Tjäreborg ja Thomas Cook lanseeraavat #noplaceforplastic-aloitteen

70 miljoonasta kertakäyttöisestä muovituotteesta luovutaan 2019–2020

Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryritykset (Ving, Spies, Sunclass Airlines) haluavat vähentää mereen päätyvän muovijätteen määrää. Mereen päätyy päivittäin 8 miljoonaa muoviesinettä*. Roskaaminen tuhoaa meriympäristöä, ja lopulta jäte päätyy rannoille ympäri maailman. Yhtiön 5.11.2018 julkistaman #noplaceforplastic-aloitteen tavoitteena on vähentää kertakäyttömuovin määrää 70 tonnia vuosina 2019–2020.

Välimereen päätyy 40 prosenttia enemmän muovijätettä kesäkuukausien aikana**, mikä osoittaa suoran yhteyden matkailun ja muoviroskaamisen välillä. Muovin ympäristövaikutuksiin perustuen olemme aloittaneet pitkäjänteisen työn muovin käytön vähentämiseksi.

Tavoitteet matkakohteiden ja meren muoviroskan vähentämiseksi vuoteen 2020 mennessä;

  • Luopua 70 miljoonasta kertakäyttömuovituotteesta toimistoissamme, omissa konseptihotelleissamme sekä Sunclass Airlines -lentoyhtiömme lennoilla. Tämä vastaa 70 tonnia muovia tai 3 500 täyteen pakattua matkalaukkua. Suurimmasta osasta näitä muovituotteita luovutaan vuoden 2019 aikana.
  • Vaihtaa kertakäyttömuoviesineet joko kierrätysmuovista, biohajoavasta tai kompostoituvasta materiaalista valmistettuihin vaihtoehtoihin, siellä missä tämä on mahdollista.
  • Varmistaa, että muoviesineet kierrätetään aina, kun se on mahdollista. Tulemme työskentelemään yhteistyössä alihankkijoidemme, viranomaisten sekä muiden matkailualan toimijoiden kanssa kehittääksemme jäteenkäsittelyä ja kierrätystä lomakohteissamme.

*2005 YK:n ympäristöohjelman raportti “Marine Litter An analytical overview”.
**2018 WWF:n raportti “The Holiday Plastic Choking Our Oceans”.