Vaellusretki Las Lagunetas

Mukava vaellusretki oppaan johdolla Gran Canarian koillisosassa. Koe vehreä rotko ja vaikuttavat näkymät Las Palmasin ja ympäristön suuntaan.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Torstai 18.4. asti. Retki on loppuunmyyty 7.3.
 • Kesto:
  Kokopäiväretki noin klo 7.30-17
 • Hinta:
  60 EUR per aikuinen, 60 EUR per lapsi.

  Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan. Ota mukaan omat eväät, sillä reitin varrelta ei ole mahdollista ostaa mitään. Kuljetus sisältyy hintaan Gran Canarian eteläpuolella sijaitsevista lomakohteista.
 • Kieli:
  Skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Vähintään 1,5 litraa vettä, omat eväät (matkalla ylös vuorille pysähdymme supermarketissa, jos haluat ostaa täydennystä) ja aurinkovoide. Suosittelemme, että puet jalkaan mukavat kengät kävellä. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa, joten pue päälle useita ohuita vaatteita sekä tuulen- ja sateenpität päällysvaatteet. Voit lainata selkärepun ja vaellussauvan sekä vuokrata vaelluskengät ennen vaelluksen alkua, jos sinulla ei ole omia varusteita mukana.
 • Muuta:
  Vaellukset ovat pituudeltaan 6–10 km ja kestävät 3–4 tuntia. Mukana on aina vähintään kaksi opasta, joten sinulla on mahdollisuus valita itsellesi sopiva reitti ja vauhti. Kaikille vaelluksille osallistuminen edellyttää hyvää kuntoa ja terveyttä. Huomioithan, että reitti kulkee suhteellisen korkeassa ilmanalassa ja sääolosuhteet sekä lämpötila (4–25 astetta) voivat vaihdella. Retki järjestetään talvikautena (noin marras- maaliskuu). Retki jon ohjelmistossa 18.4.2024 asti. Sen jälkeen on vuorossa kesätauko ja retki palaa ohjelmistoon 17.10.2024.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Las Lagunetasin kylästä lähtee monta hienoa vaellusreittiä. Tällä vaellusretkellä kävelemme yleensä ylöspäin kohti vihreää ja vehreää Barranco de la Mina -kaivosrotkoa.

Barranco de la Mina on saanut nimensä monista vesikanavista, jotka kaivettiin vuorenrinteeseen yli 500 vuotta sitten. Työ tehtiin Kastilian kuningashuoneen tilauksesta käsin käyttäen apuna ainoastaan hakkuja ja lapioita. Makeaa vettä haluttiin johtaa alas saaren pääkaupunkiin Las Palmasiin, joka oli silloin rakenteilla. Jos suunnitelma ei olisi onnistunut, pääkaupunki olisi todennäköisesti jouduttu siirtämään johonkin toiseen paikkaan.

Vesivarantojen ansiosta saamme vaelluksellamme ihailla vaikuttavaa vehreyttä ja kukkaloistoa ympäri vuoden. Alueella kasvaa muun muassa mantelipuita, kastanjapuita ja saksanpähkinäpuita sekä harvinaisia sinisiä ratamoneidonkieliä.

Retken aikana pysähdymme syömään mukana tuomamme omat eväät. Päivän vaellus päättyy kylän ainoaan ravintolaan, josta voi ostaa juotavaa.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.