TANDOORILOHIPITA SOM TAM -SALAATILLA

TANDOORILOHIPITA SOM TAM -SALAATILLA

Resepti – TANDOORILOHIPITA SOM TAM -SALAATILLA

Tandoorilohi

1 kg lohifile ilman nahkaa, jaettu paloiksi, 4 x 4 cm
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 ½ tl raastettua inkivääriä
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua sarviapilaa
½ tl kurkumaa
¼ tl cayennepippuria
1 hyppysellinen jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
3 ½ dl jugurttia
¾ dl öljyä

Näin valmistat:

Tandoorilohi

Sekoita ensin kaikki ainekset marinadiksi kulhossa. Lisää joukkoon lohiviipaleet ja marinoi 2–4 tuntia jääkaapissa.

Aseta uuni 200 asteeseen ja lohiviipaleet pellille. Lisää hieman öljyä jokaisen viipaleen päälle. Aseta pelti uuniin 6–8 minuutiksi, ota pois ja tarjoile pitaleivän päällä, Som Tam -salaatin ja raita-kastikkeen kera.

Herkulliset katuruuat

Täältä löydät lisää street food -reseptejä mm. Bao-leivät, nuudelikeitto, flatbread ja satay.