PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Koh Chang

  hesaarijarvi 
  29.5.2016

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  3

  Olin ensimmäistä kertaa sadekaudella Thaimaassa reissussa ja ilmat eivät todellakaan olleet niin huonoja mitä luulin. Sadetta kyllä tuli reilusti, mutta ei se kestänyt koko päivää. Majoittauduin Koh Changin Kacha Resort and Spa:han ja tämä oli jo toinen kerta kyseisessä hotellissa sijainnin, uima-al taiden ja yleisen tason vuoksi. Majoituin mäen puoleiseen rakennukseen ja huone oli jälleen kerran siisti, tilava ja mukava. Ihmiset ovat mukavia Koh Changilla, white sand-ranta hieno, ruoka sekä juomat hyviä ja saarella on helppo liikkua rannalta toiselle.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta toukokuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
 • Koh Chang

  Merikaipuu 
  18.1.2015

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  4

  Lennon jälkeen olo oli epätodellinen; kolean Suomen jälkeen olimme värikkään helteisessä Bangkokissa. Katseltavaa oli loputtomasti. Ensimmäisenä päivänä ihmettelimme keskustan vilinää ja valvoimme yön tunneille saakka drinkkejä maistellen ja paikallisia mausteisia ruokia herkutellen. Vihdoinkin olim me lomalla!
  Wat Phon temppelialueella vierähti seuraavana päivänä useampi tunti. Nähtävyyksistä tärkein oli ehdottomasti kultainen lepäävä buddha-patsas. Helmiäiskoristeiset yksityiskohdat ja upeat rakennukset olivat jotain ennen näkemätöntä.

  Suurkaupungista löytyy varmasti jotain jokaiseen makuun, ja Bangkokin hintatasolla pääsimme nauttimaan tasokkaasta ruuasta ja juomista. Vierailimme trendikkäissä kahviloissa Sukhumvitin alueella, söimme mm. elämämme parasta sushia ja joimme oluita pienpanimon puutarhassa. Kuuntelimme livemusiikkia jazzklubilla ja ihastelimme kaupungin elämää kattoterassilta. Skytrainilla liikkuminen kävi helposti. Näimme ennakkoon jonkin verran vaivaa että löysimme juuri meille sopivia paikkoja, mutta se kannatti.
  Tietenkin täytyi myös shoppailla! Siam Paragon -kauppakeskuksesta löytyi merkkituotteita kilpailukykyiseen hintaan ja tasokkaita tuliaisia kotiin. MBK Centeristä sen sijaan löytyi halvempaa tavaraa, vaatteita, koruja, käsitöitä ja melkein mitä vaan! Toreilla ja Chinatownissa vieraileminen oli kokemus jo itsessään; ihmisten vilinää, katuruuan tuoksuja, kojuja toistensa perään.

  Bangkokin jälkeen oli ihana lähteä hieman rauhallisempiin maisemiin. Matkasimme minibussilla Tratiin ja sieltä veneellä Koh Changin saarelle. Lähestyimme saarta auringonlaskun aikaan ja näky oli henkeäsalpaava. Pimeän laskeuduttua ihmettelimme, miten tähtitaivas voikaan olla jossain niin erilainen.

  Päivisin otimme aurinkoa valkeahiekkaisella rannalla tai vilvoittelimme turkoosissa meressä. Toisinaan jäimme hotellin uima-altaalle nauttimaan ihania hedelmäpirtelöitä. Joskus vuokrasimme skootterin herttaiselta vanhemmalta naiselta ja huristelimme sillä ympäri saarta. Onneksi liikenne oli rauhallista, joten hurjat mäet ja mutkat eivät olleet liian jännittäviä ajella. Hauskinta oli nähdä tienvarren sähkötolpissa ja puissa kiipeileviä apinoita. Seurasimme eläinten elämää turvallisen välimatkan päästä, parrakkaita uroksia, äitejä ja vauva-apinoita rapsuttelemassa toisiaan. Luonnonelämä olikin yksi matkan parhaita juttuja. Istuimme usein terassillamme kuuntelemassa viidakon ääniä. Gekkot huutelivat ja linnut lauloivat mitä erilaisimmilla tavoilla. Päivisin näimme suuria värikkäitä perhosia, jotka olivat kuin satukirjoista. Myös kasvillisuus yllätti kerta toisensa jälkeen. Punaisina kukkivat pensaat, rantapalmut ja ylväät paksurunkoiset puut kilpailivat keskenään huomiostamme.
  Kerran ajoimme saaren toiselle puolelle patikoidaksemme kauniin vesiputouksen luo. Siellä vesi oli niin kirkasta ja vilpoisaa, että päätimme pulahtaa uimaan. Oli ihana kokemus uida täysin kahdestaan luonnon keskellä, kuin paratiisisaarella. Kotimatkalla pysähdyimme vielä katsomaan koko matkan upeinta auringonlaskua näköalapaikalta. Tuntui, että matkallamme kaikki onnistui kuin unelmassa.

  Lopulta oli kuitenkin aika kerätä laukut kasaan ja matkata takaisin kohti Bangkokia. Yllätykseksemme kaupungissa juhlistettiin kuninkaan syntymäpäivää ja koko kaupunki hohti upeasti koristeltuna. Kaikkiin tienvarsien puihin ja rakennuksiin oli kiedottu valoja, joita olisin voinut katsella tuntikausia.
  Tuli aika lentää takaisin k

  Lue lisää

  Matkan ajankohta marraskuu 2014

  Kommentoi matkakertomusta
 • Koh Chang

   
  6.3.2011

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  1
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  5

  Loistava paikka snorklaukseen ja kirjojen lukuun ja saa olla aivan rauhassa, baareja löytyy myös mutta ne on sijoitettu isompaan kompleksiin eikä häiritse muuta elämää, suosittelen joulu-huhtikuun aikana matkaa saarelle, saattaa olla erittäin tuulista välillä niinkuin saarilla kaikkialla muuallakin maailmalla se on tuurista kiinni! Kannattaa kokeilla kiva saari!!

  Lue lisää

  Matkan ajankohta joulukuu 2010

  Kommentoi matkakertomusta