PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Budapest

  velipul 
  12.3.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  3

  Talvilomareissu Budapestiin

  Viime vuoden Prahan reissun jatko-osaksi valikoitui kuin itsestään Budapest, jonka sanottiin olevan samanhenkinen kaupunki jokimaisemine ja vanhoine rakennuksineen. Hotellin valinnassa turvauduimme Tjäreborgin valikoimiin, turvallisen nettivarauksenkin takia. Asetuimme vuo nna 1914 valmistuneeseen Danubius Astoriaan, josta huokui tarinoita ja historian havinaa. Vaimon kanssa olimme tyytyväisiä kaikin puolin. Hotellin sijainti, puitteet, aamupala, henkilökunta sekä rauhallinen huone täyttivät kaikki odotukset. Kolmen päivän aikana saimme mukavasti tuntumaa Budapestiin keväisessä maaliskuisessa auringonpaisteessa. Gellert kukkulalta avautui hienot näkymät Tonavan halkaisemaan kaupunkiin. Yhtä hieno fiilis oli kuninkaan palatsin pihalta ja kamera räpsähti useita kertoja. Kauppahalli oli myös hauska paikka. Siellähän tuli sitten käytyä toisenkin kerran, syömässä langoseja ja gulassikeittoa sekä ostamassa tuliaisia: Unicum yrttilikööriä isäukolle, paprikajauhetta ja patalappu äitimuorille jne. Jostain luettiin ennen reissua, että jos ei Budapestissa käy kylpylässä, on se kuin kävisi Pariisissa näkemättä Eiffel-tornia! Olihan se sitten mentävä. Hotellista suositeltiin Gellertin kylpylää, joka osoittautui mainioksi paikaksi rentoutua kaiken kävelemisen jälkeen. Ajatus luonnollisista terveyttäparantavista kuumista lähteistä keskellä ihastuttavaa arkkitehtuuria on kiehtova ja kutsuu luokseen varmasti vielä uudestaankin. Kolme päivää sisälsi myös jokiristeilyn, vierailun Terrori talossa, kiertoajelua bussilla jne. Hyvän matkan merkki on se, että uutta reissua mietitään lähes tauotta. Nyt katselen kotimme seinälläolevaa posteria Elisabethin sillasta, jossa kehoitetaan vierailemaan Budapestissa uudelleen. No mikä ettei. Paikkaa voi helposti suositella. Jos siellä oli noin viihtyisää jo maaliskuussa, niin kesän vehreässä kukkaloistossa sieltä ei varsinkaan halunne pois. Mukavaa reissua teille, jotka sinne olette menossa. Mukavat muistot hymyilyttävät pitkään. Budapest is the best..tai ainakin lähelle sitä.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta maaliskuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Budapest

  tanijaah 
  6.1.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  5

  Vietimme mieheni kanssa Budapestissa viikon joulukuussa 2016, ja tykkäsimme matkasta todella paljon!

  Joulukuu on oikein hyvä aika matkustaa Budapestiin, sillä silloin kaupunki loistaa kauniina jouluvaloista ja tunnelmallisista joulutoreista. Tähän aikaan vuodesta on kuitenkin TODELLA kylmä, joten pit kän kalsarit ja lämmin pipo täytyy muistaa pakata mukaan, jotta mukava loma ei pilaannu palelemalle.

  Kaupungin historiasta kiinnostuneille Budapestissa todella riittää näkemistä ja tekemistä. Kävimme kolmella eri Budapest Free Walking Tours -opastetulla kävelyllä, bunkkerisairaala Hospital in the Rockissa, Terror Hazassa ja Holocaus Memorial Centerissä. Ainoastaan Terror Haza oli pettymys - kaikki muut kohteet ja kierrokset olivat erittäin mielenkiintoisia ja tarjosivat hyvin ymmärrystä kaupungin historiasta (kunhan vain englannin kielen taito on riittävän hyvä).

  Jos historia ei jaksa kiinnostaa, kaupungissa riittää kyllä muutakin tekemistä. Shoppailla voi Vaci Utcalla tai monissa kaupungin ostoskeskuksista. Myös ihan vain kaupungissa ympäriinsä kävely on hyvä tapa nauttia lomasta, sillä Budapest on täynnä kauniita rakennuksia. Parhaista näköaloista pääsee nauttimaan kiipeämällä Gellert-kukkulalle ja Kalastajalinnakkeeseen.

  Ehkäpä paras kokemus matkalla oli kuitenkin Szechenyi Bath -kylpylä. Oli todella elämys kipitellä -1'C kylmässä ulkoilmassa uikkarit päällä ja pulahtaa kuumaan lähdeveteen rentoutumaan. Tähän aikaan vuodesta mukaan kannattaa kuitenkin muistaa ottaa jonkinlaiset flip flopit sekä joko kylpytakki tai ylimääräinen pyyhe, jotta märkänä altaasta noustessa on jotain päälle pantavaa kylmyyttä vastaan.

  Yövyimme matkallamme hotelli Presidentissä, joka oli todella hieno hotelli erinomaisella sijainnilla. Sänky oli kuitenkin todella huono, ja huoneessamme haisi todella voimakkaasti (luulemme homeeksi), joten emme voi varsinaisesti suositella hotellia.

  Julkisilla liikkuminen on Budapestissa todella halpaa ja helppoa, joten takseja ei kannata käyttää (paikallinen opas jopa varoitteli huijaritakseista). Lentokentältä ulos tullessa vähän matkan päässä oikealla on lippuautomaatti, josta voi ostaa esimerkiksi 10 matkan lippuja tai päivälippuja. Bussilla 200E, joka lähtee automaatin vierestä, pääsee metroasemalle, josta on helppo jatkaa metrolla keskustaan. Huomaa, että metroon ei käy enää sama lippu kuin bussissa, ja molemmissa lippu pitää muistaa itse leimata automaatissa tai muuten lippu ei ole voimassa.

  Kaiken kaikkiaan voimme suositella Budapestiä erittäin lämpimästi :) Ehdottomasti yksi parhaista, ellei paras matkamme tähän mennessä!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta joulukuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
 • Budapest

   
  15.4.2015

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4

  Hieno matkakohde paljon katseltavaa ja koettavaa.
  Hyvä ja helppo liikkua minne suuntaan tahansa.Kaupungin hahmottaa nopeasti. Ihmiset erittäin ystävällisiä. Ostosmahdollisuudet hyvät. Menneen ajan loistoa ja glamouria upeine nähtävyyksineen. Paljon hyviä ruokaravintoloita ja upeita kahviloita esimerk kinä hotelli Astoria kaupungin sydämessä. Suosittelen. Ikimuistoinen sydämen valloittava kaupunki!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta helmikuu 2015

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 1234