Retket, Ao Nang

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Hong Islands - veneretki valkoisille hiekkarannoille - Voidaan varata jo ennen matkaa

Hong Islands - veneretki valkoisille hiekkarannoille - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähdemme aamutuimaan Ao Nangin rannasta kohti Hongin saaria, jotka sijaitsevat Krabin länsipuolella. Matkan aikana nautimme raikkaasta meri-ilmasta sekä näemme kuninkaallisen kesäasunnon. Lounas sisältyy hintaan. Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Saavuttuamme Hongin saarille, pysähdymme ensiksi Lading-saarella, jossa on aamuvarhain vielä rauhallista. Täällä teemme pienen kävelyretken pitkin valkoista hiekkarantaa ja halutessasi voit myös pulahtaa virkistäytymään kristallinkirkkaaseen veteen.

Seuraavaksi suuntaamme kohti tunnettua laguunia, josta saariryhmä on myös saanut nimensä. Tutkiskelemme laguunia veneestä käsin ja nautimme upeista maisemista mangrovepuiden keskellä.
Tämän jälkeen saavumme Hongin saarista suurimmalle, jossa vietämme enemmän aikaa ja nautimme picnic-lounaan. Hyvällä onnella tulevat suuret varaanit myös tarkastamaan ruokatarjontaamme. Täällä pääset nauttimaan auringosta ja uimisesta, ja voit myös tehdä pienen kävelyretken viidakossa.

Ennen kuin palaamme takaisin Ao Nangiin, poikkeamme vielä Pak Bian saarelle, joka on kuuluisa pehmeästä hiekastaan.

Retken pysähdyspaikkojen järjestys voi muuttua lasku- ja nousuveden vuoksi.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Picnic-lounas, tuoreita hedelmiä, vesi ja snorklausvarusteet

Kesto:
n. klo 08.00–15.30

Hyvä ottaa mukaan:
Uima-asu, pyyhe, kamera, aurinkovoide sekä kengät, jotka voivat kastua

Opastus:
Englanninkielinen opastus

Elämää Ao Nangissa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Elämää Ao Nangissa - Voidaan varata jo ennen matkaa

Erinomainen puolipäiväretki sinulle, joka haluat nähdä aitoa Thaimaata! Tällä retkellä pääset sellaisiin paikkoihin, joihin matkailijat eivät yleensä eksy. Kevyt lounas sisältyy hintaan. Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Päivän aluksi menemme paikalliseen kyläkouluun, jossa pääset myös kurkistamaan luokkahuoneeseen ja samalla kuulet myös enemmän thaimaalaisten elämästä - syntymästä hautaan. Päivän aikana saat myös lisätietoja Thaimaan kulttuurista, sosiaalisista oloista sekä arkipäivän elämästä.

Kouluvierailun jälkeen käymme thainyrkkeilyn harjoitussalilla, jossa opas kertoo lisää Thaimaan kansallisurheilulajista.

Matkamme jatkuu alueelle, jossa kasvaa runsaasti kumipuita sekä ananaksia. Täällä näemme, kuinka lateksia juoksutetaan kumipuusta ja kuinka siitä sen jälkeen valmistetaan raakakumimattoja. Kuulemme lisää thaimaalaisten lempihedelmästä ananaksesta, ja saamme ehkä maistiaisiakin. Täällä näemme myös perinteisen thaimaalaisen kodin sekä paljon kasveja ja eksoottisia hedelmiä perheen puutarhassa.

Seuraavan pysähdyksemme teemme Klong Hangissa, joka on kaikkein paikallisin alue Ao Nangissa. Täällä meillä on mahdollisuus oppia laittamaan kuuluisaa thaimaalaista papaijasalaattia, Som Tamia. Saamme myös nähdä kuinka thaimaalaista nuudeliruokalajia, Pad Thaita, valmistetaan. Syömme myös Pad Thaita lounaaksi.

Lounaan jälkeen ajelemme takaisin hotelleille, joten ehdit vielä hyvin ottaa aurinkoa ja uida tai tehdä mitä mieleen juolahtaa!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetus, kevyt lounas ja opastus.

Retken kesto:
Puolipäiväretki, n. klo 08.00-13.00

Opastus:
Englanninkielinen opastus

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, kamera, mukavat vaatteet.

Snorklaussafari - vedenalainen elämys - Voidaan varata jo ennen matkaa

Snorklaussafari - vedenalainen elämys - Voidaan varata jo ennen matkaa

Tämä kokopäiväretki on jokaisen snorklaajan ehdoton ykkösretki! Raya Diversin snorklaussafarilla koet paljon yhden päivä aikana. Välipala, lounas ja hedelmä sisältyvät hintaan. Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Päivä alkaa laivamatkalla kohti Bida-saaria. Matkan aikana voit nauttia kauniista maisemista ja maittavasta aamupalasta samalla kun rentoudut mukavassa seurassa. Parin tunnin laivamatkan jälkeen saavumme Bida-saarille, joita ympäröi kristallinkirkas merivesi.

Raya Diversin kokeneiden suomalaisten snorklausoppaiden kanssa pääset tutustumaan merenalaiseen ihmemaailmaan. Hyvällä onnella näet myös monien värikkäiden kalojen lisäksi haikaloja.

Bida-saarilta lähdemme pikku hiljaa paluumatkalle ja pysähdymme snorklaamaan myös Phi Phi -saarilla. Nautimme laivalla maittavan illallisen, jonka aikana aurinko alkaa vaipua kohti horisonttia. Paluumatkan aikana voit ihailla upeita auringonlaskun värejä.

Ennen kuin saavumme takaisin Nopparatharan satamaan, on vuorossa vielä päivän jännittävin hetki - snorklausta taskulamppujen valossa Ya wa Sam -saarilla.

Uskomaton kokemus!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Aamun välipala, lounas, kahvi, tee, vesi, tuoreita hedelmiä ja snorklausvarusteiden käyttö

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 10.00-20.30

Opastus:
Suomenkielinen ja skandinaavinen opas

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, uima-asu, pyyhe, kamera ja vaihtovaatteet

Krabin paratiisisaaret - Voidaan varata jo ennen matkaa

Krabin paratiisisaaret - Voidaan varata jo ennen matkaa

Vietä ikimuistoinen päivä Krabin paratiisisaarilla. Tutustut kätevästi ja nopeasti saaristoon ja paikkoihin, joihin on muuten hankala päästä omin päin. Sisäänpääsymaksu, lounas ja snorklausvarusteet sisältyvät hintaan. Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Lähdemme aamulla pikaveneellä kohti Phi Phi -saaria, jotka ovat ehkä kaikkein tunnetuimat saaret Krabin alueella. Matkan varrella pidämme pienen uinti - ja snorklaustauon Koh Sii tai Koh Gai -saaren edustalla, jolloin pääset tutustumaan merenpinnan alla olevaan värikkääseen maailmaan.

Täältä matka jatkuu Nui Bayhin, jossa sinulla on jälleen mahdollisuus pulahtaa kristallinkirkkaaseen veteen. Nui Bay on yksi Phi Phi -saarten paratiisirannoista.

Nui Baysta matkamme jatkuu Bamboo Island -saarelle, jossa hiekka on valkoista ja vesi turkoosinsinistä. Bamboo Island on ehdottomasti yksi Krabin alueen kauneimmista saarista. Sen edustalla olevalle pienelle koralliriutalle pääsee helposti tutustumaan rannalta käsin.
Täällä syömme myös picnic-lounaan, ja sinulla on runsaasti aikaa myös nauttia auringosta, uimisesta ja snorklaamisesta.

Retki sopii erityisen hyvin sinulle, joka haluat nähdä kauniita maisemia, nauttia auringosta sekä uimisesta!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy: Kuljetus saarille, sisäänpääsymaksu kansallispuistoihin, lounas, snorklausvarusteet.

Retken kesto: Kokopäiväretki, n. klo 09.00-16.00.

Opastus: Suomenkielinen ja skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan: Aurinkovoidetta, uimavarusteet, kamera ja mukavat vaatteet. Muista, että vietämme auringossa suurimman osan päivästä.

Aito Thaimaa polkupyörällä Krabilta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Aito Thaimaa polkupyörällä Krabilta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jos haluat kokea aidon Thaimaan, päästä lähelle luontoa ja viettää samaan aikaan aktiivisen päivän - tämä retki on sinulle! Lounas ja virvoitusjuoma sisältyvät hintaan. Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Aamulla ajamme bussilla Thalane Pieriin, Ao Nangiin, josta meidät kuljetetaan veneellä Koh Yao Noi -saarelle. Lyhyen matkan päässä Koh Yao Noin satamasta alkaa seikkailumme. Aamupäivän aikana ajamme noin yhdeksän kilometriä läpi riisi- kumipuu- ja kookospähkinäviljelysten sekä sademetsien. Matkalla teemme useita pysähdyksiä, joiden aikana pääsemme mm. lähemmin näkemään mangrovepuiden kiehtovaa kasvutapaa. Jos meillä on onnea, pääsemme myös vierailemaan vanhan thaimaalaisen perheen kotona. He elättävät itsensä tuottamalla päivän aikana tarvitsemansa ruuan itse - aivan kuten Thaimaassa tehtiin ennen vanhaan.

Lounasaikaan hyppäämme yksityisen pitkähäntäveneen kyytiin, joka vie meidät kansallispuistossa sijaitsevalle Koh Nokin saarelle. Saavuttuamme perille kätketylle rannalle, otamme esille picnic-tarvikkeet ja syömme lounaan. Sinulla on mahdollisuus uida ja kiivetä näköalapaikalle, josta on upeat näkymät yli Phang Nga Bayn.

Paluumatkalla pyöräilemme noin yhdeksän kilometriä rannikkoa pitkin ja edessämme avautuvat Phang Nga Bayn vaikuttavat näkymät. Teemme useita pysähdyksiä matkalla, jotta voimme nauttia ympäröivästä luonnosta.

Satamasta palaamme veneellä takaisin Krabille, jonka jälkeen jatkamme busseilla takaisin hotelleille.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Kuljetukset, polkupyörä, pyöräilykypärä, lounas, hedelmä sekä juotavaa. Sisäänpääsymaksu kansallispuistoon.

Kesto:
Noin klo 08.00–18.30.

Opastus:
Englanninkielinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Uimapuku, pyyhe, aurinkovoide, kamera ja hieman käteistä.

Muuta:
Pyöräretki voi osittain tuntua haastavalta, mahdollisuus myös kävellä, mutta hyvä peruskunto on suositeltava.

Phi Phi Highlights & Sunset Cruise - Voidaan varata jo ennen matkaa

Phi Phi Highlights & Sunset Cruise - Voidaan varata jo ennen matkaa

Lähdemme Ao Nangista aamulla suoraan Maya Baylle "Bugis"-purjeveneellä. Ranta tunnetaan "The Beach" -elokuvan kuvauspaikkana. Sisäänpääsymaksu kansallispuistoihin, snorklausvarusteet, lounas ja virvoitusjuomat sisältyvät hintaan. Tämä retki on varattavissa vain talvikaudella.

Lue lisää Pienennä

Aikataulumme on suunniteltu niin, että saavumme saarelle juuri lounasajan jälkeen, jolloin vältämme väenpaljouden ja ranta on rauhaisan kaunis. Täällä sinulla on aikaa snorklailla ja ihailla upeita koralliriutan kaloja sekä tutkia rantaa. Maya Bayssä saat nauttia herkullisen thaimaalaisen lounasbuffetin, joka tarjoillaan purjeveneellä.

Maya Bayn rannan jälkeen lähdemme tutustumaan muihin Phi Phi -saarten kohokohtiin - Viking Cave, Hin Klang, Phi Phi Ley jne. Viimeisen pysähdyksemme teemme Bamboo-saaren luona. Täällä sinulla on aikaa nauttia rauhallisesta ja kauniista rannasta. Lähdemme paluumatkalle "Bugis"-purjeveneellä noin klo 16.00. Veneellä voit nauttia raikkaan cocktailin, puna- tai valkoviiniä, kylmää olutta, virvoitusjuomaa ja kanapeja. Seilaamme hitaasti takaisin Ao Nangiin auringon jo laskiessa mailleen, rentouttavan musiikin soidessa taustalla.

Paluumatkalla ohitamme Koh Poda ja Koh Gai –saaret sekä Raileyn rannan. Saavumme Ao Nangiin illansuussa. Päivä on varmasti yksi upeimmista muistoista lomallasi!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Hintaan sisältyy:
Sisäänpääsymaksu kansallispuistoihin ja snorklausvarusteet. Lounas, virvoitusjuoma, vesi ja hedelmäjuoma sisältyy hintaan. Alkoholijuomia voi ostaa veneeltä koko matkan ajan.

Kesto:
Kokopäiväretki, n. klo 07.00-19.00.

Opastus:
Skandinaavinen opastus.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, uimavarusteet, kamera ja mukavat vaatteet. Muistathan, että vietämme auringossa suurimman osan päivästä. Pysähdyspaikkojen järjestys saattaa vaihdella sää- ja tuuliolosuhteiden mukaan.