Legendaarinen La Gomera

La Gomera on uskomattoman kaunis saari ja se on toiseksi pienin asutuista Kanariansaarista. Bussi kuljettaa meitä serpentiinimäisiä teitä pitkin läpi rotkojen ja laaksojen ja saamme samalla ihailla henkeäsalpaavia näkymiä. La Gomeralla on vielä suhteellisen vähän matkailijoita, mutta sitäkin enemmän upeaa luontoa, ikimetsää ja endeemisiä kasveja. Muista ottaa passi mukaan!

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Maanantai
 • Kesto:
  Kokopäiväretki , n. klo 8–18.30.
 • Hinta:
  115 EUR per aikuinen, 72 EUR per lapsi.

  Retken hintaan sisältyy kolmen ruokalajin lounas ja ruokajuomana vesi tai viini. Virvoitusjuomia ja olutta lisämaksusta. Lapsihinta koskee 4–11-vuotiaita. 0–3-vuotiaat: 16 euroa.
 • Kieli:
  Suomenkielinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Mukavat kengät jalkaan sekä vesipullo. La Gomeralla on hieman viileämpää kuin Teneriffalla, joten kannattaa ottaa mukaan lämmin pusero tai villatakki.
 • Muuta:
  Muista ottaa passi mukaan!
  Paljon rappuja ja korkeuseroja La Gomeralla. Jos sinulla on jonkin tyyppisiä liikkumisongelmia, ota yhteyttä Tjäreborgin oppaaseen ennen retken varaamista.

  San Miguel de Abonassa asuvat vieraat järjestävät kuljetuksen omatoimisesti Los Cristianosiin (n. 15 km), josta retki alkaa.

  Retki järjestetään torstaisin 28.3. saakka ja perjantaisin 21.4.2024 saakka. 28.4.2024 alkaen retki järjestetään maanantaisin.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Lähde kanssamme La Gomeran kauniiseen ja salaperäiseen Garajonayn kansallispuistoon, jossa voit nähdä muun muassa harvinaisen Laurisilva-metsän – yksi harvoja jäänteitä suurista esihistoriallisista metsistä, jotka peittivät Eurooppaa mesotsoonisella aikakaudella, jolloin dinosaurukset vaelsivat maan päällä.

Retken ensimmäinen pysähdyspaikka on Laguna Grande, joka sijaitsee keskellä kansallispuistoa. Nautimme lounaan ylhäällä vuoristossa ravintolassa, josta on upeat maisemat ympäristöön. Samalla saamme myös vaikuttavan näytteen saaren ikivanhasta silbo-vihellyskielestä, joka oli aikoinaan ainoa keino viestitellä asioita jyrkkien vuorten ja rotkojen yli laaksosta toiseen. Dramaattiset, vaikeakulkuiset maisemat ovat ominaisia suurelle osalle saarta. Lounaan jälkeen sinulla on halutessasi aikaa tehdä omin päin lyhyt kävelykierros kansallispuistossa. Voit vaikkapa käydä katsomassa suurta aukiota, jolla legendan mukaan alueella asuneet noidat oleskelivat.

La Gomeralla on vaikea ohittaa Kristoffer Kolumbuksen muistoa. Hän pysähtyi saarella useamman kerran täydentämään elintarvikkeita ja vettä ennen kuin hän jatkoi purjehdusmatkaansa kohti länttä ja Uutta Maailmaa. Kaivo, josta hänen miehistönsä kävi täyttämässä vesiastiat ennen pitkälle matkalle lähtöä, on yhä edelleen olemassa saaren pääkaupungissa, San Sebastiánissa. Saarella kiertää edelleen satunnaisia huhuja Kolumbuksen rakkausseikkailuista hovinaisen Beatriz Bobadillan kanssa.

Pysähdymme kaupungissa, jossa sinulla on omaa aikaa, ennen kuin jatkamme satamaan ja lautalle, joka vie meidät takaisin Teneriffalle.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.