PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Kata Beach

  Pauliina 
  17.2.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  5
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  5

  Matka oli ensimmäinen kokemuksemme Thaimaasta, ja ihastuimme kumpikin kovasti! Hotellimme Peach Hill Resort oli juuri sitä mitä olimme odottaneet, siisti ja viihtyisä, henkilökunta valtavan avuliasta ja palvelut toimivia. Aamupalalla työntekijät pitivät kaikista erinomaista huolta, ja tunsimme itsem me erityisen tervetulleiksi. Allasalueet olivat viihtyisät ja rauhalliset, ja valinnanvaraa oli useamman altaan äärellä. Satuimme myös saamaan huoneen merinäköalalla, jota ihastelimme koko loman. Korkea mäki hotellille ei myöskään haitannut, saimme kerran jopa kyydin henkilökunnan golfkärryillä ylös kun nauraen kipusimme mäkeä.

  Parasta Kata Beachin alueella oli luonto, jota sai ihastella rannoilla ja korkeilla kukkuloilla. Kävimme myös Patongilla ja Karonilla, mutta pidimme Katasta ehdottomasti eniten. Lisäksi ajelimme muille pienemmille rannoille, joissa oli vielä rauhallisempaa ja seesteisempää. Vietimme aikaa rantojen ja altaiden lisäksi katsellen paikkoja sekä kävellen että tuktukin kyydistä, sekä syöden mukavissa paikallisissa ravintoloissa. Etukäteen pelkäsimme hieman turistimassoja, mutta nekin vältti, kun pysyi poissa suosituimmista paikoista. Onneksi vaihtoehtoja oli, kun malttoi hieman etukäteen tutkia :)

  Ostoksia emme juuri tehneet, sillä turistitavaran lisäksi myynnissä oli lähinnä normaalihintaisia tavaroita, joita saa Euroopastakin, ja meille riittivät matkamuistoiksi henkeäsalpaavat valokuvat sekä ihanat uudet kokemukset :)

  Lue lisää

  Matkan ajankohta helmikuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Kata Beach

  krister1972 
  28.12.2016

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  3
  Harrastukset
  3

  Lähtöä ootettiin ku kuuta nousevaa, vaimo, anoppi ja pikku mies 5v . Pikku-ukko täytti samana päivänä vuosia ku lähettiin ja vaimo täytti matkan aikana, pyöreitä vielä. Shamppa kaljaa pullo nousun jälkeen ja kohti lämpöä..meni ihan loistavasti alku loma ( 5 päivää ) ja sitte alko..sellanen kunnon va tsatauti 16/12 ja mikään ei pysyny sisällä, yläkerta/alakerta..kuumetta 39-41 ja sahas kokoajan siinä samassa. Meinasvatte jo lääkärille viedä mutta perussuomalainen jullikka..minä en mene lääkäriin...nyt ku ollaan vihdoin kotiuduttu, pakko se kai on mennä lääkäriin, ei vaan oo tauti laantunut millään..loma...omalla kohalla meni siis IHAN persilleen. Pääasia oli että poika selvis taudeista ja vaimo ja anoppi..katellaan miten tulee käymään ku huomenna lääkäriin meen 28/12-16 hyviä lomia kaikille ja pysykää terveinä. T.Toni ja Peach Hill Resort

  Lue lisää

  Matkan ajankohta joulukuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
 • Kata Beach

  katrin.posti 
  16.12.2016

  Suosittelen Phukettia, jos haluaa helposti ja nopeasti lomakohteeseen, ilman uuvuttavia lautta- ja bussimatkoja. Suora lento ja tunti-pari bussissa/taksissa hotellille.
  Karonin ranta on rauhallisempi Kataa. Niiden välissä kiva kauppakatu.Karonilta suosittelen hotelliksi Horizon Karon beach & resort, aivan huippu!
  Katalta suosittelen ottamaan tarpeeksi kivan hotellin vasemmalta puolelta rantaa, jossa enemmän kauppoja ja ravintoloita. Me otimme vaatimattomamman hotellin Sugar palm grand hillside, joka verotti matkan fiilistä.
  Katalta pääsee kävelemään nopeasti viereiselle ja huomattavasti rauhallisemmalle rannalle Kata Noille. Tosin lasten kanssa voi olla turhan uuvuttava matka talsia+ jyrkät raput kadulta Kata Noille, olisiko n. 1km.
  Phuketin rannoilta toisille pääsee kivasti tuktukilla tai taksilla, maksaa 400-600 batia suunta. Me pariskuntana tykkäsimme kävellä lähi rannoille, mutta kuumuudessa kävely on yllättävän tuskaista hyväkuntoisellekin, niin suurin osa ajasta vietettiin rannalla makoillen ja aalloissa lilluen.
  Pakettimatkan etuna on, kun saa suomenkielistä opastusta matkalla hotellille ja ostaessa matkanjärjestäjältä päiväretkiä, joissa parempi palvelu ja retket, esim. Champanja-laivalla (La Moet) Phi Phi saaren ympäri, jossa suloisella pienellä 2-kerros laivalla seilattiin ja nautittiin merestä ja kauniista maisemista, hypittiin kannelta mereen, snorklattiin, makoiltiin yläkannella tyynyillä ja syötiin hyvää ruokaa. Me olimme ainoat Suomenkieliset, opas oli ruotsalainen, mutta laivan omistaja, mieletön energia-pakkaus Lotta, osasi Suomea. Oli ihanaa saada puhua ja kysellä Suomeksi, vaikka englantikin sujuu. Suosittelen ehdottomasti La Moettia! Oli lomamme paras päivä viettää se Champanjalaivalla, vaikka aluksi vähän hirvitti :D

  Jos ostaa paikallisilta matkanjärjestäjilta matkan, et saa kohde opastusta ja saatat löytää itsesi täyteenahdetusta speedboutista, jossa mukavuus on kaukana. Phuket Fantasia jäi näkemättä ja se jäi kaivelemaan.
  Vannoin että 2 reissua Phukettiin saa riittää, mutta taas on suunnitteilla matkan Katalle, koska se vaan on niin helppoa ja josko taas otetaan retki naapurisaarille.
  Phi Phi saaret oli aika pilattu paikka. Jos menet, suosittelen hotellia sataman puolelta, koska Pohjoispuolella teknoreivit aamuun asti.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta helmikuu 2016

  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 12345615