Lomalähettiläät

Ruokaa ja retkiä

Aruballa

Sarahin suosikit Aruballa

Monet, jotka matkustavat Aruballe valitsevat All Inclusiven, ja täällä hotellikompeksit ovat usein niin suuria ja upeita, että hotellialueelta ei välttämättä halua edes poistua. Suosittelen vuokraaman auton tai polkupyörän ja lähtemään tutustumaan tähän kiehtovaan saareen omin päin tai sitten varaamaan jonkun valmiin retken. Kerron kahdesta päiväretkestä, joista itse tykkäsin todella paljon – toinen retki soveltuu sinulle, joka haluat tutustua saareen ja toinen erityisesti silloin, kun haluat hemmotella itseäsi. Lisäksi haluan nostaa esiin Aruban ruokakulttuurin, joka on kansainvälisellä tasolla korkea. Olen valinnut kaksi suosikkiravintolaani sekä yhden baarin, joka on vierailemisen arvoinen.

Teksti & kuvat: Sarah van Tol

ihana hiekkaranta Aruballa
flamingo rannalla Aruballa
Auringonlasku Aruballa

Ravintoloita ja baareja

Carte Blanche

Carte Blanche ei tarjoa ainoastaan erinomaista illallista vaan kokonaisvaltaisen Chef’s Table -elämyksen, jonka voi kokea kerrallaan ainoastaan 14 henkilöä. Chef Dennis ja hänen tiiminsä tarjoavat unohtumattoman illan rennoissa merkeissä. Pääset nauttimaan maistelumenusta, hyvistä viineistä (niin halutessasi) ja mukavista keskusteluista samalla kun kokki ja sommelier valmistavat ja tuovat kaikki ruoat ja juomat eteesi. Jos tämä kuulostaa houkuttelevalta, suosittelen varaamaan pöydän hyvissä ajoin.

The Sopranos Piano Bar

Pianobaari The Sopranos sijaitsee Palm Beachillä ja on tunnettu rennosta ulkoilmamiljööstään, hyvistä drinkeistä ja korkealuokkaisista kansainvälisistä pianisteista. Suosittu paikka, jossa kaikenlaiset ihmiset viihtyvät. Jos haluat istumapaikan, kannattaa tulla ajoissa.

Screaming Eagle

Ravintola Screaming Eagle Restaurant sijaitsee Low Rise -alueella, kivenheiton päässä Eagle Beachiltä. Tilat ovat modernit, ja täällä tarjoillaan huolella suunniteltuja ruokalajeja, jotka ovat saaneet vaikutteita Ranskasta. Ravintola sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, mutta on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Me syömme täällä joka kerta, kun olemme Aruballa.

Retket

Renaissance Island

Renaissance Island sijaitsee lyhyen venematkan päässä Oranjestadista. Tällä saarella on kauniita laguuneja, jotka kuuluvat Renaissance-hotellille, mutta ovat myös muiden käytössä maksusta. Suosittelen varaamaan spa-paketin ja koko päivän oleskelun saarella sekä hieronnan tai jonkun ihana spa-hoidon veden päällä olevaan bungalowiin.

Mangel Halto

Muutaman kilometrin päässä Oranjestadista etelään löytyy hieman piilossa oleva ja mangrovepuiden ympäröimä ranta Mangel Halto, joka on rauhallisempi vaihtoehto saaren suuremmille rannoille. Matalat rannat ovat täydellisiä snorklaukseen ja sukeltamiseen. Päiväretken päätteeksi kannattaa ehdottomasti pistäytyä kala- ja äyriäisravintola Zeeroversissa Savanetassa.

Lomalähettiläs Sarah van Tol

Sarah jakaa parhaat vinkkinsä Aruballe sekä myös häiden suunnitteluun tällä saarella. Lisäksi hän tarjoaa myös muita matkavinkkejä, joille tyypillistä on ripaus luksusta.