Hotellit (6)

Matkat kohteeseen Albania

Nyt voit varata matkan Albaniaan ja lähteä tutustumaan useimmille melko tuntemattomaan maahan. Tjäreborgin kautta lennät ensin Korfulle, josta matka jatkuu laivalla viehättävän pieneen Sarandan kaupunkiin. Sarandasta on helppo lähteä omatoimisille retkille, joten sinulla on mahdollisuus tutustua Albaniaan lähemmin.

Albania on uusi matkailumaa, jossa riittää nähtävää ja koettavaa. Albaniassa on antiikinaikaisia raunioita, dramaattista luontoa, elävää kulttuuria sekä ruokakulttuuri, josta albaanit itse ovat erittäin ylpeitä, eikä suotta. Kun varaat Tjäreborgin matkan Albaniaan, asut Sarandassa, joka on viehättävän pieni rannikkokaupunki, jossa on runsaasti ravintoloita, rantoja sekä joitakin nähtävyyksiä.

Rantaelämää Sarandassa

Sarandan rannat koostuvat pääasiassa pyöreistä sorakivistä ja rannoilla on kirkasta vettä, joten rannat soveltuvat hyvin sekä uimiseen että snorklaukseen. Jos mieluummin nautit rantaelämästä hiekkarannalla, kannattaa lähteä Ksamiliin, joka sijaitsee Sarandasta etelään päin. Ksamilissa on useita suosittuja hiekkarantoja ja rantaravintoloita, joten siellä voi helposti viettää vaikka koko päivän.

Koe Albania

Kaikki kunnia rannalle ja auringolle, mutta Albaniassa kannattaa ehdottomasti lähteä tutkimusmatkalle tai tehdä vaikkapa useampikin retki. Muutaman tunnin ajomatkan päässä Sarandasta sisämaahan päin sijaitsee kaunis Drinan laakso, jossa on vanha Gjirokasterin kaupunki, jonka kapeita kujia on mielenkiintoista kierrellä ja ihailla linnoituksen muurilta avautuvia näkymiä. Tai voit käydä tutustumassa vanhoihin bunkkerirakennelmiin "Cold War Tunnels". Vähän matkan päässä Sarandasta etelään päin sijaitsee Butrint, jossa on hyvin säilynyt antiikinaikainen teatteri ja kaupunginmuuri. Päätitpä sitten lähteä mihin päin maata tahansa, tulet huomaamaan, että se on kaiken vaivan arvoista. Jokaisen mutkan takana odottavat kauniit näkymät ja uudet seikkailut.

Albanian makuja

Sarandassa voit herkutella kalalla ja äyriäisillä kohtuuhintaan. Albania on saanut vaikutteita italialaisesta keittiöstä, joten tarjolla on usein sekä pastaa että risottoa. Kannattaa myös maistaa tuoreita salaatteja, jotka on valmistettu paikallisesti tuotetuista vihanneksista. Auringon kypsyttämät vihannekset on poimittu, kun ne ovat parhaimillaan. Jos olet kiinnostunut viineistä, sinulla on oiva tilaisuus kokeilla maan omia viinejä, jotka ovat harvinaisia maan rajojen ulkopuolella.

Albania ja Korfu

Jos haluat matkustaa Albaniaan Tjäreborgin kautta, lennät ensin Korfulle, josta matka taittuu Sarandaan laivalla. Voit valita, vietätkö koko loman Albaniassa vai haluatko lomailla viikon Sarandassa ja viikon Korfulla.

Löydä hotellisi

Matkat kohteessa Albania

Saranda
Sarandassa voit nauttia hyvästä ruuasta, mielenkiintoisesta historiasta ja kauniista luonnosta. Lisäksi täällä on huolellisesti valitut hotellit ja ihania rantoja.

Tee haku kohteeseen Albania