Retket, Khao Lak

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Rayan snorklaussafari Thaimaassa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Rayan snorklaussafari Thaimaassa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Tämän retken ansiosta pääset kokemaan yhden parhaista snorklausretkistä ja näet paljon yhden päivän aikana. Raya Divers järjestää snorklaussafareja useissa paikoissa Thaimaassa, muun muassa Phuketissa, Khao Lakissa ja Krabilla. Hintaan sisältyy lounas, vesi ja tuoreita hedelmiä sekä snorklausvarusteiden lainaus. Tämä retki on varattavissa loka-huhtikuussa.

Lue lisää Pienennä

Thaimaassa snorklatessa saat kokea upeita elämyksiä merenpinnan alapuolella ja puitteet ovat erinomaiset. Odotukset täyttyvät, sillä täällä pääset keskittymään meren vaikuttavaan kasvistoon ja eläimistöön.

Yhteistyössä Raya Diversin kanssa olemme valinneet parhaat snorklauspaikat, jotka sijaitsevat mukavan etäisyyden päässä lomakohteestasi. Retkillä saat hienoja kokemuksia ja nauttia hyvästä lounastarjoilusta. Tarkoituksena on, että päivästä tulisi yksi lomasi parhaimmista. Raya Diversin kokeneet suomenkieliset ja skandinaavisia kieliä puhuvat snorklausoppaat johdattelevat sinut turvallisesti mielenkiintoiseen vedenpinnan alapuolella olevaan maailmaan.

Raya Diversin snorklaussafareita järjestetään useista eri kohteista ja alla näet, missä kullakin retkellä pysähdytään snorklaamaan. Kaikille retkille yhteistä on kirkas vesi ja veneessä nautittava lounas. Tarjolla on myös hedelmiä, kahvia, teetä ja vettä. Lisäksi voit lainata snorklausvarusteita.

Phuketista: Snorklaamme Koh Maitonin ja Koh Hen luona iltapäivällä, jolloin näkyvyys on paras auringonvalon ansiosta.
Khao Lakista: Snorklaamme kahdella alueella Similan Islands -saarten läheisyydessä.
Krabilta: Snorklaamme Phi Phi -saarten luona ja pääsemme snorklaamaan myös auringonlaskun jälkeen, jolloin vedenalainen maailma näyttää aivan toisenlaiselta.

Tätä kokemusta ei kannata ohittaa!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Lounas, kahvi, tee, vesi ja tuoreita hedelmiä.

Kesto:
Kokopäiväretki, aloitusaika vaihtelee sen mukaan, mistä lomakohteesta lähdet retkelle.

Opastus:
Suomenkielisiä ja skandinaavisia kieliä puhuvat oppaat.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, uimavarusteet, pyyhe ja vaihtovaatteet.

Muuta:
Snorklausvarusteet voi lainata maksutta.

Retken hinta vaihtelee sen mukaan, mistä lomakohteesta lähdet retkelle.

Similan Islands, yhdeksän saarta - Voidaan varata ennen matkaa

Similan Islands, yhdeksän saarta - Voidaan varata ennen matkaa

Similan Islands on yksi Thaimaan tunnetuimmista saariryhmistä. Saaret tunnetaan kauniista rannoistaan sekä snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksistaan. Lounas ja virvokkeet sisältyvät hintaan. Tämä retki on varattavissa loka-huhtikuussa.

Lue lisää Pienennä

Vain puolentoista tunnin matkan päässä länteen Khao Lakin rannasta ja Phuket Yatch Havenista sijaitseva Similan Islands koostuu yhteensä 11 saaresta, jotka muodostavat kuin helminauhan Andamaanienmereen.

Yhdessä skandinaavioppaamme kanssa ajelemme pikaveneellä merelle ja otamme suunnan kohti saaria. Venematkan aikana meille tarjoillaan hedelmiä ja juotavaa.

Päivän aikana pidetään useita taukoja, eli pääset uimaan suoraan veneestä ja snorklaamaan upealla riutalla, sekä rantaudumme yhdelle saarista, jolloin sinulla on mahdollisuus mennä uimaan rannalta. Sukellusvarusteita voit lainata ilmaiseksi laivalta. Näillä vesialueilla on runsaasti erilaisia kalalajeja, kaikkea mahdollista klovnikaloista miekkakaloihin. Hyvällä onnella saatamme nähdä myös suuria merikilpikonnia.

Päivän aikana nautimme lounaan yhdellä saarista.

Kun on tarpeeksi paistateltu päivää ja snorklattu, onkin jo aika lähteä paluumatkalle.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, snorklausvarusteet, lounas ja veneessä jotain pientä syötävää sekä virvokkeita.

Kesto:
n. klo 06.00–18.00.

Opastus:
Skandinaavinen tai englanninkielinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, uimavarusteet, aurinkohattu ja aurinkovoidetta, jossa suuret suojakertoimet. Lämmin pusero on myös hyvä ottaa mukaan, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Retki järjestetään ainoastaan talvikaudella.

Siam Adventure Surin National Park - Voidaan varata jo ennen matkaa

Siam Adventure Surin National Park - Voidaan varata jo ennen matkaa

Surin Islands on luonnonreservaatti, jossa on luvassa kauniita saaria, hienoja rantoja sekä erinomaiset snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet. Hintaan sisältyy lounas ja laivalla jotain pientä syötävää sekä virvokkeita. Tämä retki on varattavissa loka-huhtikuussa.

Lue lisää Pienennä

Surin Islandsin luonnonreservaatti koostuu yhteensä viidestä kauniista saaresta. Lähempänä rantaa koralliriutta on hieman matalampaa, joten sen vuoksi snorklausmaisemat ovatkin todella hyvät. Surin Islandsilla on enemmän paikallista luonnetta ja koskematonta luontoa verrattuna esimerkiksi Similan Islandsiin, ja valkoiset hiekkarannat sekä vihreät sademetsät antavat todella hyvän kuvan todellisesta Thaimaasta. Alue tunnetaan myös suurista hummereistaan!

Surin Islandsin saarista lähes kaikki ovat asumattomia, paitsi yksi, joka tunnetaan nimellä Torina Island. Tällä saarella asuvaa etnistä Moken-kansanryhmää kutsutaan merimustalaisiksi. Aikoinaan he asuivat veneissä, mutta vuoden 2004 tsunamin jälkeen he asettuivat asumaan saarelle. Merimustalaiset ovat alun perin kotoisin sekä Myanmarista että Thaimaasta, he puhuvat omaa kieltään, eivätkä varsinaisesti ole minkään maan kansalaisia. Heillä ei ole minkään maan passia, ja he saavat elantonsa kalastuksesta. Osa heistä saattaa käydä silloin tällöin töissä mantereella, jonne matka pitkähäntäveneellä kestää noin neljä tuntia. Merimustalaiset elävät hyvin vaatimatonta elämää, mutta tietyistä luksusasioista hekään eivät halua luopua. Monilla on puumajassaan televisio! Merimustalaiset, tai Sea Gypsies, kuten heitä kutsutaan, juontaa juurensa siitä, että he muuttivat pois mantereelta elääkseen harmoniassa eläinten ja luonnon kanssa.

Päivän aikana saat hyvän käsityksen merimustalaisten arkipäivän elämästä. Lisäksi saat kokea monia muistorikkaita elämyksiä. Retken aikana on kaksi pidempää snorklaustaukoa - Ao Mae Yai ja Ao Chong Kaad tai Ao Suthep. Teemme myös pienen luontokävelyn Ao Mai Ngamissa, ja ehdimme myös tutustua rantaan jollakin saarella. Matkan varrella syömme hyvän lounaan. Retken tarkempi ohjelma päätetään vasta retkipäivän aamuna sää- ja tuuliolosuhteiden mukaan.

Lähde mukaan kokopäiväretkelle nauttimaan auringosta, uimisesta ja maailmanluokan snorklaamisesta!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy: Lounas National Park Restaurang -ravintolassa ja laivalla jotain pientä syötävää sekä virvokkeita.

Kesto: Kokopäiväretki, n. klo 07.00–18.00

Opastus: Skandinaavinen ja englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan: Mukavat vaatteet ja kengät. Uimavarusteet, pyyhe, aurinkovoidetta (korkeat suojakertoimet), kamera ja vähän rahaa. Tuulisella säällä kannattaa ottaa mukaan jotain pitkähihaista paluumatkaa varten.

Muuta:
Snorklausvarusteeet voi lainata laivalta.
Retki ei sovi raskaana oleville eikä alle 3-vuotiaille.

Phang Nga, A Taste of Thailand, Khao Lakista - Voidaan varata ennen matkaa

Phang Nga, A Taste of Thailand, Khao Lakista - Voidaan varata ennen matkaa

Mielenkiintoinen kokonainen päivä Thaimaan kauniissa maisemissa. Bussilla ja pitkähäntäveneellä pääset näkemään esimerkiksi Phang Ngan lahden sekä Koh Pin Kan -saaren, joka tuli tunnetuksi Bond-filmistä, 007 ja kultainen ase. Lounas, vesi ja tee tai kahvi sisältyvät. Retki järjestetään loka-huhtikuussa.

Lue lisää Pienennä

Ajamme bussilla läpi hedelmällisten maisemien Phang Ngan lahdelle. Matkan varrella kasvillisuus on vaihtelevaa ja tietä reunustavat kookospalmut, kumipuuviljelmät sekä riisi- ja ananaspellot. Pysähdymme eräällä kumipuuviljelmällä, jossa pääsemme tutustumaan myös lähemmin erilaisiin työmenetelmiin. Päivän aikana vierailemme myös kolmiosaisessa kultaisessa luolatemppelissä, jossa on 12 metriä pitkä ja yli 200 vuotta vanha lepäävän Buddhan patsas. Luolan suulla asustaa joukko makaki-apinoita, jotka paikallisten mukaan ovat pyhiä eläimiä.

Saavuttuamme Phang Ngan lahdelle siirrymme pitkähäntäveneisiin, jotka kuljettavat meidät läpi mangroverämeikön. Alue on puiden ja yhteen punoutuneiden juurien kiehtova maailma, jossa on ainutlaatuinen eläimistö. Hetken kuluttua saavumme merelle, jossa meitä odottaa suurenmoinen näky. Turkoosinsinisestä merestä kohoaa kalkkikivisiä saarimuodostelmia, joista useimmat ovat puiden ja pensaiden peitossa. Veneemme liukuu yhden merestä nousevan kalliomuodostelman alitse - mikäli vuorovesi on suosiollinen -, ja kallion alapuoli on stalaktiitti-tippukivien peitossa. Kallionkieleke on myös lepakoiden suosima piilopaikka, mutta moottoriveneen äänet säikyttävät lepakot ja ne lentävät nopeasti pois.

Laivaretki jatkuu ohi Koh Ping Kan -saaren, jota kutsutaan myös nimellä James Bond Island. Tällä saarella kuvattiin vuonna 1974 joitakin kohtauksia "007 ja kultainen ase" -elokuvaan. Tämä kaunis saari on yksi suosituimmista valokuvauskohteista. Pysähdymme Koh Panyissa, muslimien kalastajakylässä, joka on rakennettu paalujen varaan veden päälle. Täällä saamme käsityksen kylän arkielämästä, ja nautimme lounaan yhdessä kylän ravintoloista. Päivän aikana kuulet lisää Thaimaan sosiaalisesta elämästä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, lounas, vesi ja tee tai kahvi. Muut ruokajuomat lisämaksusta.

Kesto:
n. klo 07.00–17.00.

Opastus:
Skandinaavinen opas sekä englanninkielinen paikallisopas.

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, vähän rahaa, aurinkohattu/huivi ja aurinkovoidetta, jossa on korkeat suojakertoimet. Ota mukaan myös olkapäät ja polvet peittävät vaatteet temppelissä käyntiä varten. Paluumatkalla on hyvä olla lämmin pusero mukana, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Muuta:
Sisäänpääsy temppeliin, lisämaksu n. 20 THB. Retken toteutumiseksi tarvitaan vähintään kuusi osallistujaa.

Sukellus

Sukellus

Kristallinkirkkaita vesiä, kauniita koralleja ja värikkäitä kaloja! Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Phuket on tunnettu hienoista rannoistaan ja kristallinkirkkaista vesistään, joissa on kauniita koralleja ja eksoottisia, värikkäitä kaloja. Mikäli haluat tutustua lähemmin vedenalaisen maailman ihmeisiin, suosittelemme Raya Divers -sukelluskeskusta!

Raya Divers on englanninkielinen lomapalveluketju, jossa on usein suomalaista/skandinaavista henkilökuntaa, jotka opettavat perustekniikat sukelluksesta. Sen jälkeen voit ostaa lisäsukelluksia ohjaajan kanssa.

PADI Open Water Diver -peruskurssin hinta Thaimaassa on hieman edullisempi kuin Suomessa. Vesi on lämmintä ja ihanaa, ja vedenalainen maailma sanoinkuvaamattoman kaunis. Sukeltaminen Thaimaassa on kokemus, jota et hevillä tule unohtamaan!

Lisätietoja Raya Divers -sukelluskoulusta, päivittäisistä sukellusretkistä ja kursseista saat oppaaltasi.

Mikäli olet jo suorittanut sukelluskurssin, voit osallistua upeille sukellusretkille.

Elephant Hills - Khao Sok

Elephant Hills - Khao Sok

Thaimaa tuo monille mieleen eksoottiset rannat ja vilkkaat turistikohteet. Harvempi kuitenkin tietää, että Phuketin lähellä voi kokea vaikuttavia luontoelämyksiä, kuten sademetsiä, kalkkikivimuodostelmia sekä tutustua ainutlaatuiseen kasvillisuuteen ja eläimistöön, jokiin ja järviin. Khao Sok ja yksi maailman vanhimmista sademetsistä sijaitsevat Phuketin pohjoispuolella. Täällä mahtavat puut kohoavat kohti taivaita, ja vaaleat kalkkikivikalliot reunustavat vehreää luontoa. Aamuisin alueelle laskeutuu sumu, ja silloin näkymä on todella maaginen. Khao Sokissa on myös Elephant Hills, jonne kannattaa ehdottomasti lähteä, jos haluat kokea aimo annoksen Thaimaan luontoa. Varaa retki Elephant Hillsiin osoitteesta www.elephanthills.com. Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Elephant Hills haluaa tarjota kävijöille ainutlaatuisia elämyksiä, ja alueella panostetaan kestävään matkailuun sekä kasvi- ja eläinlajien suojeluun. Suojeluhanke on saanut ympäristötyöstään useita palkintoja, kuten vuonna 2018 myönnetty PATA Grand Award sekä muun muassa National Geographicin myöntämän tunnustuksen. Vuonna 2017 Global Spirit -organisaatio, joka työskentelee matkailuun liittyvän eläintensuojelun parissa, teki kolmipäiväisen tarkastuksen Elephant Hillsissä, ja tuloksena oli, että Elephant Hills täyttää vaatimukset 100 %:sesti.

Elephant Hillsissä viivytään yleensä kaksi päivää ja yksi yö tai vaihtoehtoisesti kolme päivää ja kaksi yötä. Yöpyminen tapahtuu Khao Sokissa olevassa luksustelttaleirissä. Retkiohjelmat ovat monipuolisia ja tarjoavat varmasti jokaiselle jotain. Elephant Hills perustettiin alun perin alueen elefanteille, mutta myöhemmin toimintaa on laajennettu muilla aktiviteeteilla, joiden myötä vierailijat pääsevät tutustumaan myös paikalliseen elämään ja upeaan sademetsään. Kaikista aktiviteeteista vastaavat telttaleirin paikalliset oppaat, jotka puhuvat englantia ja tuntevat hyvin alueen sekä sen kasvillisuuden ja eläimistön. Elephant Hills on loman todellinen kohokohta niin uusille kuin kokeneemmillekin Thaimaan matkailijoille.

Päivä 1:
Retki alkaa kuljetuksella hotellilta Elephant Hillsin telttaleiriin. Perillä on tarjolla virvokkeita. Päivän ohjelmassa on useita aktiviteetteja, ja lisäksi saamme osallistua ruuan valmistukseen lounaalla ja illallisella. Ohjelmassa on muun muassa melominen kanootilla Sokjokea pitkin lähellä sijaitsevaan elefanttikeskukseen. Täällä on mahdollisuus nähdä elefantteja luonnollisessa ympäristössään. Alueen elefantteja on aikaisemmin käytetty työvoimana puuteollisuudessa, mutta nykyään ne elävät vapaina Sokjoen alueella. Autamme valmistelemaan elefanteille illallista ja pääsemme seuraamaan myös niiden kylpemistä. Päivän päätteeksi palaamme teltoille, jossa syömme illallista ja seuraamme paikallisten lasten tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Päivä 2:
Aamiaisen jälkeen lähdemme Takhuun ja käymme markkinoilla, joilla voimme seurata paikallista elämää ja paikallisten valmistautumista tulevaan päivään. Sen jälkeen suuntaamme kohti Cheow Lan -järveä, joka sijaitsee keskellä sademetsää. Järven keskellä on myös keinotekoinen saari, ja alue on nykyään suojeltua aluetta. Seilaamme pitkähäntäveneellä Rainforest Campiin. Tämä kelluva leiri koostuu useista teltoista ja yhteisistä tiloista. Leiriltä lähdemme melomaan rauhallisessa tahdissa järvelle ja tutustumme sen eläimistöön. Täällä voi nähdä erilaisia sarvinokkalintuja ja puiden latvoissa roikkuvia gibbon-apinoita, jotka ääntelevät omalaatuisella tavalla. Sademetsän kokeminen näin läheltä on ikimuistoinen ja ainutlaatuinen kokemus. Lopuksi palaamme takaisin Khao Sokiin, jossa luvassa on illallinen ja ohjelmaa.

Päivä 3:
Viimeisenä retkipäivänä tutustumme lähemmin sademetsään. Aamiaisen jälkeen lähdemme vaellukselle metsään katselemaan sen monipuolista kasvillisuutta, ja todennäköisesti kohtaamme myös sademetsän eläimiä. Vaellus on erinomainen tapa kokea alueen luonto. Palaamme takaisin leirille syömään lounasta, jonka jälkeen on kuljetus takaisin hotellille.


Elephant Hills järjestää useita erilaisia retkiä, joten kätevintä on, että varaat retken suoraan heidän sivujensa kautta osoitteesta www.elephanthills.com. Thomas Cook on tehnyt yhteistyötä Elephant Hillsin ja lähellä olevien koulujen kanssa useiden vuosien ajan. Olemme iloisia voidessamme tukea tätä aluetta, mutta vielä suurempi apu tulee siitä, kun matkailijat haluavat osallistua Elephant Hillsin järjestämille retkille.

Hyvä tietää:
Matkapuhelinverkon kuuluvuus on Elephant Hillsissä hyvin heikko, eikä täällä ole WiFiä. Siksi vierailu on todella autenttinen ja voit keskittyä täysin sademetsän tarjoamiin elämyksiin ja rentoutumiseen.

Teltat ovat hyvin varustettuja, toimivia ja niissä on sähköt, kylpyhuone, WC, hiustenkuivaaja sekä kahvin- ja teenkeittomahdollisuus. Hintaan sisältyy myös yksi vesipullo henkilöä kohti per päivä.

Teltoissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä kokoontaitettava lisävuode.

Elephant Hillsin ikäraja on aktiviteettien vuoksi 4 vuotta.
Aktiviteetit eivät sovellu liikuntaesteisille tai pyörätuolilla liikkuville.

Hintaan sisältyy:
Kuljetus hotellilta Khao Sokiin

Ruoka ja juoma:
Täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen), juomat ostetaan erikseen.

Opastus:
Englantia puhuvat oppaat.

Kesto:
Kaksi päivää ja yksi yö tai kolme päivää ja kaksi yötä.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, hyttyskarkote, mukavat kengät ja vaatteet, sadetakki, uimavarusteet, kamera ja passi.