Lentoyhtiöiden palvelut tilauslennoilla

Lentoyhtiöiden palvelut tilauslennoilla

Thomas Cook Airlines

Lennämme valtaosan sekä talvi- että kesäkauden lennoistamme omalla lentoyhtiöllämme, Thomas Cook Airlinesilla, joka on Pohjoismaiden suurin tilauslentoyhtiö yli 1 milj. vuosittaisella matkustajallaan. Thomas Cook Airlines tarjoaa mm. edulliset taxfree-ostokset sekä mahdollisuuden varata istumapaikka etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 55x40x23 cm ja maksimipaino 6 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg matkatavaroita sisältäen korkeintaan 6 kg käsimatkatavaraa (Ei koske pelkän lennon tai matkajokerimatkan ostaneita). Samalla matka-asiakirjalla matkustavilla on yhteispunnitus mahdollista. Yksittäisen matkalaukun maksimipaino on 32 kg.
Easy Travel-matkustajille (Sunprime Hotels-, Sunwing Family Resorts-, sekä Puerto Ricon Altamar- hotellien asukkaille), sekä vähintään neljän viikon edestakaisilla matkoilla matkatavaran maksimimäärä on 30 kg sisältäen käsimatkatavaran 6 kg.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille. Matkatavarapainon tilaaminen etukäteen on edullisempaa kuin kentällä. Tilaukset on tehtävä viimeistään 6 päivää ennen lähtöä ja ne maksetaan koneessa menolennolla. Lentoyhtiön vastaanotettua tilauksesi lähettävät he tilausvahvistuksen, joka tulee esittää lähtöselvityksessä. Maksun yhteydessä saatu kuitti tulee säästää paluumatkalle ja se esitetään matkakohteen lähtöselvityksessä yhdessä tilausvahvistuksen kanssa. Ilman kuittia lentoyhtiöllä on oikeus periä ylipainomaksu.
Ylipainosta veloitetaan lentokentällä lisämaksu, eikä matkatavaroiden kuljetusta tällöin voida taata.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Thomas Cook Airlinesin Airshoppeniin voit myös soittaa (arkisin klo 09.00 - 15.00) puh. 09-56582727.
Lisäkilojen ostamisesta kaukolennoille Gambiaan ja Thaimaahan tiedustele mahdollisuutta puhelimitse.
Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoismatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiön puhelinpalvelusta p. 09 56582727.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria (Holiday Meal) tulee varata ennen matkaa. Lennolla ei aterioita ole myynnissä. Holiday Meal (meno-paluu) 19,-/aikuinen ja 9,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia. Holiday Meal on mahdollista ostaa myös yhteen suuntaan, jolloin hinta on 11,-/aikuinen ja 5,-/lapsi. 2-11-vuotiaille, joille on tilattu Holiday Meal, tarjoillaan lapsiystävällinen ateria. Yli 12-vuotiaiden ateria vaihtelee kausittain ja lentoajankohdan mukaan. SunClass-luokassa Phuketin lennoilla lentoateria (Holiday Meal) sisältyy matkan hintaan.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 2 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton ateria
 • Gluteeniton ja laktoositon ateria
 • Muslimiateria (sianlihaton)
 • Laktoositon ja maidoton ateria
 • Kasvisateria ilman maitotuotteita ja kananmunaa

Royal Meal

Voit tilata menolennolle erinomaisen Royal Meal –aterian ja voit itse päättää haluatko brunssin vai liha- tai kala-aterian. Tee tai kahvi ja yksi ruokajuoma sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia. Royal Meal on tilattavissa vain menolennolle hintaan 45,- (Phuketin lennoilla 26,-), paluulennolla on tällöin normaali Holiday Meal.
RoyalClass-luokassa Royal-ateria sisältyy matkan hintaan ja valitset aterian sisällön lennolla.

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentomatkasta voi tehdä entistäkin mukavamman varaamalla lisämaksullisen lentoluokan. Huomioi lentoluokka varatessasi matkaa, tai mikäli olet jo varannut matkan, voit vaihtaa lentoluokan paremmaksi soittamalla meille 09 123 71.

SunClass-luokka

Phuketin lennoilla Airbus 330-200 konetyypissä ovat kaikki perushintaiset paikat SunClass-luokassa, siis ihan ilman lisämaksua!

 • Suurempi jalkatila (n. 84 cm)
 • Lentoateria sisältyy hintaan
 • Henkilökohtainen maksuton viihdejärjestelmä käytössä koko lennon (ei sis. kuulokkeita)
 • 20 kg matkatavaraa (sis. 6 kg käsimatkatavaraa)*

Royal Class

Phuketin lennoilla Airbus 330-200 konetyypissä voit lisätä matkustusmukavuuttasi RoyalClass-luokassa. RoyalClass-luokan paikkoja ei voi varata mikäli matkustaa alle 2-vuotiaan lapsen kanssa. RoyalClass-paikat voi ostaa vain kahden tai kolmen viikon matkoille. Hinta alkaen 175,- / meno-paluu.

 • Oma lähtöselvitys Helsinki-Vantaalla
 • Loungen käyttöoikeus Helsinki-Vantaalla
 • 30 kg matkatavaraa (sis. 6 kg käsimatkatavaraa)*
 • Leveät nahkaistuimet
 • Väljemmät jalkatilat (n. 89 cm)
 • Henkilökohtainen viihdejärjestelmä
 • Maksuttomat kuulokkeet ja lehdet
 • Maksuttomat juomat (ei shampanja)
 • Kolmen ruokalajin ateria, jossa valittavana kaksi pääruokaa

*Pelkän lennon tai Matkajokerimatkan ostaneille lisämaksullinen palvelu

Lisätietoa lentoluokista ja varaamisesta

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/ lento yhdensuuntaisilla matkoilla. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan vuosi ennen matkaa ja viimeistään 5 päivää ennen lähtöä.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Voi tilata sekä meno-että paluulennolle, mutta tilaus tulee olla tehtynä viimeistään 6 päivää ennen matkaa. Tilausajan sulkeutumisen ajankohdan voit tarkistaa kirjautumalla sisään Airshoppeniin.
Tilaa Taxfree-tuotteita Airshoppenista

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Voit ilahduttaa matkalle lähteviä ystäviäsi tai matkakumppaneitasi tilaamalla menolennolle shampanjaa hintaan 50,- (75 cl shampanjapullo ja snackseja). Shampanjaa voi tilata ainoastaan Helsingistä lähteville lennoille. Tilaus tulee tehdä viimeistään neljä päivää ennen lentoa puhelimitse p. 09 5658 2727. Jos shampanjan tilaaja matkustaa itse samalla lennolla, suoritetaan maksu lennolla. Mikäli tilaaja ei itse ole mukana lennolla, lähetetään hänelle lasku kotiin.

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvityksen voi suorittaa joko lähtöselvitysautomaatilla tai lähtöselvitystiskillä Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa 2. Lähtöselvitystiskit avataan n. 2 tuntia ennen lennon lähtöä.

Lähtöselvitys automaatilla

Lähtöselvitysautomaatit sijaitsevat terminaalissa 2. Kirjaudu järjestelmään sisään joko lennon numerolla ja nimelläsi tai varausnumerolla. Automaattilähtöselvitys on mahdollista tehdä klo 05:00-14:00 lähteville lennoille edellisenä päivänä klo 17:30 alkaen ja klo 14:00–05:00 lähteville lennoille samana päivänä klo 11:00 alkaen. Huom! Ruumaan menevät matkatavarat viedään Bagage Drop tiskille vasta 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Bagage Drop tiski avataan 2 tuntia ja suljetaan noin 40 minuuttia ennen koneen lähtöä.

Uusi Online Check-In –lisäpalvelu

Thomas Cook Airlines on ottanut käyttöön uuden Online Check-In -lisäpalvelun, jonka ansiosta voit itse tulostaa tarkastuskorttisi (boarding pass) tai ladata sen älypuhelimeesi valmiiksi ennen matkaa. Vuorokausi ennen lähtöä saat lentoyhtiöltä sähköpostin, joka sisältää koko matkaseurueesi tarkastuskortit pdf-muodossa (tulostettavaksi) ja linkkinä (älypuhelimella avattavaksi). Vaihtoehtoisesti voit edelleen tulostaa tarkastuskortin myös lentokentän automaatista tai saada sen lähtöselvitystiskiltä. Palvelu koskee vain lentoja Helsinki-Vantaalta.

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiailla lapsilla saa olla yhteensä 10 kg ruumaan meneviä matkatavaroita sekä matkarattaat, matkasänky tai auton turvaistuin. (1 lapsi/1 lastenrattaat). Yli 2-vuotiailla rattaiden paino lasketaan mukaan lapsen matkatavaroiden yhteispainoon.

Lastenvaunut ja rattaat

Alle 2-vuotiaat saavat ottaa matkarattaat/lastenvaunut mukaan veloituksetta. Kaikki vaunut/rattaat kuljetetaan ruumassa koosta riippumatta.

Lastenateria lennolla

Alle 2-vuotiaille on maksuton eväspussi, joka voi sisältää esim. hedelmän, ruokasoseen tai jugurtin. Alle 2-vuotialle on myös lisämaksusta varattavissa lasten ateria, joka voi sisältää esim. pastaa ja lihapullia tai vastaavaa.

Vauvankoppa lennolle

Alle 2-vuotiaalle lapselle (max 10 kg) on joissakin konetyypeissä mahdollista tilata paikka, johon voi kiinnittää vauvankopan.
Tilaa istumapaikka

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vanhempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Mikäli laskettuun aikaan on alle 4 viikkoa, ei ole sallittua lentää. Mikäli matkustat 4-8 viikkoa ennen laskettua aikaa, tarvitsemme englanninkielisen lääkärintodistuksen raskauden kulusta. Samat säännöt koskevat myös paluumatkaa. Normaalisti matkavakuutukset korvaavat vain 28. raskausviikkoon saakka. Tarkista tämä vakuutusyhtiöltäsi ennen matkalle lähtöä.

Thomas Cook Airlines

Finnair lomalennot

Finnair on yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista lentoyhtiöistä. Se lentää lomalentoja n. 60 kohteeseen. Tjäreborg lentää Finnairilla talvikaudella Goalle, Kuubaan, Bangkokiin, Krabille ja Vietnamiin. Lennoille on mahdollisuus tilata taxfree-tuotteita sekä istumapaikka etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 56x45x25 cm ja maksimipaino 8 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yksi laukku, korkeintaan 23 kg ruumaan menevää matkatavaraa. Laukun ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) enintään 158 cm.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille. Matkatavarapainon tilaaminen etukäteen on edullisempaa kuin kentällä.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiöltä.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Lennolla ei aterioita ole myynnissä. Aterian hinta (meno-paluu) 19,-/aikuinen ja 9,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia.

Suomesta lähdettäessä on lomalennoille mahdollista tilata juhla-ateria. Juhla-ateria on varattavissa viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä. Tilaa juhla-ateria

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 2 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton ateria
 • Kosherateria
 • Hinduateria
 • Muslimiateria (sianlihaton)
 • Vähälaktoosinen ateria
 • Kasvisateria ilman maitotuotteita ja kananmunaa

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Huomioi lentoluokka varatessasi matkaa, tai mikäli olet jo varannut matkan, voit vaihtaa lentoluokan paremmaksi soittamalla meille 09 123 71.

Comfort-luokka

Talvikaudella 2014-2015 Comfort-luokan paikat Kuubaan ja Vietnamiin. Hinta alkaen 395,- / meno-paluu. Vain kahden viikon matkoille.

 • Oma erillinen lähtöselvityspalvelu
 • Oma erillinen matkustamo koneen etuosassa
 • Suurempi jalkatila (n. 95 cm) ja leveämpi istuin (n. 51 cm)
 • Laadukas kolmen ruokalajin ateria
 • Mannerten välisillä lennoilla lisäksi toinen ateriatarjoilu ennen laskeutumista
 • Olut ja viinit maksutta aterian yhteydessä
 • Virvoitusjuomat, mehut ja vesi ovat maksuttomia koko lennon ajan
 • Yölennoilla oma tyyny ja peitto
 • Henkilökohtainen maksuton viihdejärjestelmä käytössä koko lennon
 • Runsas valikoima ostoksia laadukkaasta Finnair Shop -valikoimasta
 • 23 kg lähtöselvitettyä matkatavaraa ruumassa kuljetettavana sekä 8 kg käsimatkatavaroita*

*Pelkän lennon ja Matkajokerimatkan ostaneille lisämaksullinen palvelu

Lisätietoa lentoluokista ja varaamisesta

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/lento yhteen suuntaan. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/23 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 180 päivää ennen matkaa ja viimeistään 36 tuntia ennen lähtöä.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Ennakkotilauskaupan valikoima vaihtelee lentosi lähtö- ja kohdepaikan mukaan. Tilauksen voi tehdä aikaisintaan 30 päivää ennen lentopäivää ja viimeistään 3 - 5 päivää ennen lennon lähtöpäivää.
Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Tilaa itsellesi, hääparille tai ystäväsi merkkipäivän kunniaksi shampanjapullo tai suklaarasia tarjottavaksi koneessa. Tilaus on tehtävä hyvissä ajoin ennen matkaa ja maksettava etukäteen. Tilaukset tehdään soittamalla Finnairin ennakkotilaukseen +358 10 800 400 tai sähköpostitse alla olevan linkin kautta.
Tilaa shampanjaa lennolle

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys on hyvä tehdä ennen lentokentälle saapumista joko internetissä, kännykällä tai viimeistään lentoasemalla lähtöselvitysautomaatilla. Lentoasemilla, joilla ei ole lähtöselvitysautomaatteja, lähtöselvitys on mahdollista suorittaa myös lähtöselvitystiskillä.
Lähtöselvityksen voi tehdä internetissä aikaisintaan 36 tuntia ennen lennon lähtöä. Lentokentällä lähtöselvitys ja Baggage Drop -tiskit avautuvat viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.
Finnairin lennot lähtevät Helsinki-Vantaan lentokentällä terminaalista 2.

Lähtöselvitys automaatilla

Lähtöselvitys on mahdollista tehdä Helsinki–Vantaan lentoasemalla lähtöselvitysautomaatilla. Lähtöselvitysautomaatin käyttökieli on englanti. Lähtöselvityksen jälkeen ruumaan menevät matkatavarat viedään Baggage Drop -tiskille.
Lisätietoja automaattilähtöselvityksestä

Lähtöselvitys internetissä

Lähtöselvityksen voi suorittaa internetissä aikaisintaan 36 tuntia ennen lennon lähtöä.
Lue lisää Finnairin lähtöselvityksestä internetissä ja matkapuhelimella

Lähtöselvitys edellisenä iltana

Helsinki-Vantaan lentoasemalla voit tehdä lähtöselvityksen jo lähtöä edeltävänä iltana klo 17–21.30

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiailla lapsilla voi olla yksi enintään 23 kg painava laukku matkustusluokasta riippumatta, sekä lisäksi kokoontaitettavat lastenrattaat ja turvaistuin. Lapsella, jolla on oma varattu istuinpaikka lennolla, saa olla yhtä paljon matkatavaraa kuin samassa luokassa matkustavalla aikuisella ja lisäksi kokoontaitettavat lastenrattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

Vauvankoppa lennolle

Alle 2-vuotiaalle lapselle (max 11 kg) on mahdollista lisämaksusta tilata paikka, johon voi kiinnittää vauvankopan.
Tilaa istumapaikka ja vauvankoppa

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vanhempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Mikäli laskettuun aikaan on alle 4 viikkoa, lentäminen ei ole sallittua. Kun raskaus on edennyt 28. raskausviikolle, tarvitaan lääkärintodistus, joka todistaa että raskaus on edennyt normaalisti.

Finnair lomalennot

Evelop Airlines

Evelop (aikaisemmalta nimeltään Orbest) on Barcelo-matkakonserniin kuuluva espanjalainen lentoyhtiö. Lennämme Evelopilla talvikaudella Turusta Gran Canarialle ja Teneriffalle. Voit tilata istumapaikan ja taxfree-tuotteita lennoille etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 50x40x25 cm ja maksimipaino 6 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg ja yli 4 viikon matkoilla 30 kg rumaan menevää matkatavaraa.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiön sivuilta.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Aterian hinta (meno-paluu) 19,-/aikuinen ja 9,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 4 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton ateria
 • Muslimiateria (sianlihaton)
 • Laktoositon ateria
 • Kasvisateria ilman maitotuotteita ja kananmunaa
 • Kasvisateria sis. maitotuotteita ja kananmunaa

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentoyhtiöllä ei ole erillisiä lentoluokkia.

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/lento yhteen suuntaan. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 60 vuorokautta ennen matkaa ja viimeistään 4 vuorokautta ennen lähtöä
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tax Free tuotteita on mahdollista tilata etukäteen .
Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Lennoille ei ole mahdollista tehdä shampanjatilausta.

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys suoritetaan lähtöselvitystiskillä terminaalissa 2. Lähtöselvitys alkaa 2 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan noin tuntia ennen lähtöaikaa

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

'

Matkatavarat

Alle 2-vuotiaalla lapsella voi olla enintään 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa sekä lisäksi yhdet vaunut / rattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

Lastenateria lennolla

Alle 2-vuotiaille ei ole tarjolla ateriaa.

Vauvankoppa lennolle

Lennoille ei ole saatavilla vauvankoppaa.

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vahnempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Raskausviikon 32 saavuttaneilla tulee olla mukanaan alle vuorokauden vanha lääkärintodistus, jolla lääkäri on hyväksynyt lentämisen. Raskausviikon 39. jälkeen lentäminen ei ole mahdollista.

Evelop Airlines

Freebird

Freebird-tilauslentoyhtiö aloitti toimintansa vuonna 2001. Tjäreborg lentää kesäkaudella Freebirdillä Turkkiin Helsingistä, Oulusta, Turusta ja Vaasasta. Voit varata istumapaikan etukäteen. Taxfree-tuotteita on mahdollista tilata etukäteen paluulennolle.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 55x40x20 cm ja maksimipaino 6 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg rumaan menevää matkatavaraa.

5 viikon/pidemmillä matkoilla kuljetettavan matkatavaran enimmäispaino on 30 kg sekä lisäksi käsimatkatavara max. 6 kg.

Lisää matkatavarapainoa ei ole mahdollista ostaa etukäteen. Mahdollinen ylipaino maksetaan lentokentällä lähtöselvityksessä.

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiön sivuilta.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Lennolla ei aterioita ole myynnissä. Aterian hinta (meno-paluu) 19,-/aikuinen ja 9,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia. Juomat ovat mahdollista maksaa ainoastaan käteisellä.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 2 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton ateria
 • Muslimiateria (sianlihaton)
 • Laktoositon ateria
 • Kasvisateria sis. maitotuotteita ja kananmunaa
 • Kasvisateria ilman maitotuotteita ja kananmunaa

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentoyhtiöllä ei ole erillisiä lentoluokkia.

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/lento yhteen suuntaan. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 60 vuorokautta ennen matkaa ja viimeistään 3 päivää ennen lähtöä. Huomioithan että istumapaikan varaaminen on mahdollista vain lentoaterian ostaneille.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Kotimatkalle on mahdollista tilata tuotteita ennakkoon.
Tilaussivusto on englanniksi ja tuotteet on mahdollista maksaa ainoastaan ennakkoon joko Visa tai Mastercard korteilla. Maksua ei ole mahdollista suorittaa lennon aikana. Tilauksen voi tehdä aikaisintaan 30 päivää ennen lentopäivää ja viimeistään 2 päivää ennen lennon lähtöpäivää. Lentokoneessa tax free-tuotteita on myynnissä hyvin rajallinen määrä. Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Lennoille ei ole mahdollista tehdä shampanjatilausta.

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys suoritetaan lähtöselvitystiskillä. Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa. Kaikki Freebirdin lennot Helsinki-Vantaan lentokentällä lähtevät terminaalista 2.

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiaalla lapsella voi olla enintään 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa (ei käsimatkatavaroita) sekä lisäksi yhdet vaunut / rattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

Lastenateria lennolla

Alle 2-vuotiaille ei ole tarjolla ateriaa.

Vauvankoppa lennolle

Lennoille ei ole saatavilla vauvankoppaa.

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vahnempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Mikäli laskettuun aikaan on alle 4 viikkoa, lentäminen ei ole sallittua. Kun 28 raskausviikkoa on täynnä, vaaditaan lääkärintodistus, joka todistaa, että raskaus on edennyt normaalisti. Lääkärintodistus saa olla maksimissaan kahdeksan päivää vanha.

Freebird

SAS lomalennot

Vuonna 1946 perustettu lomalentoyhtiö SAS (Scandinavian Airlines) kuljettaa vuosittain n. 30 miljoonaa matkustajaa. SAS on nykyisin yksi Pohjoismaiden johtavista lentoyhtiöistä. Lennoille on mahdollista varata istumapaikka ja taxfree-tuotteita etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 55x40x23 cm ja maksimipaino 5 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg ja yli 3 viikon matkoilla 40 kg rumaan menevää matkatavaraa.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiön sivuilta.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Lennolla ei aterioita ole myynnissä. Aterian hinta (meno-paluu) 19,-/aikuinen ja 9,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 3 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton
 • Muslimiateria (sianlihaton)
 • Laktoositon
 • Kasvisateria ilman maitotuotteita ja kananmunaa
 • Kasvisateria sis. maitoa/kananmunaa

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentoyhtiöllä ei ole erillisiä lentoluokkia.

Pelkät lennot ja matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/lento yhteen suuntaan. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 120 päivää ennen matkaa ja viimeistään 3 päivää ennen lähtöä.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Minimitilaus on 30 € / lentosuunta. Voit tilata sekä meno- että paluulennolle aikaisintaan 30 päivää ja viimeistään 5 arkipäivää ennen lähtöä.
Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Lennoille ei ole mahdollista tehdä shampanjatilausta.

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys suoritetaan lähtöselvitystiskillä. Lähtöselvitys alkaa 2 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan noin tuntia ennen lähtöaikaa. Kaikki SAS lennot Helsinki-Vantaan lentokentällä lähtevät terminaalista 1.

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiaalla lapsella voi olla enintään 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa (ei käsimatkatavaroita) sekä lisäksi yhdet vaunut / rattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

Lastenateria lennolla

Alle 2-vuotiaille ei ole tarjolla ateriaa.

Vauvankoppa lennolle

Lennoille ei ole saatavilla vauvankoppaa.

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vahnempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Kun laskettuun aikaan on 2–4 viikkoa, tarvitaan lääkärintodistus. Kun laskettuun aikaan on alle 2 viikkoa, ei lentomatkustaminen ole sallittua.

SAS lomalennot

Norwegian

Oslon pörssiin listattu Norwegian on perustettu vuonna 1993. Se on nykyisin yksi suurimmista lentoyhtiöistä Pohjoismaissa n. 20 milj. vuosittaisella matkustajallaan. Lennämme Norwegianilla talvikaudella Pohjois-Teneriffalle. Istumapaikat ja taxfree-tuotteet ovat tilattavissa etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Norwegian sallii yhden käsimatkatavaran, max 10 kg (55 x 40 x 23 cm) ja yhden henkilökohtaisen matkatavaran (esim. pc-laukku tai pieni käsilaukku). Henkilökohtaisen matkatavaran täytyy helposti mahtua edessä olevan istuimen alle.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg ja 3 viikkoa ja pidemmillä matkoilla 40 kg rumaan menevää matkatavaraa.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiön sivuilta.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Aterian hinta (meno-paluu) 19,-/aikuinen ja 9,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 2 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton ateria
 • Laktoositon ateria
 • Kasvisateria ilman maitotuotteita ja kananmunaa
 • Kasvisateria sis. maitotuotteita ja kananmunaa

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentoyhtiöllä ei ole erillisiä lentoluokkia.

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/lento yhteen suuntaan. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 60 vuorokautta ennen matkaa ja viimeistään 10 päivää ennen lähtöä.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Minimitilaus on 30 € / lentosuunta. Voit tilata sekä meno- että paluulennolle aikaisintaan 30 päivää ja viimeistään 5 arkipäivää ennen lähtöä.
Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Lennoille ei ole mahdollista tehdä shampanjatilausta.

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Norwegianin menolennolle lähtöselvitys tehdään lähtöselvitysautomaatilla Helsinki-Vantaan lentoasemalla terminaalissa 2. Lähtöselvitystä ei ole mahdollista tehdä netissä. Lähtöselvitys tehdään automaatilla lentoyhtiön omaa varaustunnusta käyttäen. Varaustunnus on merkitty sähköiseen lentolippuun, joka lähetetään noin viikkoa ennen matkalle lähtöä.
Lähtöselvitysautomaatti tulostaa matkalle tarvittavan tarkastuskortin (boarding card) sekä matkatavaralipukkeet. Kiinnitä lipukkeet ruumaan menevien matkatavaroiden kahvoihin ja ota toinen vastakappale talteen matkan ajaksi. Matkatavarat jätetään tämän jälkeen lähtöselvityksen Baggage Drop – tiskille, jossa matkustajien henkilöllisyys tarkistetaan.
Lähtöselvitys on mahdollista tehdä automaatilla jo n. 4 tuntia ennen lähtöä, mutta Baggage drop -tiskit aukeavat vasta kaksi tuntia ennen lähtöä.

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiaalla lapsella saa olla mukanaan enintään 5 kg lähtöselvitettävää matkatavaraa auton turvaistuimen / lastenrattaiden lisäksi.

Lastenvaunut ja rattaat

Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

Lastenateria lennolla

Alle 2-vuotiaille ei ole tarjolla ateriaa.

Vauvankoppa lennolle

Lennoille ei ole saatavilla vauvankoppaa.

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vahnempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Raskausviikoilla 36-38 lentämistä varten tarvitaan lääkärintodistus. Lentoaika ei myöskään saa ylittää neljää tuntia. 38. viikon jälkeen ei lentäminen ole sallittua.

Norwegian

Primera Air

Primera Air -lentoyhtiön omistaa pohjoismainen Primera Travel Group -matkanjärjestäjäkonserni. Tjäreborg lentää Primera Airilla talvikaudella Fuerteventuralle. Voit varata istumapaikan ja taxfree-tuotteita lennoille etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 54x45x25 cm ja maksimipaino 5 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 15 kg ruumaan menevää matkatavaraa. Mikäli matkustajalla ei ole lainkaan käsimatkatavaroita, voi ruumaan menevää matkatavaraa ottaa mukaan 20 kg.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiön sivuilta.
Erikoismatkatavaroita voi maksaa etukäteen verkossa, kunnes lähtöön on aikaa 6 tuntia.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Lennolla ei aterioita ole myynnissä. Aterian hinta (meno-paluu) 19,-/aikuinen ja 9,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 3 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton
 • Kasvisateria ilman maitotuotteita ja kananmunaa

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentoyhtiöllä ei ole erillisiä lentoluokkia.

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/lento yhteen suuntaan. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 90 vuorokautta ennen matkaa ja viimeistään 8 päivää ennen lähtöä .
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Minimitilaus on 30 € / lentosuunta. Voit tilata sekä meno- että paluulennolle aikaisintaan 30 päivää ja viimeistään 5 arkipäivää ennen lähtöä.
Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Jos matkustat merkkipäivänä tai haluat muuten vain aloittaa lomasi kuplivalla, tutustu etukäteen tilattaviin juhlapaketteihin.
Tilaa juhlapaketti

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys suoritetaan lähtöselvitystiskillä. Lähtöselvitys alkaa 2 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa. Kaikki Primera Airin lennot Helsinki-Vantaan lentokentällä lähtevät terminaalista 2.
Helsinki-Vantaalta lähteville Primera Airin aamulennoille voi tehdä lähtöselvityksen jo edellisenä iltana klo 18–20 terminaalissa 2. Yksi matkalle lähtevistä perheenjäsenistä voi tuoda kaikkien matkatavarat lähtöselvitykseen. Mukana tulee olla jokaisen matkustajan lentoliput ja matkustusasiakirjat. Aamulla matkustajat voivat mennä suoraan turvatarkastukseen. Käsimatkatavaran määrä tarkistetaan tällöin lähtöportilla.

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiaalla lapsella voi olla enintään 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa (ei käsimatkatavaroita) sekä lisäksi yhdet vaunut / rattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

Lastenateria lennolla

Alle 2-vuotiaille ei ole tarjolla ateriaa.

Vauvankoppa lennolle

Lennoille ei ole saatavilla vauvankoppaa.

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vahnempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Matkustaminen ilman lääkärintodistusta on sallittua ennen 29. raskausviikkoa. Raskausviikkojen 29 ja 37 välillä matkustaminen on sallittua, jos lääkärintodistus on määrätty enintään 10 päivää ennen lentoa. Raskausviikosta 37 eteenpäin lentäminen ei ole mahdollista.

Primera Air

Jet Time

Jet Time on tanskalainen lentoyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2006. Jet Time lentää kaikkiaan n. 20 lomakohteeseen ja lennoilla on suomenkielinen matkustamopalvelu. Kesäkaudella lennämme Jet Timella Mallorcalle, Kreikkaan (Kos, Rodos, Thassos) ja Turkkiin. Voit tilata istumapaikan ja taxfree-tuotteita lennoille etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 55x40x20 cm ja maksimipaino 5 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg ruumaan menevää matkatavaraa. Yli 3 viikon matkoilla ruumassa kuljetettavan matkatavaran määrä on 30 kg.
1.10.2015 alkaen JetTimen lennoilla kuljetettava matkatavara saa painaa enintään 20 kg sisältäen käsimatkatavaran max. 5 kg. Käsimatkatavaran enimmäismitat ovat 55 x 40 x 20 cm. Kolme viikkoa ja sitä pidemmillä matkoilla saa matkatavaraa olla 30 kg sisältäen käsimatkatavaran 5 kg.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen lentoyhtiön sivuilta.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Aterian hinta (meno-paluu) 19,-/aikuinen ja 9,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 3 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton ateria
 • Kasvisateria sis. maitotuotteita ja kananmunaa
 • Vegaani kasvisateria
 • Laktoositon ateria
 • Muslimiateria

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentoyhtiöllä ei ole erillisiä lentoluokkia.

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/lento yhteen suuntaan. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 180 vuorokautta ennen matkaa ja viimeistään 7 päivää ennen lähtöä .
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Voit tilata sekä meno- että paluulennolle aikaisintaan 30 päivää ennen lähtöä
Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Jos matkustat merkkipäivänä tai haluat muuten vain aloittaa lomasi kuplivalla, tilaa lennolle kuohuvaa.
Tilaa shampanjaa lennolle

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys suoritetaan lähtöselvitystiskillä terminaalissa 2. Lähtöselvitys alkaa 2 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan noin tuntia ennen lähtöaikaa

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiaalla lapsella voi olla enintään 5 kg käsimatkatavaraa sekä lisäksi yhdet vaunut / rattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Yhdet lastenrattaat/ -vaunut lasta kohti saa ottaa mukaan veloituksetta. Lastenrattaiden/-vaunujen enimmäiskoko on 105 x 50 x 65 cm.

Lastenateria lennolla

Lennoilla tarjoillaan yleensä alle 2-vuotaille lapsille pieni välipala.

Vauvankoppa lennolle

Lennoille ei ole saatavilla vauvankoppaa.

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vahnempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Matkustaminen ilman lääkärintodistusta on sallittua ennen 28. raskausviikkoa. Raskausviikkojen 29 ja 35 välillä matkustaminen on sallittua, jos lääkärintodistus (englanninkielinen ) on määrätty enintään 10 päivää ennen lentoa. Raskausviikosta 36 eteenpäin lentäminen ei ole mahdollista.
Huom! Turkkiin suuntautuvilla matkoilla on raskaana olevilla aina oltava mukanaan neuvolakortti tai muu dokumentti, josta ilmenee raskausviikkojen määrä.

Jet Time