Matkat – San Diego

San Diego on Kalifornian toiseksi suurin kaupunki, jossa on kymmenien kilometrien pituisia rantoja, ihmisvilinää, viinitiloja ja valtavasti mielenkiintoisia ravintoloita.

San Diego on monella tapaa tyypillinen amerikkalainen suurkaupunki, mutta se on monilta osin myös hyvin omaperäinen. San Diegossa on vilkas keskusta historiallisessa Gaslamp Quarter -korttelissa, joka on täynnä ihmisvilinää ja ravintoloita. Meksikon rajalle on vain noin vartin matka, samoin kuin uimarannoille, joita on pitkin rannikkoa. Pohjoiseen ajettaessa vastaasi tulevat myös lumipeitteiset vuoret.

San Diego

San Diego on paljon muutakin kuin vain kaupunki USA:ssa. Kaupungin keskusta on näppärän kokoinen ja se sijaitsee Gaslamp Quarter -korttelissa, jossa talot ovat harvoin yli 3–4-kerroksisia ja kadut ovat pullollaan mielenkiintoisia liikkeitä ja ravintoloita. Gaslamp Quarterin lähettyvillä on East Village, joka on tunnettu monipuolisesta kulttuurielämästä, johon kuuluu mm. konsertteja, gallerioita ja yksi Kalifornian suurimmista musiikkifestivaaleista, San Diego Street Scene. East Villagen pohjoispuolella on Balboa Park, joka on valtava puisto- ja luonnonalue, jossa on paljon museoita, kuntoilulaitteita ja erilaisia näyttämöitä. San Diegon keskustassa on helppo viettää vaikka koko loma, mutta mukavan automatkan päässä kaupungista on myös paljon muuta tekemistä ja näkemistä.

San Diegon rannat

Noin parinkymmenen kilometrin päässä San Diegon keskustasta sijaitsee La Jolla, jossa on surffaajien suosimia rantoja, jotka ulottuvat ohi Pacific Beachin alas Mission Bayhin saakka. Rannoilla kuluu helposti koko päivä ja voit poiketa lounaalle vaikkapa La Jollan kaupunkiin, jossa vallitsee pikkukaupungin tunnelma, ja jossa saatat bongata myös julkisuuden henkilöitä. San Diegon kaupungin eteläpuolella odottaa kilometrien pituinen Coronado Beach, joka erottaa Tyynenmeren San Diego Baysta ja sen luonnonreservaatista.

San Diego autoillen

Vuokraamalla auton pääset kätevästi kaikille San Diegon ympäristössä oleville nähtävyyksille. Ajamalla sisämaahan päin saavut jollekin yli sadasta pienestä viinitilasta, joita on San Diegon lähistöllä. Useimmat viinitilat toivottavat vierailijat tervetulleiksi maistelemaan viinejä ja voit myös ostaa mukaan tuliaisia. Voit myös jatkaa matkaa viehättävään, pieneen Julianin kaupunkiin, joka sijaitsee korkealla vuorilla, metsien ympäröimänä. Jos haluat kokea jotain erilaista, suosittelemme käyntiä pienessä Borrego Springsin kaupungissa, jota ympäröi dramaattinen autiomaamaisema.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta San Diego

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
18°7°
7
Aurinkotuntia/pv
26
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
19°8°
8
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
20°10°
8
Aurinkotuntia/pv
26
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
21°12°
8
Aurinkotuntia/pv
27
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
22°14°
8
Aurinkotuntia/pv
30
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
23°15°
8
Aurinkotuntia/pv
30
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
25°17°
10
Aurinkotuntia/pv
31
Sateettomia päiviä
 • elokuu
26°19°
9
Aurinkotuntia/pv
31
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
25°17°
9
Aurinkotuntia/pv
29
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
24°14°
8
Aurinkotuntia/pv
29
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
22°11°
8
Aurinkotuntia/pv
26
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
19°8°
8
Aurinkotuntia/pv
26
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

noin 16,5 -19 tuntia Helsingistä

Näin matkustat tänne

San Diegoon voit matkustaa Tjäreborgin kautta mihin aikaan vuodesta tahansa reittilennoilla ja voit itse määritellä matkasi pituuden.
Kun varaat Tjäreborgin kautta reittilennoilla tehtävän pakettimatkan San Diegoon, voit useimmiten varata etukäteen kuljetukset lentokentältä hotellillesi ja takaisin, yleensä taksilla tai minibussilla. Tiedot varaamastasi kuljetuksesta löydät matka-asiakirjoistasi. Lentokenttäkuljetusten hinta vaihtelee kulkuvälineen sekä lentokentän ja hotellin etäisyyden mukaan. Tarkan hinnan saat tietää varausta tehdessäsi.

Matkustusaika San Diegon lentokentältä hotelleille on n. 10-20 minuuttia (10-15 km), liikenteestä riippuen.
Kohdefakta

Palvelumme

San Diego on omatoimikohde, ilman Tjäreborgin opaspalveluja.

Passi ja viisumi

Suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla vähintään 6 kk matkan jälkeen.

Alle 90 päivän turistimatkalle Yhdysvaltoihin matkustavat Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos passi täyttää sille asetetut vaatimukset. Poikkeuksena Suomen kansalaiset, jotka ovat oleskelleet Iranissa, Irakissa, Syyriassa tai Sudanissa 1.11.2011 jälkeen. Heidän tulee ottaa yhteyttä Yhdysvaltojen suurlähetystöön tai konsulaattiin, vaikka heillä jo olisi aikaisemmin hyväksytty ESTA
....

Myös kaksoiskansallisuuden omaavien henkilöiden tulee tarkistaa viisumin tarve Yhdysvaltain suurlähetystöstä.

Passissa tulee olla biometrinen tunniste. Lapsilla tulee olla oma passi.

Toistaiseksi Syyrian, Iranin, Somalian, Libyan, Sudanin ja Jemenin kansalaisille ei myönnetä viisumia Yhdysvaltoihin. Lisätietoja Yhdysvaltojen suurlähetystöstä.

Lisätietoja Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystöstä p. (09) 616 250 sekä osoitteesta http://finland.usembassy.gov.

Yhdysvaltoihin matkustavalta vaaditaan sähköinen matkustuslupa ESTA
Jokaisella Yhdysvaltoihin matkustavalla tulee olla hyväksytty sähköinen matkustuslupa eli ESTA. ESTA-anomus tulee tehdä viimeistään kolme vuorokautta eli 72 tuntia ennen matkaa internetissä sivulla ESTA.
(Lomakkeesta on myös suomenkielinen versio). ESTA -hakemuksesta peritään 14 USD:n maksu, joka tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla tai debit-kortilla. ESTA:n hyväksymisestä saatu viitenumero on otettava talteen ja se on hyvä pitää matkalla mukana.

Matkustajan tiedot Yhdysvaltoihin suuntautuvilla matkoilla
USA:n turvallisuusviranomaisilla on käytössä ns. Secure Flight-ohjelma, jolla kerätään lentovarausten avulla ennakkotietoja jokaisesta Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta muualle matkustavasta henkilöstä.
Lentovarauksen yhteydessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:
- täydellinen nimi kuten se on kirjoitettu passissa
- sukupuoli
- syntymäaika
- kansallisuus
- passin numero, voimassaoloaika ja myöntämispaikka
- osoitetiedot kotimaassa sekä osoitetiedot USA:ssa (ensimmäinen yö)
Tiedot on oltava varauksissa viimeistään 72 tuntia ennen lennon lähtöä ja voit lisätä ne lentovarauksellesi suoraan lentoyhtiöiden internetsivuilla. Tiedot eivät korvaa ESTA–hakemusta. Mikäli matkustaja ei ole ilmoittanut edellä mainittuja tietoja tai hyväksyttyä ESTA- lomaketta, voidaan matkustus USA:han evätä.

If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of the United States of America. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Tarkista, että jäykkäkouristus-, kurkkumätä, polio- ja MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko) -rokotukset ovat kunnossa. Myös hepatiitti A ja B -rokotusta suositellaan. Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat: www.thl.fi (Rokottaminen > Matkailijan terveysopas) tai Terveys ja turvallisuus -sivulta.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Resort fee – ylläpitomaksu hotelleissa

Useissa San Diegon hotelleissa veloitetaan asiakkaalta paikan päällä ns. resort fee -maksu, 20-50 USD/huone/päivä. Maksu kattaa yhteiset palvelut, kuten WiFin, ja se on pakollinen kaikille vieraille. Tarkka summa ilmoitetaan hotelliin saavuttaessa.

Valuutta ja maksaminen

USD. Luottokortit hyväksytään yleisesti, mutta ei takseissa, joissa maksetaan aina käteisellä.

Aikaero

Suomen aika - 10 tuntia

Sähkö

110 V, adapteri tarvitaan.

Kieli

Amerikan englanti

Lisävuoteet

Mikäli USA:ssa huoneeseen/huoneistoon majoittuu kolme henkeä, he nukkuvat useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size –vuodetta tai yksi king size -vuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen/huoneistoon majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit –vuoteessa, kahdessa queen size –vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa.

Muuta

Huomioithan, että USA:n hotelleissa on yleensä 21 vuoden ikäraja. Tämä siis edellyttää, että vähintään yhden matkaseurueesta tulee olla yli 21-vuotias. Mahdollisista poikkeuksista voit kysellä asiakaspalvelustamme numerosta 09 123 71.

Tutustu matkavarauksen yhteydessä nettisivujemme Ota yhteyttä / FAQ -osioon sekä Tjäreborgin matkaehtoihin.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkatarjouksia – San Diego
Quality Inn San Diego I-5 Naval Base
Quality Inn San Diego I-5 Naval Base
San Diego, Läntinen USA, Yhdysvallat
 • 1 viikko
 • Lento + hotelli
 • Sis. Aamiainen
 • Lähtö 15.8.2019, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Helsinki, 15.8.2019, 1 viikko
Hercor Hotel - Urban Boutique
Hercor Hotel - Urban Boutique
San Diego, Läntinen USA, Yhdysvallat
 • 1 viikko
 • Lento + hotelli
 • Sis. Aamiainen
 • Lähtö 15.8.2019, lähtöpaikka Helsinki
Aamiainen
Helsinki, 15.8.2019, 1 viikko
Hilton San Diego Mission Valley
Hilton San Diego Mission Valley
San Diego, Läntinen USA, Yhdysvallat
 • 1 viikko
 • Lento + hotelli
 • Lähtö 15.8.2019, lähtöpaikka Helsinki
Helsinki, 15.8.2019, 1 viikko
Tee matkahaku