Dubrovnik by night

Loma Dalmatiassa ei ole täydellinen ilman vierailua Dubrovnikissa, joka ennen tätä nykyistä tasavaltaa otettiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 1979. Talojen julkisivut, kadut, kujat ja aukiot – kaikki ne ovat eläneet kaupungin pitkän ja mielenkiintoisen menneisyyden. Dubrovnikissa voidaan oikeutetusti puhua elävästä historiasta, ja lähtemällä mukaan retkellemme, saat myös kokea osan siitä.

  Tietoa lyhyesti

 • Päivä:
  Maanantai
 • Kesto:
  Kokopäiväretki , noin klo 13–23
 • Hinta:
  78 EUR per aikuinen, 39 EUR per lapsi.

  Ilmoitettu hinta on alkaen hinta. Retken hinta vaihtelee sen mukaan, missä lomakohteessa asut. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan. Dubrovnikissa on paljon ravintoloita ja kahviloita.
 • Kieli:
  Skandinaavinen opastus.
 • Pakkaa mukaan:
  Hyvät kengät jalkaan sekä vesipullo.
 • Muuta:
  Meno- ja paluumatkalla on bussissa skandinaavinen opastus. Perillä Dubrovnikissa englanninkielinen paikallisopas opastaa kiertokävelyn aikana. Retkelle vaaditaan vähintään neljä osallistujaa, jotta retki saadaan toteutettua Splitissä majoittuville.
 • Näin varaat:
  Retken voi korkeasesongin aikaan yleensä varata ennen matkaa, joko matkavarauksen yhteydessä tai Omilta sivuilta. Vapaiden paikkojen puitteissa sekä kauden alussa ja lopussa voit varata retken myös matkakohteessa Tjäreborgin oppaalta.
Bussimatka kestää n. 4,5 tuntia Splitistä, 3,5 tuntia Brelasta, Baska Vodasta ja Makarskasta sekä 2,5 tuntia Gradacista - sisältäen pysähdyksen sekä meno- että paluumatkalla. Menomatkalla sinulla on mahdollisuus pysähdyksen aikana maistella viinejä ja paluumatkalla ostereita, kun pysähdymme osteriviljelmällä. Älä kuitenkaan kuvittele, että matka on vain kuljetus! Tie Dubrovnikiin on yksi Euroopan kauneimmista ja matka pitkin rannikkoa on nautinnollinen. Vaikuttavin on kenties Kroatian 'pikku Kalifornia', Neretvajoen suisto, jossa kasvatetaan appelsiineja, viinirypäleitä ja oliiveja. Käytämme bussissa kuluvan ajan kertoaksemme yhdestä jos toisestakin mielenkiintoisesta seikasta.

Dubrovnikiin saavuttuamme englanninkielinen paikallisoppaamme vie meidät mielenkiintoiselle kierrokselle läpi kaupungin katujen ja aukioiden. Vierailemme mm. Rehtorin palatsissa, yhdessä harvoista renessanssiajan rakennuksista, joka selvisi tasavaltaa vuonna 1667 koetelleesta maanjäristyksestä.

Vapaaehtoisen, mutta lämpimästi suositeltavan kaupunkikierroksen jälkeen, sinulla on n. 2,5 tuntia omaa aikaa (voi vaihdella riippuen tulomatkan ruuhkasta). Dubrovnikin suuri valikoima kahviloita ja ravintoloita kutsuu levähtämään hetkeksi ja seuraamaan katuelämää. Kaupungissa on myös melko paljon putiikkeja, jos haluat viettää aikaa tehden hieman ostoksia.
Käytännön tietoa retkistä
Perhe katselee maisemia korkealla rinteellä

Mistä retkelle lähdetään? Miten maksan retken? Minkälainen tippikäytäntö on retkillä? Täältä löydät kaiken matkakohteiden retkiä koskevan tiedon.