5 hyvää syytä lomailla yksin

Tuntuuko jo pelkkä ajatuskin yksin matkustamisesta hieman pelottavalta? Monet meistä uskovat, että yksin reissaaminen on vaikeaa, mutta tosiasiassa siinä on myös paljon hyviä puolia. Tässä 5 hyvää syytä lähteä seuraavalle lomalle ihan ikiomassa seurassa.

1. Sinun ei tarvitse sopeutua toisten toiveisiin

Matkaseurueissa on aina monenlaisia toiveita ja odotuksia, joita täytyy sovittaa yhteen. Itsekseen lomaillen ei kompromisseja tarvita. Voit päättää koko lomasuunnitelmasta ja jokaisen lomapäivän ohjelmasta, minkä ansioista voit spontaanisti tehdä mitä huvittaa. Nuku pitkään ja syö aamiaiseksi vaikka jäätelöä rannalla, jos siltä tuntuu. Kenenkään muun rytmiä tai toiveita ei tarvitse ottaa huomioon.

2. Tutustut helpommin uusiin ihmisiin

Yksin matkustaessa tulet helpommin jutelleeksi uusien ihmisten kanssa. Myös muiden on helpompi lähestyä sinua. Aluksi voi tuntua vaikealta aloittaa keskustelua, mutta pian se helpottuu. Eikä sinun tarvitse puhua kenellekään, jos ei siltä tunnu. Lähde matkaan avoimin mielin ja voit löytää lomamatkalla uusia ystäviä.

3. Havainnoit ympäristöä toisella tavalla

Yksin matkustaessasi olet automaattisesti tarkkaavaisempi. Sitähän täytyy myös huolehtia siitä, että osaa takaisin hotellille. Ilman matkaseuraa ja hälinää olet enemmän läsnä hetkessä ja huomaat luultavasti ympäristöstä asioita ja yksityiskohtia, jotka muuten olisit ohittanut.

4. Kotiasiat jäävät Suomeen

Matkustaessasi yksin voit tehokkaasti unohtaa kaikki mahdolliset arkielämän ongelmat, sillä mikään tai kukaan ei muistuta niistä. Kukaan ei entuudestaan tunne sinua, ja voit valita mitä haluat jakaa itsestäsi. Voit työntää ongelmat sivuun. Ainakin joksikin aikaa. Voit valita kuka haluat olla lomallasi, ja loman jälkeen ehkä ongelmatkin näyttävät toiselta ja löydät uusia ratkaisuja.

5. Loma tarjoaa tilaa kasvuun

Yksin matkustaessa saattaa joutua tekemään asioita, jotka ovat oman mukavuusalueen ulkopuolella. Joudut päättämään asioista yksin ja ratkomaan kenties eteen tulevia ongelmatilanteita ilman apua. Tämä voi kuulostaa vähän pelottavaltakin, mutta pärjääminen omin päin lisää itseluottamusta ja matkan jälkeen olet luultavasti oppinut pari uutta asiaa itsestäsikin.