10 spektakulära överraskningar

10 yllätystä merellä

Laivamatka ja merimaisema on toki elämys, mutta nykypäivän risteilylomailijalle tai varustamoille se ei riitä. Innokkaat varustamot pyrkivät jatkuvasti päihittämään toisensa ja tarjoamaan yhä huikeampia ja erikoisempia elämyksiä risteilyaluksillaan. Haluaisitko sinä kokeilla vaikka jotakin näistä?
Surffisimulaattori risteilyaluksella

Haluaisitko viilettää lainelaudalla pitkin aaltoja kuin ammattisurffarit Havaijilla? Harjoitus tekee mestarin! Ei väliä oletko vasta-alkaja vai harrastaja, surffisimulaattorin tekoaalloissa pääset haastamaan taitosi. Täällä ei kuitenkaan tarvitse varoa teräviä koralleja tai liian korkeita aaltoja.

NÄKÖALAKUPOLI NORTH STAR

Koe täällä:
Royal Caribbeanin Quantum of the Seas ja Anthem of the Seas

Näköalakupoli North Star

Maisemat kuin maailmanpyörästä, mutta merellä! Jotenkin siihen tapaan voisi kuvailla elämystä nosturin kannattelemasta North Star -näköalakupolista. Voita nauttia 360 asteen näköalasta 100 metrin korkeudessa meren yläpuolella samalla kun alus lipuu ulos vaikkapa New Yorkin tai San Juanin satamasta.

ROBOTTIBAARI

Koe täällä:
Royal Caribbeanin Quantum of the Seas, Anthem of the Seas ja Harmony of the Seas

Robottibaari risteilyaluksella

Tutustu tulevaisuuden baarimestariin! Älä hämmästy kun drinkkisi sekoittaakin robotti eikä ihminen! Tee tilaus digitaalisellä näytöllä ja seuraa kuinka robotti valmistaa valmistaa juomasi ja pikku hetkessä saat drinkin käteesi, valmiina nautittavaksi.

VIRTUAALIMAISEMA

Näillä aluksilla ei ole mitään syytä harmitella merimaisemien puutetta, vaikka olisit varannut sisähytin. Aluksen ulkopuolella olevat kamerat välittävät kuvaa hytissäsi olevalle näytölle eli voit nauttia maisemista tämän virtuaali-ikkunan kautta!

VAPAALENTOTUNNELI

Koe täällä:
Royal Caribbeanin Quantum of the Seas ja Anthem of the Seas

Vapaalentotunneli risteilyaluksella

Haluaisitko kokeilla, miltä tuntuisi lentäminen tai laskuvarjohyppääminen? RipCord by iFly antaa sinulle mahdollisuuden samankaltaiseen kokemukseen vapaalentotunnelissa. Tässä ei tarvitse nousta korkeuksiin tai hypätä lentokoneesta. Pue vain päälle haalari, kypärä ja suojalasit, niin olet valmis lentoon! Adrenaliinintäyteinen elämys vapaalentotunnelissa kestää pari minuuttia.

ZIPLINE

Koe täällä: Royal Caribbeanin Harmony of the Seas, Oasis of the Seas ja Allure of the Seas

Zipline risteilyaluksella

Vaijeri, valjaat ja hermoja kutkuttava liuku korkealla kävelykansien välillä odottavat rohkeaa aluksen ziplinella. Jätä väliin jos kärsit korkean paikan kammosta, mutta muille seikkailunhaluisille suosittelemme ilman muuta!

AMFITEATTERI

Koe täällä: Royal Caribbeanin Harmony of the Seas, Oasis of the Seas ja Allure of the Seas

Amfiteatteri risteilyaluksella

Luulitko, että amfiteattereita on vain Kreikassa, Turkissa tai Italiassa? Ehei, niitä on myös merellä. Kolmella aluksella Tjäreborgin risteilyvalikoimassa koko laivan peräosa puolikuun muotoinen avoin teatteritila. Näky on vaikuttava, erityisesti iltaisin, kun ohjelmassa on vesi- ja valonäytöksiä, akrobatiaa ja tanssia.

PALVELUROBOTTI "PEPPER"

Koe täällä:
Costa Cruisesin Costa Diadema

Palvelurobotti risteilyaluksella

Tulevaisuuden miehistö saattaa olla jo täällä! Costa Cruises -varustamon Costa Diadema -aluksella voit saada jo esimakua. Inhimillinen Pepper-palvelurobotti ohjaa asiakkaita ja kommunikoi kolmella kielellä.

LUNTA JA JÄÄTÄ

Koe täällä:
Norwegian Cruise Linesin Norwegian Escape

Jäähuone risteilyaluksella

Aluksen Snow Room tarjoaa keholle virkistävän ja stimuloivan herättelyn spa-hoitojen tai saunan jälkeen. Huoneessa on luvassa miinusasteita, lunta ja jäätä. Ja onhan se hyvä, että apu on lähellä jos koti-ikävä iskee kesken Karibian-risteilyn!

MERTEN HURJIN VESILIUKUMÄKI

Koe täällä: Royal Caribbeanin Harmony of the Seas

Världens högsta rutschkana på Harmony of the Seas

Kun Harmony of the Seas teki neitsytmatkansa toukokuussa 2016, puheenaiheeksi nousi risteilymaailmassa ennennäkemättömän huima vesiliukumäki – Ultimate Abyss. Rohkelikot voivat heittäytyä vauhdikkaaseen liukuun ja pyyhältää aluksen kannelta 16 kannelle 6 noin 4 m/s. Houkuttaisiko?