Matkakertomukset

Lue matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Budapest

  tuija.noronen 
  30.5.2014

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  3

  Matkustimme tyttäreni kanssa Budapestiin kolmen yön minilomalle ja yövyimme Hotelli Danubios Flamencossa Budan puolella. Hotellihuone oli tilava, mutta yleisilmeeltään aika ankea. Hotellin ravintolassa ja baarissa oli ystävällistä ja avuliasta henkilökuntaa, heille plussat.

  Ruokaileminen ravintoloiss a oli edullista, kaksi henkeä söi noin 10000-15000 forintilla hyvin ja hienostikin, siihen sisältyivät viini tai olutlasilliset ja vesi. Erityisesti voi suositella Vaci-kadun italialaista Cuccinaa, vaikka ko. kadulla tuntui muuten olevan turistihinnat.

  Shoppailijalle löytyi paljon kaikkea kivaa ja kävelemällä kaupungista sai mielestämme eniten irti. Kahteen päivään kertyi kävelykilometrejä melkein 60. Tosin tuloksena oli muutama kipeä rakko jalkoihin ja kuumista päivistä johtuen myös palaneet olkapäät..

  Margitin saarelle kannattaa mennä, vaikkei kylpylään menisikään. Musiikin tahtiin toimiva suihkulähde on jo itsessään sen arvoinen, että kannattaa katsoa. Lapsia varten siellä on pieni eläinpuisto bambeineen ja merikotkineen.

  Ainoa asia, joka jäi harmittamaan, oli se ettei Terror House ollut auki maanantaina, joten se jäi näkemättä sisäpuolelta. Kokonaisuutena oli hyvin onnistunut loma ja Budapest on kaunis kaupunki aurinkoisena päivänä.
  - aikuinen tytär ja äitee

  Lue lisää

  Matkan ajankohta toukokuu 2014

  Kommentoi matkakertomusta
 • Budapest

  susan.andersson 
  17.8.2013

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  3
  Harrastukset
  3

  Olin perheeni kanssa Budapestissä viikon heinäkuussa. Ilmat olivat lämpimät, mittari kohosi +30:een asteeseen joka päivä ja vain kerran oli pieni sadekuuro. Mieheni ehdotti tätä kaupunkia lomakohteeksi, koska hänen työkaverinsa oli suositellut tätä nähtävyyksien ja kauneuden takia.
  Hotellimme sijaits i Pestin puolella lähellä Keletin rautatieasemaa. Aseman ympäristössä tehtiin katutöitä ja ne jonkin verran haittasivat liikkumista metroasemalle sekä Arena-plazan ostoskeskukseen,joka sijaitsi vain kilometrin päästä hotellistamme. Mielestämme tämä oli paras ostoskeskus; siellä sai myös levähtää urheilukaupun edessä olevilla ihanilla sohvaryhmillä. Muutkin isot shoppailupaikat oli helppo löytää. Liikuimme paljon kävellen ja toisinaan metrolla ja bussilla. Kertalippu maksoi 350 Ft, joka siis on 1,30 €.
  Kannattaa ostaa pieni Budapest opaskirjanen, josta näkee helposti tärkeimmät nähtävyydet ja karttaosio on selkeä, jonka avulla suunnistaa. Löysimme erikoisen Marxim Pub-pizzerian, joka on sisustettu piikkilangalla, kommunistisilla kuvilla ja julisteilla. Tilasimme erilaisia pasta-annoksia, joissa toisissa oli runsaasti valkosipulia. Annokset olivat todella isoja ja maukkaita. Ruoka-annokset maksoivat yleensä koko joukolle n.8000-9000 Ft:lla (30-35€), ja siihen kuuluivat myös limsat ja pari olutta.
  Kävimme vehreässä ja viihtyisässä eläintarhassa, jossa näki paljon sellaisia eläimiä, joita kotimaassamme ei tapaa. Keväällä oli syntynyt ainakin leijonille, norsulle ja kirahville poikasia. Täälläkin vierähti useampi tunti seuraten eläinten "touhuja".
  Kannattaa lähteä yhtenä päivänä lähijunalla Szentendren kaupunkiin, jonne matkaa on n.35 km. Matkustaminen yhteen suuntaan maksoi 5:ltä 1550 Ft, joten matkustaminen oli edullista. Paikka on ihanan rauhallinen ja tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt jonnekin 1700-luvulle. Budapestin keskustassa on hienoja näköalapaikkoja useampikin ja niistä on mahtavat näköalat kaupunkiin ja Tonavalle. Viikonloppuisin on ulkokirppis Városliget -puiston alueella klo 8 alkaen. Vierailimme Pálvölgyn tippukiviluolissa, jossa opas kierrätti meitä tunnin ajan.
  Kaupungissa korjattiin paljon vanhoja rakennuksia ja katuja, joten myös uudistumista ja modernisointia oli havaittavissa tälle vuosituhannelle. Kysyessämme neuvoa monet paikalliset asukkaat puhuivat todella hyvää englantia ja olivat kovin auttavaisia. Aulapalvelun henkilökunta hotellissa puhui sujuvasti englantia ja saimme aina nopeaa palvelua, laukutkin kannettiin huoneisiimme tullessamme. Aamupalat olivat monipuolisia ja runsaita seisovasta pöydästä. Mielestämme matkamme sujui yli odotusten ja voimme suositella tätä historiallista kaupunkia lähes kaikille, jotka haluavat nähdä paljon kauniita, vanhoja rakennuksia ja nähtävyyksiä.
  nimim. äiti, isä ja kolme 16 - 21 v

  Lue lisää

  Matkan ajankohta heinäkuu 2013

  Kommentoi matkakertomusta
 • Budapest

  nnoppis 
  28.11.2012

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  3

  Matkamme Unkarin Budapestiin alkoi 21.10.2012 ja se kesti neljä vuorokautta. Lähdimme avopuolisoni kanssa kahdestaan vähän virkistäytymään, syysloman kunniaksi. Lennot sujuivat kumpaankin suuntaan oikein hyvin, vaikka menomatkalla lentoyhtiö vaihtui ja lento oli jonkin verran myöhässä. Kaiken kaikki aan matka oli kuitenin oikein onnistunut ja mieleenpainuva, olihan se ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatkamme.
  Budapest on hyvin kaunis ja vilkas kaupunki ja ravintoloita/kahviloita oli enemmän kuin toivoa saattoi. Ruoka oli erittäin hyvää! Meidän hotellimme oli Pestin puolella, eli lähempänä keskusta-aluetta, mutta kuitenkin parin-kolmen kilometrin päässä keskustasta. Matka keskusta-alueelle taittui kuitenkin mukavasti kävellen.
  Lämpötila oli mitä parhain kaupunkilomalle, noin 20 astetta ja aurinko paistoi. Ei ollut liian kuuma, mutta takkiakaan ei tarvinnut.

  Kävimme parina päivänä kaupungissa ostoksilla ja katselemassa paikkoja ja yhtenä päivänä menimme virkistäytymään jonkinlaiseen fitness-kylpylään. Se oli aika pieni, mutta oikein viihtyisä ja vaikutti melko uudelta paikalta. Hotelliin olimme todella tyytyväisiä. Henkilökunta auttoi meitä kaikessa, mitä ikinä vain keksimme pyytää ja hotelli oli muutenkin siistissä kunnossa. Aamupalapöydän antimet olivat hyvät ja huoneemmekin pidettiin hyvin siistinä, siivous tapahtui 7päivänä viikossa.

  Yhtenä päivänä Unkarissa oli kansallinen vapaapäivä, jolloin monikaan kauppa ei ollut auki. Silloin ihmiset kerääntyivät kaikenlaisiin mielenosoituksiin ja poliiseja oli paljon joka puolella. Yksi mellakkapoliisiryhmäkin nähtiin, täysissä varusteissaan. Se oli mielenkiintoista, ehkä vähän pelottavaakin näin rauhallisen suomalaisen näkökulmasta. Kuitenkin oli hauska nähdä kuinka erilaista se kulttuuri siellä on.
  Ainoa asia, mikä ärsytti melkoisen paljon oli se, että ihan jokaikinen ohjelma mitä televisiosta tuli, oli dubattu unkarin kielelle. Mitään ei siis oikein ymmärtänyt, mitä sieltä tv:stä tuli. Tosin eipä sen katseluun nyt hirveästi edes jäänyt aikaa, joten sinänsä se ei haitannut. Kaiken kaikkiaan matkamme oli ihana ja oikein hyvin onnistunut. Lähdemme varmasti vielä jonain päivänä Budapestiin uudestaan!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta lokakuu 2012

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 1234