Elafonissi

Kokopäiväretki bussilla Elafonissin rannalle, joka on yksi Kreikan kauneimmista - todellinen paratiisi Kreetan lounaiskärjessä. Laguunin kristallinkirkkaassa vedessä on mukava uida, snorklata ja nauttia rantaelämästä.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Maanantai Ensimmäinen suunniteltu retkipäivä on 20.5., mutta se saattaa muuttua sään ja varausten määrän mukaan.
 • Kesto:
  Kokopäiväretki noin klo 8-17.30.
 • Hinta:
  43 EUR per aikuinen, 21 EUR per lapsi.

  Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Matkan varrelta voi ostaa syötävää ja juotavaa. Pientä syötävää voi ostaa rannalta, useimmiten vain käteisellä.
 • Kieli:
  Suomenkielinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Uimapuku ja pyyhe, päähine, aurinkovoide, käteistä rahaa sekä vesipullo.
 • Muuta:
  Parkkipaikalta on kävelymatkaa rannalle noin 600-800 metriä.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Ajelemme läpi upeiden maisemien ja näemme samalla mahtavan Lefka Orin vaikuttavat kallioseinät. Ohitamme pieniä kyliä ja oliivilehtoja sekä viini-, appelsiini- ja sitruunaviljelmiä. Matkalla temme pienen pysähdyksen Eloksen kylässä, jossa voit ostaa juomista ja syötävää. Matka jatkuu pitkin kiemuraisia teitä ja läpi syvien vehreiden laaksojen. Lopulta saavumme satumaiselle Elafonissin rannalle.

Rantahiekka kimaltelee roosanvärisenä, ja sen kontrasti turkoosin meren kanssa on todella kaunis näky. Elafonissi on ehdottomasti yksi Kreetan kauneimmista rannoista. Matalan laguunin edustalla oleva saari on yhteydessä Elafonissin rantaan koralliriutan ansiosta. Halutessasi voit myös kahlata saarelle.

Vietämme päivän rannalla ja nautimme rantaelämästä. Voit ottaa aurinkoa, upottaa varpaasi valkoiseen, pehmeään hiekkaan, uida, rentoutua ja nauttia olostasi paratiisissa.

Paluumatkalla pysähdymme vielä kerran Eloksen kylässä ja pidämme lyhyen vessatauon.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.