PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Budapest

  tanijaah 
  6.1.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  5

  Vietimme mieheni kanssa Budapestissa viikon joulukuussa 2016, ja tykkäsimme matkasta todella paljon!

  Joulukuu on oikein hyvä aika matkustaa Budapestiin, sillä silloin kaupunki loistaa kauniina jouluvaloista ja tunnelmallisista joulutoreista. Tähän aikaan vuodesta on kuitenkin TODELLA kylmä, joten pit kän kalsarit ja lämmin pipo täytyy muistaa pakata mukaan, jotta mukava loma ei pilaannu palelemalle.

  Kaupungin historiasta kiinnostuneille Budapestissa todella riittää näkemistä ja tekemistä. Kävimme kolmella eri Budapest Free Walking Tours -opastetulla kävelyllä, bunkkerisairaala Hospital in the Rockissa, Terror Hazassa ja Holocaus Memorial Centerissä. Ainoastaan Terror Haza oli pettymys - kaikki muut kohteet ja kierrokset olivat erittäin mielenkiintoisia ja tarjosivat hyvin ymmärrystä kaupungin historiasta (kunhan vain englannin kielen taito on riittävän hyvä).

  Jos historia ei jaksa kiinnostaa, kaupungissa riittää kyllä muutakin tekemistä. Shoppailla voi Vaci Utcalla tai monissa kaupungin ostoskeskuksista. Myös ihan vain kaupungissa ympäriinsä kävely on hyvä tapa nauttia lomasta, sillä Budapest on täynnä kauniita rakennuksia. Parhaista näköaloista pääsee nauttimaan kiipeämällä Gellert-kukkulalle ja Kalastajalinnakkeeseen.

  Ehkäpä paras kokemus matkalla oli kuitenkin Szechenyi Bath -kylpylä. Oli todella elämys kipitellä -1'C kylmässä ulkoilmassa uikkarit päällä ja pulahtaa kuumaan lähdeveteen rentoutumaan. Tähän aikaan vuodesta mukaan kannattaa kuitenkin muistaa ottaa jonkinlaiset flip flopit sekä joko kylpytakki tai ylimääräinen pyyhe, jotta märkänä altaasta noustessa on jotain päälle pantavaa kylmyyttä vastaan.

  Yövyimme matkallamme hotelli Presidentissä, joka oli todella hieno hotelli erinomaisella sijainnilla. Sänky oli kuitenkin todella huono, ja huoneessamme haisi todella voimakkaasti (luulemme homeeksi), joten emme voi varsinaisesti suositella hotellia.

  Julkisilla liikkuminen on Budapestissa todella halpaa ja helppoa, joten takseja ei kannata käyttää (paikallinen opas jopa varoitteli huijaritakseista). Lentokentältä ulos tullessa vähän matkan päässä oikealla on lippuautomaatti, josta voi ostaa esimerkiksi 10 matkan lippuja tai päivälippuja. Bussilla 200E, joka lähtee automaatin vierestä, pääsee metroasemalle, josta on helppo jatkaa metrolla keskustaan. Huomaa, että metroon ei käy enää sama lippu kuin bussissa, ja molemmissa lippu pitää muistaa itse leimata automaatissa tai muuten lippu ei ole voimassa.

  Kaiken kaikkiaan voimme suositella Budapestiä erittäin lämpimästi :) Ehdottomasti yksi parhaista, ellei paras matkamme tähän mennessä!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta joulukuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
 • Budapest

   
  15.4.2015

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4

  Hieno matkakohde paljon katseltavaa ja koettavaa.
  Hyvä ja helppo liikkua minne suuntaan tahansa.Kaupungin hahmottaa nopeasti. Ihmiset erittäin ystävällisiä. Ostosmahdollisuudet hyvät. Menneen ajan loistoa ja glamouria upeine nähtävyyksineen. Paljon hyviä ruokaravintoloita ja upeita kahviloita esimerk kinä hotelli Astoria kaupungin sydämessä. Suosittelen. Ikimuistoinen sydämen valloittava kaupunki!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta helmikuu 2015

  Kommentoi matkakertomusta
 • Budapest

  tuija.noronen 
  30.5.2014

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  3

  Matkustimme tyttäreni kanssa Budapestiin kolmen yön minilomalle ja yövyimme Hotelli Danubios Flamencossa Budan puolella. Hotellihuone oli tilava, mutta yleisilmeeltään aika ankea. Hotellin ravintolassa ja baarissa oli ystävällistä ja avuliasta henkilökuntaa, heille plussat.

  Ruokaileminen ravintoloiss a oli edullista, kaksi henkeä söi noin 10000-15000 forintilla hyvin ja hienostikin, siihen sisältyivät viini tai olutlasilliset ja vesi. Erityisesti voi suositella Vaci-kadun italialaista Cuccinaa, vaikka ko. kadulla tuntui muuten olevan turistihinnat.

  Shoppailijalle löytyi paljon kaikkea kivaa ja kävelemällä kaupungista sai mielestämme eniten irti. Kahteen päivään kertyi kävelykilometrejä melkein 60. Tosin tuloksena oli muutama kipeä rakko jalkoihin ja kuumista päivistä johtuen myös palaneet olkapäät..

  Margitin saarelle kannattaa mennä, vaikkei kylpylään menisikään. Musiikin tahtiin toimiva suihkulähde on jo itsessään sen arvoinen, että kannattaa katsoa. Lapsia varten siellä on pieni eläinpuisto bambeineen ja merikotkineen.

  Ainoa asia, joka jäi harmittamaan, oli se ettei Terror House ollut auki maanantaina, joten se jäi näkemättä sisäpuolelta. Kokonaisuutena oli hyvin onnistunut loma ja Budapest on kaunis kaupunki aurinkoisena päivänä.
  - aikuinen tytär ja äitee

  Lue lisää

  Matkan ajankohta toukokuu 2014

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 1234