuolella sijaitsevista lomakohteista.
 • Kieli:
  Skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Vähintään 1,5 litraa vettä, omat eväät (matkalla ylös vuorille pysähdymme supermarketissa, jos haluat ostaa täydennystä) ja aurinkovoide. Suosittelemme, että puet jalkaan mukavat kengät kävellä. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa, joten pue päälle useita ohuita vaatteita sekä tuulen- ja sateenpität päällysvaatteet. Voit lainata selkärepun ja vaellussauvan sekä vuokrata vaelluskengät ennen vaelluksen alkua, jos sinulla ei ole omia varusteita mukana.
 • Muuta:
  Vaellukset ovat pituudeltaan 6, 10 tai 12 km ja kestävät 4–5 tuntia. Mukana on aina vähintään kaksi opasta, joten sinulla on mahdollisuus valita itsellesi sopiva reitti ja vauhti. Kaikille vaelluksille osallistuminen edellyttää hyvää kuntoa ja terveyttä. Huomioithan, että reitti kulkee suhteellisen korkeassa ilmanalassa ja sääolosuhteet sekä lämpötila (4–25 astetta) voivat vaihdella. Retki on ohjelmistossa 27.5.2024 asti. Sen jälkeen pidetään kesätauko ja retki palaa takaisin ohjelmistoon 2.9.2024.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Roque Nublon luonnonpuisto kattaa laajan alueen saaren keskiosasta aina saaren länsiosan rannikolle saakka. Alueella on runsaasti vaellusreittejä, ja päivän vaellusreitti valitaan sääolosuhteiden mukaan.

Pilvissä sijaitseva kallio – Roque Nublo – on Gran Canarian kolmanneksi korkein huippu, ja se syntyi tulivuorenpurkauksen yhteydessä 4,5 miljoonaa vuotta sitten. Käytämme kalliota usein maamerkkinä retkillämme, koska se näkyy suurimmasta osasta saarta. Roque Nublo oli aikoinaan erittäin tärkeä ja pyhä paikka saaren alkuperäisasukkaille. Sijainti teki kalliosta luonnollisen kohtaamispaikan. Täällä kokoontuivat neuvostot ja luonnonmonumentilla järjestettiin myös erilaisia seremonioita.

Vaellus vie sinut mahtavan luonnon ja useiden Gran Canarian ilmastovyöhykkeiden läpi. Täällä ylhäällä sijaitsevissa vuoristokylissä voit vielä joskus nähdä maanviljelijöiden kyntämässä terassiviljelyksillä käyttäen apunaan härkiä ja vanhoja puuauroja. Koska olemme keskellä saarta, meillä on erinomaiset näkymät joka suuntaan: länteen päin Teneriffan suuntaan, itään päin Las Palmasin suuntaan ja etelään päin Maspalomasin suuntaan. Upeista näkymistä nauttien istuudumme alas nauttimaan mukanamme tuomia eväitä.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.