Churroja kahden eri kastikkeen kera & pekoni-karamellipopcornia

Churroja kahden eri kastikkeen kera & pekoni-karamellipopcornia

Resepti – Churroja kahden eri kastikkeen kera & pekoni-karamellipopcornia

4 annosta

Raaka-aineet:

Churrot

2 ½ dl maitoa
120 g voita
1 tl suolaa
1 rkl kidesokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
öljyä friteerausta varten
sokeria
kanelia

Suklaakastike

200 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
100 g voita
1 dl sokeria
1 tl kanelia

Karamellikastike

200 g kidesokeria
90 g voita
120 ml kermaa
1–2 tl merisuolaa

Näin valmistat:

Churrot

Sekoita maito, voi, suola ja sokeri. Lisää jauhot ja keitä kattilassa noin kolme minuuttia kunnes taikina irtoaa reunoilta. Kaada taikina kylmään kulhoon ja lisää yksi muna kerrallaan.
Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin ja kuumenna paistoöljy 180 asteeseen.
Leikkaa noin 0,5 cm:n kokoinen reikä pussiin ja pursota noin 50–80 g taikinaa öljyyn. Paista molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot talouspaperin päälle valumaan. Kääntele leivokset kanelissa ja sokerissa.

Suklaakastike

Laita kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä hitaasti samanaikaisesti sekoittaen.
Mausta kanelilla ja sokerilla. Tarjoile lämpimänä churrojen kera.

Karamellikastike

Lämmitä sokeri keskilämmöllä kattilassa ilman sekoitusta.
Sulata sokeri ruskeaksi ja ravista joukkoon sulamatonta sokeria.
Lisää voi ja sekoita kunnes se on sulanut.
Ota kattila pois liedeltä. Vispaa kerma ja laita sitten kattila takaisin liedelle. Hauduta sekoittaen 1–2 minuuttia tai kunnes koostumus on hyvä.
Ota kattila pois liedeltä. Lisää suola ja anna jäähtyä. Tarjoile churrojen kera.

Näin valmistat:

Pekoni- & karamellipopcornit

Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, maissisiirappi ja suola.
Sekoita kunnes karamelliseos on noin 125-asteista. Ota pois liedeltä ja lisää ruokasooda.
Lisää pekoni, kun karamelliseos alkaa ”kohota”.
Jaa popcornit yhdelle tai kahdelle voidellulle pellille ja levitä karamelliseosta popcornien päälle. Kääntele, jotta seosta on kaikkialla.
Laita pellit uuniin 125 asteeseen ja anna olla noin 45 minuuttia. Sekoita 15 minuutin välein, jotta karamelliseos sulaa ja jakautuu tasaisesti.
Ota pellit pois uunista. Säilytä popcornit ilmatiiviissä pakkauksessa.

Raaka-aineet

2 ½ l popcornia
125 g rapeaksi paistettua pekonia
125 g voita
2 ½ dl ruokosokeria
¾ dl maissisiirappia
1 tl merisuolaa
½ tl ruokasoodaa

Herkulliset katuruuat

Lisää reseptejä

Täältä löydät lisää street food -reseptejä mm. Bao-leivät, nuudelikeitto, flatbread ja satay.