Matkat – Chiang Mai

Mahtavia vuoristomaisemia, mielenkiintoisia erämaaretkiä ja satoja vuosia vanhoja temppeleitä. Tervetuloa Chiang Maihin!

Chiang Mai, pääkaupunki ja alueen kulttuuri- ja matkailukeskus, sijaitsee Bangkokista 700 km pohjoiseen. Chiang Mai on rento ja mukava yliopistokaupunki, joka tunnetaan myös esimerkiksi silkin ja hopeakorujen käsityökeskuksena. Kaupungissa on myös runsaasti nähtävyyksiä ja yömarkkinoilla hinnat ovat todella edulliset. Chiang Maissa on temppeleitä lähes yhtä paljon kuin Bangkokissa! Wat Phra That Doit Suthep on temppeleistä pyhin ja tunnetuin. Alueella on myös muutamia hienoja golfkenttiä. Kaupungissa liikutaan tuk tukeilla, takseilla tai pienillä paikallisbusseilla. Halutessasi voit myös vuokrata polkupyörän.

Aurinkoa, uimista ja seikkailua

Kun haluat yhdistää lomamatkaasi sekä rentoutumista että seikkailua, niin silloin voit suunnitella itsellesi yhdistelmämatkan - ensimmäinen viikko Chiang Maissa ja toinen viikko jossakin etelämpänä olevissa lomakohteissamme. Lomasi tulee olemaan täynnä seikkailua ja rentoja hetkiä, matka josta sekä kroppasi että mielesi nauttivat.

Sangha Metta -projekti Pohjois-Thaimaassa

Chiang Maissa sponsoroimme Sangha Metta -projektia, joka tukee buddhalaisia munkkeja ja nunnia heidän HIV/aids -työssään.

He kertovat paikallisväestölle kuinka HIV/aids-tautien leviämistä voidaan estää ja he myös käyvät sairastuneiden luona. He antavat köyhille perheille taloudellista tukea esimerkiksi hautauskuluihin, kun aidsiin sairastunut kuolee. He myös pitävät huolta orvoista, jotka saavat koulutusta temppelissä.

Meidän panoksemme on osuus kahden päivän Kwaijokiretken myynnistä saaduista tuloista.

Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Chiang Mai

Ruoka & juoma
5,0
Harrastukset
3,0
Nähtävyydet
3,0
Sää
 • tammikuu
29°13°
8
Aurinkotuntia/pv
29
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
32°14°
9
Aurinkotuntia/pv
27
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
34°17°
9
Aurinkotuntia/pv
29
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
36°22°
8
Aurinkotuntia/pv
23
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
34°23°
7
Aurinkotuntia/pv
15
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
32°23°
5
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
31°23°
4
Aurinkotuntia/pv
10
Sateettomia päiviä
 • elokuu
31°23°
4
Aurinkotuntia/pv
8
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
31°23°
5
Aurinkotuntia/pv
11
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
31°21°
7
Aurinkotuntia/pv
18
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
30°19°
8
Aurinkotuntia/pv
24
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
28°15°
8
Aurinkotuntia/pv
28
Sateettomia päiviä
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

Helsingistä Bangkokiin n. 9 t 45 min

Näin matkustat tänne

Chiang Maihin voit matkustaa Bangkokin kautta reittilennoilla mihin aikaan vuodesta tahansa.
Chiang Maihin pääsee parhaiten Bangkokista lentäen (n. 50 min). Muita vaihtoehtoja ovat juna tai bussi. Lentokentältä matka jatkuu taksilla (n. 10 km) keskustaan. Kuljetukset eivät sisälly hintaan. Lue lisää Hyvä tietää -osiosta.
Kohdefakta

Palvelumme

Chiang Mai on omatoimikohde!

ECPAT

Olemme jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta, ja lisäksi sen on oltava hyvässä kunnossa. Alle 30 päivän lomamatkoilla viisumia ei tarvita.


If you are not a Finnish citizen, you need to check your possible visa requirement from the Embassy of Thailand. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Kohteessa suositellaan matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus. Jos olet viimeisten 10 päivän aikana matkustanut maassa, joka on keltakuumealuetta, tarvitset keltakuumerokotetodistuksen Thaimaahan saapuessasi.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Olet itse vastuussa siitä, että tarkistat lomakohdettasi koskevat ajankohtaiset lait ja säädökset. Välttääksesi mahdolliset yllätykset tutustu maan säädöksiin ja tapoihin etukäteen, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Thaimaassa sähkötupakan tuonti ja käyttäminen on kielletty. Lain rikkomisesta voi seurata sakkoja tai vankeutta.

Valuutta ja maksaminen

Baht (THB). Yleisimmät luottokortit kelpaavat Thaimaassa (VISA, Mastercard, American Express jne). Pidä aina silmällä luottokorttiasi, kun maksat sillä ostoksia.

Aikaero

Aikaero Suomeen: Talvella +5 tuntia, kesällä +4 tuntia.

Sähkö

220 V

Kieli

Thai. Moni turismialalla työskentelevä puhuu myös jonkin verran englantia.

Lisävuoteet

Mikäli Thaimaassa huoneeseen tai huoneistoon majoittuu kolme henkeä, nukkuvat he useimmiten samassa vuoteessa tai vuoteissa (kaksi grand lit -vuodetta, yksi tai kaksi queen size -parivuodetta tai yksi king size -parivuode). Vuoteessa on yhteinen patja ja vuodevaatteet. Mikäli huoneeseen majoittuu neljä henkeä, he nukkuvat kahdessa grand lit -vuoteessa tai kahdessa queen size -vuoteessa tai yhdessä king size -vuoteessa. Lisätietoja vuoteista hotellitiedoissa kohdassa Asuminen.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku