Kohdetietoa, Balchik

Lomakohteesi

Balchik on rauhallinen pikkukaupunki meren rannalla. Tänne tullaan rentoutumaan sekä nauttimaan auringosta ja rantaelämästä.
Paras perhehotellimme, Family Garden White Lagoon Beach sijiatsee aivan rannalla, runsaan kymmenen kilometrin päässä Balchikista.

Näin matkustat tänne

Balchikiin voit matkustaa Tjäreborgin tilauslennolla Helsingistä kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun. Lento laskeutuu Varnan kentälle.

Lentoaika

Noin 3 tuntia

Aikaero

Sama aika kuin Suomessa.

Palvelumme

Balchik on omatoimikohde. Tavoitat meidät kesäkaudella vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä ja neuvoja.
Matkustaessasi lomalennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan bussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Kuljetukset

Lento laskeutuu Varnan kentälle. Kuljetus lentokentältä Balchikiin kestää n. 1 tunnin ja 15 min. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit varata ne erikseen lisämaksusta.

Aurinko & uiminen

Balchikin kaupungissa on kaksi rantaa, joista suurempi sijaitsee Helios-hotellin vieressä ja pienempi heti Dvata Petelan länsipuolella rantapromenadin tuntumassa. Family Garden -hotellimme, White Lagoon Beachin edessä on myös hiekkaranta.

Aktiviteetit

Erilaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Purjehdus, pyöräily ja golf.

Ruoka & juoma

Balchikissa voit syödä hyvin ja edullisesti. Useita paikallisia sekä kansainvälisiä ravintoloita.

Alla olevat hinnat ovat noin-hintoja.

Ravintolassa:
Lounas alk. 12 levaa
Kahden ruokalajin illallinen alk. 25 levaa
Salaatti alk. 5 levaa
Hampurilainen alk. 6 levaa
Pizza alk. 8 levaa

Kaupassa:
Vesi, 1 ½ litraa: n. 1,50 levaa
Virvoitusjuoma, 33 cl: n. 1,80 levaa
Olut, 50 cl: alk. 4,50 levaa
Viini, 75 cl: alk. 7 levaa

Huvielämä

Balchkissa on hyvin rauhallista. Satama-alueella on muutamia baareja ja yksi disko, kasvitieteellisen puutarhan alapuolella meren rannalla. Se on avoinna satunnaisesti kesäkaudella. White Lagoon Beachissä on viihdeohjelmaa useamman kerran viikossa.

Ostokset

Balchikissa on enimmäkseen pieniä käsityöliikkeitä.

Kulkuyhteydet

Taksi on edullinen, kalliimpi hinta iltaisin. Albenaan ja Kultahietikolle bussiyhteys useita kertoja päivässä.

Valuutta ja luottokortit

BGN = Bulgarian leva. Useimmissa ravintoloissa ja kaupoissa ei voi maksaa luottokorteilla. Muutamia pankkiautomaatteja on. Eurot ja US-dollarit ovat käypää valuuttaa, ja rahaa voi vaihtaa kohteessa. Rahanvaihto kadulla on kiellettyä. Balchikin kylässä ei voi vaihtaa USD-määräisiä matkashekkejä.

Passi ja viisumi

Matkalla sinulla tulee aina olla mukana matkustusasiakirja (passi tai Schengen-maissa myös poliisin myöntämä valokuvallinen henkilökortti), joka on voimassa oleva ja moitteettomassa kunnossa. Suosittelemme, että passi on voimassa Eurooppaan ja lähialueille suuntautuvilla matkoilla vähintään 3 kk ja Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi lähetystöstä/konsulaatista.

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.
More details: http://www.mfa.bg/en/pages/109/index.html

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B –rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Sähkö

220 V. Sähköpistokkeet voivat olla vanhan mallisia ja maadoittamattomia.

Ecpat

Tjäreborg on ollut jo useita vuosia aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä. Lue lisää kohdekansiosta tai kohdeopaskirjasta.

Lähetystö

Bulgarian Tasavallan suurlähetystö
Kuusisaarentie 2 B, 00340 HELSINKI
P. 09 458 4055
F. 09 458 4550

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen Ulkoasianministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Muuta

Tärkeää tietoa Bulgarian hotelleista
Hotellien taso Bulgariassa on yleensä vaatimattomampi kuin Välimeren lomakohteissa. White Lagoon Beach on tasoltaan parempi kuin Balchikin muut hotellit. Muissa hotelleissa huoneet ovat useimmiten pieniä ja yksinkertaisesti sisustettuja. Lisävuode saattaa tehdä huoneesta hyvin ahtaan tuntuisen. Lisävuode voi tarkoittaa kerrossänkyvuodetta tai vuodesohvaa/nojatuolivuodetta. Tavalliset sängyt eivät aina välttämättä ole vierekkäin, vaan voi olla että niiden päädyt ovat vastakkain.

Vauvanruoka ja vaipat suunnilleen Suomen hinnoissa. Ota mukaan omat lastenrattaat. Ota taskulamppu mukaan. Sähkö- ja vesikatkokset yleisiä. Lomailukausi pääsee kunnolla vauhtiin vasta kesäkuun alkupuolella, joten osa ravintoloista, kaupoista sekä myös vesipuisto avataan vasta kesäkuussa. Myös loppukaudesta kaikki paikat eivät enää ole avoinna.

Matkajokerin varanneet vieraat asuvat erittäin vaatimattomassa hotellissa ja hotellin vaihto ei enää kohteessa ole yleensä mahdollista.


Tärkeää tietoa taxfree-tuotteista
Huomioithan, että Airshoppenin taxfree-valikoima on Bulgarian lennoilla tavallista rajoitetumpi. Bulgarian lakien vuoksi alkoholia ja savukkeita ei voi tilata etukäteen. Kaikki muut taxfree-kuvaston tuotteet ovat vapaasti tilattavissa.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.