PART OF THE THOMAS COOK GROUP

Retket, Karon Beach

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Käytännön tietoja retkistämme

Phang Nga - A taste of Thailand - Voidaan varata ennen matkaa

Phang Nga - A taste of Thailand - Voidaan varata ennen matkaa

Mielenkiintoinen päivä, jossa keskipisteenä Thaimaan kaunis luonto. Bussilla ja pitkähäntäveneellä pääset Phang Nga lahdelle ja Koh Pin Kan saarelle, joka on tunnettu Bond-elokuvasta 007 ja kultainen ase. Lounas, vesi ja kahvi tai tee sisältyvät hintaan, muut juomat maksetaan erikseen.

Lue lisää Pienennä

Ajamme bussilla läpi hedelmällisten maisemien Phang Ngan lahdelle. Matkan varrella kasvillisuus on vaihtelevaa ja tietä reunustavat kookospalmut, kumipuuviljelmät sekä riisi- ja ananaspellot. Pysähdymme eräällä kumipuuviljelmällä, jossa pääsemme tutustumaan myös lähemmin erilaisiin työmenetelmiin. Päivän aikana vierailemme myös kolmiosaisessa kultaisessa luolatemppelissä, jossa on 12 metriä pitkä ja yli 200 vuotta vanha lepäävän Buddhan patsas. Luolan suulla asustaa joukko makaki-apinoita, jotka paikallisten mukaan ovat pyhiä eläimiä.

Saavuttuamme Phang Ngan lahdelle siirrymme pitkähäntäveneisiin, jotka kuljettavat meidät läpi mangroverämeikön. Alue on puiden ja yhteen punoutuneiden juurien kiehtova maailma, jossa on ainutlaatuinen eläimistö. Hetken kuluttua saavumme merelle, jossa meitä odottaa suurenmoinen näky. Turkoosinsinisestä merestä kohoaa kalkkikivisiä saarimuodostelmia, joista useimmat ovat puiden ja pensaiden peitossa. Veneemme liukuu yhden merestä nousevan kalliomuodostelman alitse - mikäli vuorovesi on suosiollinen -, ja kallion alapuoli on stalaktiitti-tippukivien peitossa. Kallionkieleke on myös lepakoiden suosima piilopaikka, mutta moottoriveneen äänet säikyttävät lepakot ja ne lentävät nopeasti pois.
Laivaretki jatkuu ohi Koh Ping Kan -saaren, jota kutsutaan myös nimellä James Bond Island. Tällä saarella kuvattiin vuonna 1974 joitakin kohtauksia "007 ja kultainen ase" -elokuvaan. Tämä kaunis saari on yksi suosituimmista valokuvauskohteista. Pysähdymme Koh Panyissa, muslimien kalastajakylässä, joka on rakennettu paalujen varaan veden päälle. Täällä voimme tutustua paikalliseen arkielämään ja nautimme lounaan yhdessä kylän ravintoloista. Päivän aikana kuulet lisää Thaimaan sosiaalisesta elämästä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, lounas, vesi ja tee tai kahvi. Muut ruokajuomat lisämaksusta.

Kesto:
n. klo 07.00–17.00.

Opastus:
Suomenkielinen opastus sekä englanninkielinen paikallisopas

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, vähän rahaa, aurinkohattu/huivi ja aurinkovoidetta, jossa on korkeat suojakertoimet. Ota mukaan myös olkapäät ja polvet peittävät vaatteet temppelissä käyntiä varten. Paluumatkalla on hyvä olla lämmin pusero mukana, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Muuta:
Sisäänpääsy temppeliin, lisämaksu n. 20 THB.

Pirate Beach

Pirate Beach

Haluaisitko viettää päivän merirosvona jollakin Thaimaan ihanista rannoista?

Lue lisää Pienennä

Nyt sinulla ja perheelläsi on mahdollisuus viettää puoli päivää rannalla yhdessä Kapteeni Mustaparran ja hänen merirosvokaverinsa kanssa. Luvassa on erilaisia aktiviteetteja, auringossa paistattelua ja uimista. Lopuksi on vielä tosi hauska aarteenmetsästys, jossa vain mielikuvitus on rajana.

Kun bussi on noutanut meidät hotellilta, suuntaamme kohti Layan Beachia. Retki sopii sekä lapsille että aikuisille, jotka haluavat viettää muutaman tunnin hauskojen aktiviteettien parissa ja nauttia lämpimästä ja kristallinkirkkaasta vedestä. Tämä on mukava tapa tutustua muutamiin Thaimaan aarteisiin.

Sillä aikaa kun lapset seikkailevat, aikuiset voivat nauttia rentouttavista rantamaisemista tai osallistua aktiviteetteihin yhdessä lasten kanssa.

Hintaan sisältyy:
Kuljetus, vesi, kahvi, tee, snacksejä, hedelmä. Snorklausvarusteet lainattavissa.

Nämä eivät sisälly hintaan:
Virvoitusjuomat ja olut. Mahdolliset sisäänpääsymaksut kansallispuistoon.

Kesto:
n. klo 12.00–17.00

Opastus:
Skandinaavinen sekä englanninkielinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, pyyhe, aurinkohattu, vähän rahaa, aurinkovoide (korkeat suojakertoimet) sekä kamera.

Phi Phi & Bamboo Island - Voidaan varata ennen matkaa

Phi Phi & Bamboo Island - Voidaan varata ennen matkaa

Vietä unohtumaton päivä upeassa thaimaalaisessa saaristossa ja vierailu Bamboo Islandilla. Snorklausvarusteita lainattavissa. Lounasbuffet Phi Phi Islandilla (ruokajuomat maksetaan erikseen) ja hedelmiä sekä vesi laivalla sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Vietämme unohtumattoman päivän Thaimaan upeassa saaristossa. Perillä sinua odottavat uskomattoman kauniit näkymät. Vihreät kalkkikivimuodostelmat kohoavat luotisuoraan merestä satoja metrejä ylöspäin. Kallioiden ympärillä palmujen reunustamat hiekkarannat ja turkoosin sininen vesi houkuttelevat uimaan. Vedenalainen maailma on hiljainen, mutta samalla kuitenkin täynnä elämää. Värikkäät korallit ja trooppiset kalat ovat näkemisen arvoisia.

Ensimmäiseksi saavutaan Bamboo Islandille, jossa voit käydä uimassa, snorklaamassa ja nauttia auringosta. Halutessasi voit hypätä uimaan suoraan veneestä Hin Klangin lähellä olevan koralliriutan luona, joka on tunnettu rikkaasta kalakannastaan. Snorklaamme ja heittelemme veneen kannelta kaloille syötäväksi hedelmiä ja leipää.

Veneilemme myös upealla Maya Bay -laguunilla, joka on tunnettu Leonardo DiCaprion elokuvasta "The Beach". Tämä pieni lahdenpoukama on uskomattoman kaunis, snorklausmahdollisuudet ovat erinomaiset ja täällä on myös paljon kaloja. Rannalle pääsee vain veneellä.

Auringossa oleskelun ja uimisen jälkeen on vuorossa lounas – pääsemme herkuttelemaan maukkaan thaimaalaisen buffetpöydän antimista.

Matka saariston maisemiin taittuu nopeasti ja vaivattomasti tehokkailla pikaveneillä, joissa on 400–600 hevosvoiman moottorit. Venematka voi olla hieman töyssyinen, mutta veneen takaosassa matka sujuu tasaisemmin.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, maski ja snorkkeli. Lounasbuffet Phi Phi Islandilla. Ruokajuomat eivät sisälly hintaan. Hedelmiä ja vettä laivalla.

Kesto:
n. klo 08.00–17.00.

Opastus:
Suomenkielinen tai englanninkielinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, aurinkohattu, aurinkovoidetta, kamera ja vähän rahaa.

Muuta:
Vuorovesi vaikuttaa siihen, lähdetäänkö liikkeelle Maya Bay -laguunilta vai Bamboo Islandilta. Kaikilla retkikuvauksessa mainituilla saarilla tullaan käymään, mutta sää- ja tuuliolosuhteet vaikuttavat järjestykseen.

Kanoottisafari

Kanoottisafari

Lähde nauttimaan yhdestä Etelä-Thaimaan suurista luontoelämyksistä - koskematonta luontoa ja ainutlaatuisia kasveja!

Lue lisää Pienennä

Koe Thaimaan luonto: fantastiset kalliomuodostelmat, rikas ja suojeltu eläimistö sekä monipuolinen ja ainutlaatuinen kasvillisuus.

Vain kahden tunnin laivamatkan päässä Phuketista koilliseen sijaitsevat kiehtovat Phang Nga -lahden kalkkikivisaaret. Monet näistä saarista on asumattomia, ja ne odottavat löytäjäänsä!

Erikoisvalmisteisissa kanooteissa, istuen tai makuuasennossa, voit liukua pieniin vuorenseinämässä oleviin luoliin. Taitava kanoottikuljettaja käsittelee melaa niin, että se osuu kirkkaaseen veteen lähes äänettömästi.

Pian käy ilmi, että vuorenseinämä on vain kuori, jonka taakse kätkeytyy laguuni. Useimmat hämmästyvät vuoren jännittävästä sisällöstä. Aika tuntuu pysähtyvän ja tyyni vesi heijastaa peilin tavoin sakean viidakkokasvillisuuden.

Hedelmällisen ja rehevän kasvillisuuden peittämä korkea vuori ympäröi meidät, apinat keinuvat liaaneissa ja kauniit linnut lentelevät ympäriinsä. Hiekkapenkereillä pienet, melkeinpä läpinäkyvät ravut juoksentelevat kiireen vilkkaa kuopasta kuoppaan. Jokaisella saarella on oma erityispiirteensä ja retken aikana tutustumme niistä useampaan.

Iltapäivällä saavumme rannalle, jossa voit uida tai rentoutua ennen kuin on aika ottaa kurssi kohti Phuketia.

Lounas nautitaan laivalla. Kelluntaliivejä lainattavissa.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, lounas ja juomat laivalla.

Retken kesto:
n. klo 08.00–17.00

Opastus:
Englanninkielinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, päähine, aurinkovoidetta (korkeat suojakertoimet) ja kamera.

Muuta:
Retki ei sovellu liikuntaesteisille.

Kuuluisa Phuket - Voidaan varata ennen matkaa

Kuuluisa Phuket - Voidaan varata ennen matkaa

Paljon kulttuuria ja upeita kokemuksia iltapäivän aikana! Retken päätteeksi käymme myös kuuluisilla yömarkkinoilla. Juomat ja ruoka eivät sisälly.

Lue lisää Pienennä

Iltapäivän ja illan aikana tutustumme paikallissävytteiseen Phuketin itäosaan, paikalliseen kulttuuriin sekä huvittelumahdollisuuksiin.

Lyhyen bussimatkan jälkeen saavumme Phuketin vanhimmalle Wat Chalongin temppelille, kuninkaalliselle munkkitemppelille. Wat Chalongin 200 vuotta vanha temppelialue koostuu oikeastaan kolmesta temppelistä, joissa myös käymme. Kierroksen aikana kuulemme myös lisää buddhalaisuudesta sekä buddhalaisten riiteistä ja seremonioista. Saamme myös nähdä kuinka buddhalaiset käyttävät tärkeitä symbolejaan; lootuskukkia, suitsukkeita, kynttilöitä ja lehtikultaa.

Tämän jälkeen jatkamme matkaa maailman suurimpaan korutehtaaseen, jossa on näytteillä kaikkea mahdollista rubiineista helmiin sekä kulta- ja hopeakoruihin. Korutehtaassa käynnin jälkeen lähdemme kiinalaiselle buddhatemppelille, jossa kuulet lisää thaimaalaisen ja kiinalaisen buddhalaisuuden välisistä eroista.

Retken päätteeksi saavumme kuuluisille yömarkkinoille, joilla yleensä ostoshimo iskee ja sitä on lähes mahdotonta vastustaa! Tarjolla on kaikkea mahdollista – vaatteita, kenkiä, laukkuja, koriste-esineitä, musiikkia, ruokaa... Ja hinnat ovat niin edullisia, että tinkiminen tuskin tulee ensimmäisenä mieleen. Täydellinen lopetus antoisalle päivälle!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset.

Ruoka & juomat:
Eivät sisälly hintaan

Kesto:
n. klo 13.00–20.30

Opastus:
Suomenkielinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, pitkähihainen pusero ja vähän rahaa. Temppelissä vierailtaessa edellytetään asiallista pukeutumista, eli polvet ja olkapäät tulee olla peitettyinä. Paluumatkalla on hyvä olla lämmin pusero mukana, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Kalastusretki

Kalastusretki

Phuketissa on tarjolla upeita elämyksiä vuoden ympäri, ja kohde sopii erinomaisesti kaikille kalastamisesta pitäville.

Lue lisää Pienennä

Retkillämme pääset testaamaan mielenkiintoista syvänmerenkalastusta trooppisissa vesissä. Kalalajeja on runsaasti, erilaisia tonnikaloja, makrilleja, purjekaloja, marliineja jne.

Retkille otetaan mukaan 10 kalastajaa ja 10 henkeä kansipaikoille. Kalastusretkillämme noudatamme 'Catch and Release' -periaatetta, kun on kyse purjekaloista, mustasta marliinista sekä muista harvinaisemmista lajeista. Lounastauon aikana sinulla on myös mahdollisuus käydä uimassa ja snorklaamassa.

Myös perheenjäsenet, jotka eivät halua kalastaa, ovat tervetulleita mukaan retkelle, ja hintakin on silloin edullisempi. Ei-kalastajat voivat nauttia olostaan ja paistatella päivää sekä nauttia kauniista maisemista laivan yläkannella. Lounasaikaan kaivetaan snorklausvarusteet esille ja sekä kalastajat että ei-kalastajat voivat käydä ihailemassa vedenalaisia maisemia.

Hintaan sisältyy:
Kuljetus, kalastusvälineet, snorklausvarusteet, sisäänpääsymaksu kansallispuistoon, lounas, hedelmiä, vesi, kahvi ja tee.

Kesto:
n. 08.00–17.00

Opastus:
Englanninkielinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, aurinkovoidetta, jossa korkeat suojakertoimet, aurinkohattu, uimavarusteet, pyyhe ja vaihtovaatteet.

Aito Thaimaa polkupyörällä

Aito Thaimaa polkupyörällä

Jos haluat kokea aidon Thaimaan, päästä lähelle luontoa ja viettää samaan aikaan aktiivisen päivän - tämä retki on sinulle!

Lue lisää Pienennä

Aamulla ajamme bussilla Bang Rong Pieriin, josta meidät kuljetetaan veneellä Koh Yao Noi -saarelle. Lyhyen matkan päässä Koh Yao Noin satamasta alkaa seikkailumme. Iltapäivän aikana ajamme noin yhdeksän kilometriä läpi riisi- kumipuu- ja kookospähkinäviljelysten sekä sademetsien. Matkalla teemme useita pysähdyksiä, joiden aikana pääsemme mm. lähemmin näkemään mangrovepuiden kiehtovaa kasvutapaa. Jos meillä on onnea, pääsemme myös vierailemaan vanhan thaimaalaisen perheen kotona. He elättävät itsensä tuottamalla päivän aikana tarvitsemansa ruuan itse - aivan kuten Thaimaassa tehtiin ennen vanhaan.

Lounasaikaan hyppäämme yksityisen pitkähäntäveneen kyytiin, joka vie meidät kätketylle rannalle Phang Nga -kansallispuistoon. Lyhyen viidakossa tehdyn kävelymatkan jälkeen saavumme perille saaren suurimman ja vanhimman puun luo, jonka runko on halkaisijaltaan yli viisi metriä.

Sen jälkeen pääsemme pitkähäntäveneellä toiselle yksityiselle rannalle, jossa meillä on picnic ja syömme lounaan rannalla. Paluumatkalla pyöräilemme noin yhdeksän kilometriä rannikkoa pitkin ja edessämme avautuvat Phang Nga Bayn vaikuttavat näkymät. Teemme useita pysähdyksiä matkalla, jotta voimme nauttia ympäröivästä luonnosta.

Satamasta palaamme veneellä takaisin Phuketiin, jonka jälkeen jatkamme busseilla takaisin hotelleille.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, polkupyörä, pyöräilykypärä, lounas, hedelmä sekä juotavaa. Sisäänpääsymaksu kansallispuistoon.

Kesto:
n. klo 08.00–18.30.

Opastus:
Englanninkielinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe, aurinkovoide, kamera ja taskurahaa.

Muuta:
Pyöräretki voi osittain tuntua haastavalta, mahdollisuus myös kävellä, mutta hyvä peruskunto on suositeltava.

Similan Islands, yhdeksän saarta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Similan Islands, yhdeksän saarta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Similan Islands on yksi Thaimaan tunnetuimmista saariryhmistä. Saaret tunnetaan kauniista rannoistaan sekä snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksistaan. Lounas ja virvokkeet sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Vain tunnin matkan päässä Khao Lakin länsipuolella sijaitseva Similan Islands koostuu yhteensä 11 saaresta, jotka muodostavat kuin helminauhan Andamaanienmereen.

Yhdessä skandinaavioppaamme kanssa ajelemme pikaveneellä merelle ja otamme suunnan kohti saaria. Venematkan aikana meille tarjoillaan hedelmiä ja juotavaa.

Päivän aikana pidetään useita taukoja, eli pääset uimaan suoraan veneestä ja snorklaamaan upealla riutalla, sekä rantaudumme yhdelle saarista, jolloin sinulla on mahdollisuus mennä uimaan rannalta. Sukellusvarusteita voit lainata ilmaiseksi laivalta. Näillä vesialueilla on runsaasti erilaisia kaloja, kaikkea mahdollista klovnikaloista miekkakaloihin. Hyvällä onnella saatamme nähdä myös suuria merikilpikonnia.

Päivän aikana nautimme lounaan yhdellä saarista, ja tarjolla on thaimaalaisen buffetpöydän antimia.

Kun on tarpeeksi paistateltu päivää ja snorklattu, onkin jo aika lähteä paluumatkalle.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, snorklausvarusteet, lounas ja veneessä jotain pientä syötävää sekä virvokkeita.

Kesto:
n. klo 06.00–18.00.

Opastus:
Skandinaavinen tai englanninkielinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Kamera, uimavarusteet, aurinkohattu ja aurinkovoidetta, jossa suuret suojakertoimet. Lämmin pusero on myös hyvä ottaa mukaan, sillä ilmastoidussa bussissa saattaa tulla kylmä.

Retki järjestetään ainoastaan talvikaudella.

SUP safari - stand up paddle boarding

SUP safari - stand up paddle boarding

Tervetuloa nauttimaan unohtumattomasta Stand-Up-Paddlings -kokemuksesta!

Lue lisää Pienennä

Lähdemme liikkeelle Kata Noi Beachiltä, jossa käydään läpi SUP-lautailun perusteet. Aluksi pääset harjoittelemaan jonkin aikaa matalassa vedessä ja saat hieman tuntumaa lautaan. Sen jälkeen varsinainen melontaretki alkaa ja lähdemme melomaan Phuketin rannikkoa pitkin pohjoiseen ja saavumme myöhemmin Kata Yai Beachille. Melontamatkan pituus on noin 2–3 km.

Voit itse päättää mitä reittiä haluat palata takaisin hotellille, mutta sitä ennen nautitaan kuitenkin vielä yhdessä hyvin ansaitut hedelmät ja kylmät juomat Surf House Phukets -auringonlaskuterassilla.

Hintaan sisältyy:
Kuljetus hotellilta (ei paluukuljetusta), hedelmä, vesi ja varusteet

Kesto:
n. klo 09.00–14.00

Opastus:
Skandinaavinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, pyyhe, pusero, joka saa kastua, aurinkovoide (korkeat suojakertoimet) sekä vähän rahaa

Muuta:
Suosittelemme, että retkelle osallistuvilla on hyvät uimataidot sekä hyvä peruskunto

Thaimaalainen kokkauskurssi

Thaimaalainen kokkauskurssi

Thaimaalainen ruoka on myös uskomattoman aromaattinen ja harmoninen makujen, värien ja koostumusten yhdistelmä.

Lue lisää Pienennä

Nykypäivän Thaimaa on täynnä kulinaarisia elämyksiä. Toiset ovat perinteikkäitä ja toiset kansainvälisiä sekä yleisesti tunnettuja. Sellaista ruokaa tai juomaa ei olekaan, mitä ei Thaimaassa tarjottaisi. Miksipä siis kangistuisit rutiineihin ja nauttisit vain entuudestaan tuttuja ruokia ja juomia?

Tartu kauhan varteen ja hyppää päiväksi thaimaalaisen kokin saappaisiin, niin pääset itse näkemään, kuinka herkullista ruokaa valmistetaan.

Tarjoamme yhdessä Sukko Span kanssa kokkauskurssin. Saat käsityksen siitä, kuinka tunnetuimpia ruokalajeja valmistetaan ja luonnollisesti saat myös itse syödä luomuksesi ja todeta, olisiko sinusta kokiksi.

Thaimaalainen keittiö on kautta aikojen säilyttänyt oman linjansa ja omat perinteensä. Se johtuu siitä, että maa ei ole koskaan joutunut siirtomaavallan alle. Ilmeisesti thaimaalainen keittiö on saanut vaikutteita muista aasialaisista maista, mutta valtaosin thaimaalaiset ovat kulkeneet omaa tietään ja kehittäneet keittiön, jossa pääpaino on kalassa ja merenelävissä, hedelmissä, vihanneksissa, riisissä, kanassa, nuudeleissa jne. Thaimaalaisessa keittiössä käytetään hyvin vähän punaista lihaa maan buddhalaisen taustan vuoksi. Tämä on kuitenkin kompensoitu makujen ilotulituksella. Kaiken perustana ovat perusmaut: hapan, suolainen, makea ja karvas – tasapainoisena ja harmonisena yhdistelmänä.

Kokkina viettämäsi päivän aikana saat tilaisuuden tehdä suosittuja ruokia, kuten tom yum goong -keittoa, kevätrullia, kanaa ja cashew-pähkinöitä, kalaa ja currya. Menut vaihtelevat päivittäin, minkä vuoksi tulet varmasti positiivisesti yllätetyksi.

Vaikka olisit käynyt Thaimaassa monta kertaa ja maistellut suurinta osaa ruuista, on tämä päivä takuulla ihastuttava elämys. Se että olet nyt Thaimaassa, tekee kokemuksesta vieläkin rikkaamman.

Hyvää ruokahalua!

Ruoka & juomat:
Ruoka, jonka valmistamme, sekä tietty juoma sisältyvät hintaan. Menu voi vaihdella viikon aikana, mutta kasvisvaihtoehto sisältyy aina.

Hyvä ottaa mukaan:
Vaihtovaatteet, kamera ja rahaa, jos haluat ostaa esim. olutta ruokajuomaksi.

Kaksi saarta

Kaksi saarta

Lähde rentouttavalle veneretkelle Koh Bonille sekä Koh Heille, jota myös kutsutaan nimellä Coral Island.

Lue lisää Pienennä

Tällä koko perheelle sopivalla retkellä matkaamme pikaveneellä Phuketin eteläkärjestä kohti Andamaanienmeressä sijaitsevia Koh Bon ja Koh Hei -saaria. Vene kulkee pitkin rannikkoa, jotta voimme matkan varrella ihastella kaunista rantamaisemaa, joka eroaa suuresti Phuketin länsirannikon hiekkarannoista.

Päivän ensimmäisen pysähdyksemme teemme Koh Bonilla, jossa sinulla on aikaa ottaa aurinkoa ja voit nauttia rantaelämästä. Rannalla on kioski, josta voi ostaa virvokkeita. Täydellinen paikka päivän aloitukseksi.

Matkamme jatkuu Phuketin eteläkärjen ympäri Laem Prom Thepistä Nai Harnin lahteen. Täällä sijaitsevat Phuketin rannikon viimeiset koralliriutat. Veneestä voit lainata maskin ja snorkkelin, joten halutessasi voit lähteä tutkailemaan lähemmin riutan värikkäitä asukkeja.

Seuraavaksi on vuorossa Koh Hei/Coral Island, jossa meitä odottaa thaimaalainen lounas. Saarella on runsaasti aikaa ottaa aurinkoa ja uida, ja seikkailunhaluiset voivat lähteä tutkimaan saarta omatoimisesti.

Iltapäivällä, kun aurinko ei enää kuumota niin kovasti, palaamme Phuketiin ja bussi vie meidät takaisin hotelleille.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, lounas, maski ja snorkkeli.

Retken kesto:
n. klo 08.00–17.00.

Opastus:
Skandinaavinen tai englanninkielinen opas.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimavarusteet, päähine, aurinkovoidetta ja kamera.

Sukellus

Sukellus

Kristallinkirkkaita vesiä, kauniita koralleja ja värikkäitä kaloja!

Lue lisää Pienennä

Phuket on tunnettu hienoista rannoistaan ja kristallinkirkkaista vesistään, joissa on kauniita koralleja ja eksoottisia, värikkäitä kaloja. Mikäli haluat tutustua lähemmin vedenalaisen maailman ihmeisiin, suosittelemme Raya Divers -sukelluskeskusta!

Raya Divers on englanninkielinen lomapalveluketju, jossa on usein suomalaista/skandinaavista henkilökuntaa, jotka opettavat perustekniikat sukelluksesta. Sen jälkeen voit ostaa lisäsukelluksia ohjaajan kanssa.

PADI Open Water Diver -peruskurssin hinta Thaimaassa on hieman edullisempi kuin Suomessa. Vesi on lämmintä ja ihanaa, ja vedenalainen maailma sanoinkuvaamattoman kaunis. Sukeltaminen Thaimaassa on kokemus, jota et hevillä tule unohtamaan!

Lisätietoja Raya Divers -sukelluskoulusta, päivittäisistä sukellusretkistä ja kursseista saat oppaaltasi.

Mikäli olet jo suorittanut sukelluskurssin, voit osallistua upeille sukellusretkille.