Lasten kanssa Turkkiin – hyvä tietää

Turkki on vieraanvarainen maa, jossa sinut otetaan aina hymyillen vastaan. Turkki tarjoaa myös hienoja uimarantoja ja perheille sopivia, tasokkaita hotelleja varsin kohtuullisiin hintaan. Toisin sanoen, Turkki sopii täydellisesti perheloman kohteeksi.

1. Lapsiystävällisiä ja edullisia hotelleja

Hotellilla on suuri merkitys erityisesti lasten kanssa lomaillessa. Valitse lapsiystävällinen hotelli, niin lomalla viihtyvät niin lapset kuin vanhemmatkin. Onko hotellissa leikkipaikka? Lastenallas? Lastenkerho? Sopiiko ranta myös lapsille? Vaikka suunnittelisitte lomaan paljon muutakin sisältöä kuin hotellilla oleskelu, on nautinnollista asua hotellissa, jossa on kaikkea. Jos vertaat hintoja muiden suosittujen lomakohteiden kanssa, huomaat varsin pian, että Turkissa saat rahallesi enemmän vastinetta.

2. Allasriemua myös pienimmille

Aika kuluu nopeasti kun perheen pieninkin saa leikkiä ja loiskutella vapaasti babyaltaassa. Muista suojata herkkä iho huolellisesti ja valitse hotelli, jossa allas on suojattu aurinkokatoksella, kuten Barut Goia -hotellissa. Hotellissa on kaksi aurinkosuojattua babyallasta ja kaikki uima-altaat lämmitetään alku- ja loppukesästä noin 23–25 asteeseen.

3. Shoppailua!

Turkin edullinen hintataso houkuttaa tuliaisostoksille. Manvgatin maanantaimarkkinoilla hieman Siden ulkopuolella myydään edullisia lastenvaatteita. Kannattaa katsella ensin ympärilleen ja ostaa vasta sitten. Monissa kojuissa myydään nimittäin samoja tuotteita. Alanyassa on paljon ostosmahdollisuuksia, jos haluat kenkiä, vaatteita tai laukkuja.

4. All Inclusive

Kun haluat lomailla mahdollisimman huolettomasti, kannattaa valita All Inclusive -loma. Joko All Inclusive, jolloin kaikki ateriat juomat kuuluvat hintaan. All Inclusive tuo lomaasi enemmän vapautta: ei tarvitse hankkia vettä ja välipaloja lapsille eikä ruuasta, juomista tai jäätelöstä aiheudu ylimääräisiä kuluja. All Inclusive ei tarkoita, että pitäisi koko ajan pysytellä hotellilla vaan tee mitä haluat: lähde vaikka retkelle Manavgatin vesiputouksille ja syö ulkona. Mutta on mukavaa, että hotellille palatessa voi tilata vaikka smoothien uima-altaalla, jos siltä tuntuu.

all inclusive

5. Tuoreita hedelmiä

Turkin-lomalla saat nauttia huippuhyvistä hedelmistä. Turkkilaiset persikat, appelsiinit ja vesimelonit ovat kerta kaikkiaan ylivertaisia. Ota hedelmiä mukaan retkille, rannalle tai vaikka uima-altaalle, ne maistuvat taatusti niin lapsille kuin aikuisillekin. Nam!

6. Hotelli ja vesipuisto

Haluavatko perheen vesipedot viettää koko loman altaissa? Turkissa on paljon hienoja vesipuistoja, mutta kaikkein hauskinta on asua hotellissa, jossa on oma vesipuisto.

Alanyassa sijaitseva hotelli Green Garden sopii perheille, ja siellä on neljä vesiliukumäkeä. Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Belekissä on myös hyvä vaihtoehto ja siellä on useita lastenaltaita ja vesipuisto.

7. Paikallisia ruokia

Turkkilainen keittiö vetää vertoja monille maailman tunnetuimmille. Ruokaperinteillä on paljon yhteistä muiden Välimeren alueen keittiöiden kanssa. Tunnetuimpia ovat varmasti kebab ja meze, joka tarkoittaa tapasten kaltaisia jaettavia pikku ruokia. Nämä maistuvat yleensä erinomaisesti niin lapsille kuin aikuisillekin. Niiden seuraksi ehkä grillattuja maissintähkiä, mehukasta vesimelonia ja jogurttijäätelöä. Ravintoloilla on yleensä lasten annoksia ja pienimmille löytyy syöttötuoleja. Ja hintataso ravintoloissa ei päätä huimaa.

8. Makeita herkkuja

Turkki on maailmankuulu makeista herkuistaan. Sanotaan, että myös meille tutut viinerit pohjautuvat turkkilaiseen baklavaan ja ovat saaneet alkunsa aikana, jolloin Turkin imperiumi ulottui Wienin porteille saakka. Baklavaa on aivan pakko maistaa. Se on erittäin makeaa ja ainakin useimmat lapset pitävät siitä. Kokeile myös yhtä lailla makeaa lokumia, joka tunnetaan myös nimellä turkish delight.

Varma hitti on myös turkkilainen jäätelö (dondurma) – se on huippuherkkua! Perinteisiin asuihin pukeutuneet jäätelönmyyjät ovat varsinaisia taikureita, jotka pilailevat asiakkaan kanssa ja pyörittelevät tötteröä sinne tänne ja ennen kuin asiakas ’saa ottaa’ sen.

9. Kyllä, Turkista saa vaippoja

Turkissa tuntuu vallitsevan yleinen mielipide, että kaiken pitää tuoksua hyvältä, niinpä usein myös vaipoissa ja kosteuspyyhkeissä on hajusteita. Toisin sanoen hajusteettomien tuotteiden löytäminen voi joskus olla hieman vaivan takana. Migros-supermarketeissa on laajat valikoimat – jopa ilman hajusteita. Näitä kauppoja on Sidessä, Alanyassa ja Antalyassa.