Ilmastokompensaatio

Nordic Leisure Travel Groupilla ja Tjäreborgilla on huhtikuusta 2019 lähtien ollut kattava ilmastokompensaatio-ohjelma. Ohjelmalla on kompensoitu kasvihuonekaasuja (CO2e) kaikkien lentomatkojen, kaikkien lentokentän ja hotellin välisten bussikuljetusten sekä myös hotelliasumisen osalta omissa Travelife-sertifioiduissa Sunwing Family Resorts, Sunprime Hotels ja O.B.C. by Sunwing -lomahotelleissamme. Kompensaatiolla katamme niitä ympäristövaikutuksia, joita ei vielä pystytä muilla keinoin välttämään.

Vuodesta 2019 tilikauden 2021 loppuun kompensaatiomme on kattanut 908 000 tonnia toiminnastamme aiheutuneita CO2e-päästöjä. Kompensaatiohankkeisiin on kuulunut mm. tuuli- ja vesivoimaprojekteja Sri Lankassa, Intiassa ja Turkissa. Kaikki kompensaatioprojektit ovat YK:n puhtaan kehityksen mekanismin (Clean Development Mechanism, CDM) tai Gold Standard -laatusertifikaatin vaatimusten mukaisia. Yhteistyökumppaninamme kompensaatioinvestoinneissa on toiminut Natural Capital Partners, joka on yksi maailman johtavista toimijoista CO2-kompensaatiohankkeissa.

Nykyinen yhteistyökumppanimme kompensaatiohankkeissa on STX Commodities. Kompensoimme toiminnastamme aiheutuvia CO2e-päästöjä investoimalla uudistuvaan energiaan Brasiliassa. ”Pampeana and Terra Santa Small Hydropower Plants Project” on CDM-sertifioitu.