PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Budapest

   
  15.4.2015

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4

  Hieno matkakohde paljon katseltavaa ja koettavaa.
  Hyvä ja helppo liikkua minne suuntaan tahansa.Kaupungin hahmottaa nopeasti. Ihmiset erittäin ystävällisiä. Ostosmahdollisuudet hyvät. Menneen ajan loistoa ja glamouria upeine nähtävyyksineen. Paljon hyviä ruokaravintoloita ja upeita kahviloita esimerk kinä hotelli Astoria kaupungin sydämessä. Suosittelen. Ikimuistoinen sydämen valloittava kaupunki!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta helmikuu 2015

  Kommentoi matkakertomusta
 • Budapest

  tuija.noronen 
  30.5.2014

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  3

  Matkustimme tyttäreni kanssa Budapestiin kolmen yön minilomalle ja yövyimme Hotelli Danubios Flamencossa Budan puolella. Hotellihuone oli tilava, mutta yleisilmeeltään aika ankea. Hotellin ravintolassa ja baarissa oli ystävällistä ja avuliasta henkilökuntaa, heille plussat.

  Ruokaileminen ravintoloiss a oli edullista, kaksi henkeä söi noin 10000-15000 forintilla hyvin ja hienostikin, siihen sisältyivät viini tai olutlasilliset ja vesi. Erityisesti voi suositella Vaci-kadun italialaista Cuccinaa, vaikka ko. kadulla tuntui muuten olevan turistihinnat.

  Shoppailijalle löytyi paljon kaikkea kivaa ja kävelemällä kaupungista sai mielestämme eniten irti. Kahteen päivään kertyi kävelykilometrejä melkein 60. Tosin tuloksena oli muutama kipeä rakko jalkoihin ja kuumista päivistä johtuen myös palaneet olkapäät..

  Margitin saarelle kannattaa mennä, vaikkei kylpylään menisikään. Musiikin tahtiin toimiva suihkulähde on jo itsessään sen arvoinen, että kannattaa katsoa. Lapsia varten siellä on pieni eläinpuisto bambeineen ja merikotkineen.

  Ainoa asia, joka jäi harmittamaan, oli se ettei Terror House ollut auki maanantaina, joten se jäi näkemättä sisäpuolelta. Kokonaisuutena oli hyvin onnistunut loma ja Budapest on kaunis kaupunki aurinkoisena päivänä.
  - aikuinen tytär ja äitee

  Lue lisää

  Matkan ajankohta toukokuu 2014

  Kommentoi matkakertomusta
 • Budapest

  susan.andersson 
  17.8.2013

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  3
  Harrastukset
  3

  Olin perheeni kanssa Budapestissä viikon heinäkuussa. Ilmat olivat lämpimät, mittari kohosi +30:een asteeseen joka päivä ja vain kerran oli pieni sadekuuro. Mieheni ehdotti tätä kaupunkia lomakohteeksi, koska hänen työkaverinsa oli suositellut tätä nähtävyyksien ja kauneuden takia.
  Hotellimme sijaits i Pestin puolella lähellä Keletin rautatieasemaa. Aseman ympäristössä tehtiin katutöitä ja ne jonkin verran haittasivat liikkumista metroasemalle sekä Arena-plazan ostoskeskukseen,joka sijaitsi vain kilometrin päästä hotellistamme. Mielestämme tämä oli paras ostoskeskus; siellä sai myös levähtää urheilukaupun edessä olevilla ihanilla sohvaryhmillä. Muutkin isot shoppailupaikat oli helppo löytää. Liikuimme paljon kävellen ja toisinaan metrolla ja bussilla. Kertalippu maksoi 350 Ft, joka siis on 1,30 €.
  Kannattaa ostaa pieni Budapest opaskirjanen, josta näkee helposti tärkeimmät nähtävyydet ja karttaosio on selkeä, jonka avulla suunnistaa. Löysimme erikoisen Marxim Pub-pizzerian, joka on sisustettu piikkilangalla, kommunistisilla kuvilla ja julisteilla. Tilasimme erilaisia pasta-annoksia, joissa toisissa oli runsaasti valkosipulia. Annokset olivat todella isoja ja maukkaita. Ruoka-annokset maksoivat yleensä koko joukolle n.8000-9000 Ft:lla (30-35€), ja siihen kuuluivat myös limsat ja pari olutta.
  Kävimme vehreässä ja viihtyisässä eläintarhassa, jossa näki paljon sellaisia eläimiä, joita kotimaassamme ei tapaa. Keväällä oli syntynyt ainakin leijonille, norsulle ja kirahville poikasia. Täälläkin vierähti useampi tunti seuraten eläinten "touhuja".
  Kannattaa lähteä yhtenä päivänä lähijunalla Szentendren kaupunkiin, jonne matkaa on n.35 km. Matkustaminen yhteen suuntaan maksoi 5:ltä 1550 Ft, joten matkustaminen oli edullista. Paikka on ihanan rauhallinen ja tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt jonnekin 1700-luvulle. Budapestin keskustassa on hienoja näköalapaikkoja useampikin ja niistä on mahtavat näköalat kaupunkiin ja Tonavalle. Viikonloppuisin on ulkokirppis Városliget -puiston alueella klo 8 alkaen. Vierailimme Pálvölgyn tippukiviluolissa, jossa opas kierrätti meitä tunnin ajan.
  Kaupungissa korjattiin paljon vanhoja rakennuksia ja katuja, joten myös uudistumista ja modernisointia oli havaittavissa tälle vuosituhannelle. Kysyessämme neuvoa monet paikalliset asukkaat puhuivat todella hyvää englantia ja olivat kovin auttavaisia. Aulapalvelun henkilökunta hotellissa puhui sujuvasti englantia ja saimme aina nopeaa palvelua, laukutkin kannettiin huoneisiimme tullessamme. Aamupalat olivat monipuolisia ja runsaita seisovasta pöydästä. Mielestämme matkamme sujui yli odotusten ja voimme suositella tätä historiallista kaupunkia lähes kaikille, jotka haluavat nähdä paljon kauniita, vanhoja rakennuksia ja nähtävyyksiä.
  nimim. äiti, isä ja kolme 16 - 21 v

  Lue lisää

  Matkan ajankohta heinäkuu 2013

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 1234