Retket, Canico

Tervetuloa lomalle! Lähde mukaan jollekin jännittävistä retkistämme. Henkilökuntamme on yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa koonnut ja testannut retkiohjelmamme, jota seuraamme huolella. Voimme myös tehdä uudistuksia asiakkaidemme avulla ja siksi teemmekin asiakaskyselyitä, joissa sinä ja muut vieraat voitte jättää kommentteja. Sen ansiosta voimme aina tarjota ajankohtaisia ja kiinnostavia kokemuksia.

On monta hyvää syytä varata retket Tjäreborgilta. Voit olla varma siitä, että kaikki vakuutukset ovat kunnossa ja myös kaikki turvallisuusmääräykset on huomioitu. Sen lisäksi retkien muutoksia ja peruutuksia koskevat ehdot ovat selkeät, ja mikäli ongelmia ilmaantuu tai olet tyytymätön retkeen, tiedät aina kenen puoleen voit kääntyä. Kaiken tämän saat kaupan päälle, kun varaat retket Tjäreborgilta.

Ennakkoon varattavat retket tulee varata vähintään 7 vuorokautta ennen matkaa.

Läntinen Madeira - Voidaan varata jo ennen matkaa

Läntinen Madeira - Voidaan varata jo ennen matkaa


Mahtava kokopäiväretki, jonka aikana tutustumme Madeiran länsiosaan, jossa luonnon merivesialtaat ja kauniit maisemat ovat pääosassa. Lounas sisältyy hintaan.

Lue lisää Pienennä

Päivän aluksi ajelemme Encumeadan vuorisolan kautta ylös 1007 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Ylhäältä näkee hyvällä säällä sekä saaren pohjois- että etelärannikon.

Matkalla alaspäin näemme pieniä kyliä ja kaunista luontoa. Jatkamme luoteisrannikkoa pitkin entiseen valaanpyyntikylään, Porto Moniziin, jossa on myös luonnon muovaamat merivesialtaat. Täällä pidämme lounastauon ja sinulla on myös aikaa tutustua kylään omin päin.

Paul da Serran ylätasanko erityisine tunnelmineen sekä etelärannikon länsipuolella Calheta, Madalena do Mar sekä Ponto do Sol sisältyvät myös päivän mieleenpainuviin kokemuksiin.
Retkiohjelmassa on myös käynti yhdellä Madeiran suosituimmista turistinähtävyyksistä, Cabo Giraolla, joka on maailman toiseksi korkein kalliojyrkänne meren rannalla. Seistessäsi jyrkänteen laidalla näet aaltojen loiskuvan 580 metriä alapuolellasi! Halutessasi voit testata omia rajojasi voit mennä seisomaan uudelle, lasista valmistetulle skywalk-näköalatasanteelle. Ihaile upeita maisemia ja tunne jännityksen kihelmöinti mahanpohjassasi!

Päivän päätteeksi käymme banaaniviljelyksillä Madalena do Marin kylässä. Alue on tunnettu juuri tämän hedelmän tuotannosta, joka oikeastaan luokitellaan yrtiksi. Saamme käsityksen banaanin viljelystä ja kuulemme banaanin positiivisista ominaisuuksista. Tämä yrtti/hedelmä yllättää useimmat. Sitten onkin aika palata takaisin hotelleille.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Lounas sisältyy hintaan.

Kesto:
Koko päivän, n. klo 08.30-17.00.

Opastus:
Suomenkielinen opastus.

Ota mukaan:
Ylhäällä vuorilla saattaa olla viileää ja sää saattaa vaihdella päivän aikana, joten lämmin pusero, sadetakki ja sateenvarjo on hyvä ottaa mukaan.

Madeiralainen ilta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Madeiralainen ilta - Voidaan varata jo ennen matkaa

Luvassa on hyvää ruokaa, kansantansseja ja taatusti madeiralaista viihdettä! Ruoka ja juoma sisältyvät hintaan.

Lue lisää Pienennä

Viiniä, laulua ja saaren tansseja sekä viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä ruokaa, joka on ehkä paras osa iltaa. Iltaa vietetään suositussa A Setan -ravintolassa.

Ohjelmassa on kansantanssia ja muuta tanssia – ja kenties jossain vaiheessa iltaa löydät myös itsesi tanssimasta madeiralaisia kansantansseja. Kuulemme myös fadolaulua, jota kutsutaan portugalilaiseksi bluesiksi.

Illan kulinaarinen kohokohta on ehdottomasti espetada, maukas ja mehevä, metrin pituinen marinoitu häränlihavarras.

Täältä ei kukaan lähde nälkäisenä, sillä syödä ja juoda saa niin paljoin kuin jaksaa.

Kaikkien aikojen ilta, ja hintaan sisältyvät sekä illallinen että viihde.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juoma:
Alkuruoaksi keitto, pääruoaksi espetada-lihavarras lisukkeineen, jälkiruoka. Viiniä tai muuta ruokajuomaa.

Kesto:
Illalla, noin klo 19.00–23.00.

Opastus:
Englanninkielinen kuljettaja.

Nunnien laakso - Voidaan varata jo ennen matkaa

Nunnien laakso - Voidaan varata jo ennen matkaa

Puolipäiväretki yhteen Madeiran kuuluisimmista nähtävyyksistä. Nunnien laakso tunnetaan kauniista luonnostaan ja eristyneisyydestään. Ateriat ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Ajamme läpi kiehtovan eukalyptusmetsän Eira do Serradon näköalapaikalle, josta avautuvat fantastiset näköalat yli vehreiden vuorten ja alas Curral das Freirasiin, Nunnien laaksoon, jonka pienet kylät sijaitsevat siroteltuina vuoren rinteille.

Matka jatkuu kohti laakson keskellä sijaitsevaa pääkylää. Laaksossa maistelemme ginjaa, paikallista kirsikkalikööriä, sekä kastanjakakkua. Ennen kuin jatkamme eteenpäin ennätämme vielä vierailla kylän pienessä, kauniissa kirkossa.

Päivän aikana vierailemme myös Barbeitos Madeiran viinitilalla, jossa tuotetaan tunnettua Madeiraa. Kyseessä on makea, väkevä viini, jota saadaan valmistaa vain Madeiralla sekä naapurisaarella, Porto Santossa. Barbeitosin perhe on tuottanut korkealaatuista Madeiraa jo viiden sukupolven ajan. Kasvuympäristö vaikuttaa suotuisasti viinirypäleisiin, jolloin viininvalmistuksen lopputulos paranee ja saavutetaan myös Madeira-viinin edellyttämä alkoholipitoisuus, n. 17-22%. Barbeitosin viinitilalla pääsemme tutustumaan viinin tuotantoon sekä historiaan, ja pääsemme myös maistelemaan heidän erilaisia viinejään. Kippis!

Todellinen Madeiran klassikkoretki!

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkan varauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.


Ruoka ja juoma:
Eivät sisälly hintaan.

Kesto:
Aamupäivällä, noin klo 08.30–13.00.

Opastus:
Suomenkielinen opastus.

Ota mukaan:
Lämmin pusero.

Jeeppisafarit Madeiralla - Voidaan varata jo ennen matkaa

Jeeppisafarit Madeiralla - Voidaan varata jo ennen matkaa

Madeiraan voit tutustua monin eri tavoin, mutta jos olet vähänkään aktiivinen ja seikkailunhaluinen, niin silloin paras tapa on lähteä liikkeelle jeepillä. Madeiralla on tarjolla kolme erilaista jeeppisafaria.

Lue lisää Pienennä

Jeeppisafari – Itä-Madeira
Tutustumme Madeiran itäosaan, ja reitin varrella ohitamme useita näköalapaikkoja ja käymme myös saaren korkeimmalla kohdalla, Pico do Arieirolla, joka kohoaa 1810 metriin merenpinnan yläpuolelle.
Maastossa ajelun lisäksi poikkeamme myös Porta Da Cruzissa vanhaan rommitehtaaseen, jossa valmistetaan sokeriruokosta Poncha-juomaa. Poncha onkin Madeiralla lähes kansallisjuoman asemassa, ja se lämmittää mukavasti loppupäivän. Matkan aikana sinulla on myös mahdollisuus käydä lounaalla. Ruoka ei sisälly retken hintaan, mutta voit ostaa sen erikseen 11 eurolla.

Jeeppisafari – Pohjois-Madeira
Ajelemme läpi saaren mahtavien maisemien saaren pohjoisosassa ja pistäydymme myös Sao Vicentessä sekä Santanassa. Ajelemme sekä maastossa että pitkin tavallisia teitä.

Jeeppisafari auringonlaskun aikaan
Tämä retki yhdistää kaksi Madeiran tärkeintä tunnusmerkkiä – levadat sekä usein myös upean auringonlaskun. Ajelemme kohti Campanáriota, São Pauloon sekä Ribera Bravaan ihailemaan upeaa auringonlaskua, mutta sitä ennen ehdimme käydä pienellä levadakävelyllä ja nautimme lasillisen Ponchaa.

Ruoka ja juomat:
Jeeppisafari – Itä-Madeira ja Pohjois-Madeira – Ruoka ei sisälly hintaan, mutta voit ostaa lounaan matkan varrelta, hinta 11 euroa
Jeeppisafari auringonlaskun aikaan – Lasillinen Poncha-juomaa sisältyy hintaan

Ota mukaan:
Ylhäällä vuorilla saattaa olla viileää ja sateista, joten kannattaa ottaa mukaan lämmin pusero ja sadetakki tai sateenvarjo. Muista myös kamera ja vesipullo! Hyvät kengät jalkaan.

Kesto:
Jeeppisafari – Itä-Madeira ja Pohjois-Madeira – Kokopäiväretki, n. klo 08.30-17.00
Jeeppisafari auringonlaskun aikaan – Puolipäiväretki n. klo 18.30-22.15

Opastus:
Englanninkielinen opas

Rota dos Cetaceos – delfiinejä etsimässä - Voidaan varata jo ennen matkaa

Rota dos Cetaceos – delfiinejä etsimässä - Voidaan varata jo ennen matkaa

Luonnonvaraisina elävistä eläimistä saa parhaan kokemuksen, kun niitä näkee niiden luonnollisessa ympäristössä, ja Madeiralla onkin runsaasti luonnollista ympäristöä sekä delfiineille että muille valaille. Mutta jotta voi nähdä eläimiä niiden omilla kotikonnuilla, täytyy tietää oikeat paikat. Ruoka ja juomat eivät sisälly hintaan.

Lue lisää Pienennä

Madeiraa ympäröivä meri on tunnettu siitä, että siellä on paljon elämää, sekä kaloja että muita merinisäkkäitä. Tällä retkellä pyrimme siihen, että pääset mahdollisimman lähellä näitä eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä, ja tietenkin häiritsemättä niitä.

Eläimet ovat usein uteliaita, ja ne lähestyvät venettä, ja samalla retkellä mukana oleva meribiologi kertoo selkeästi mitä lajeja on näkyvissä veneen lähellä ja hieman kauempana.

Lähdemme liikkeelle Funchalista moottoriveneillä, joihin mahtuu 16 henkeä. Venematkan aikana kapteeni on yhteydessä eri havaintopaikkoihin, joissa tarkkaillaan missä päin delfiinit ja muut valaat liikkuvat.

Matkan varrella pääset nauttimaan Madeirasta aivan uudesta näkökulmasta, nimittäin mereltä käsin.

Rota dos Cetaceos takaa, että retken aikana tulet näkemään delfiinejä. Tämän takuun ansiosta pääset uudelle retkelle ilmaiseksi, mikäli ensimmäisellä retkellä delfiinejä ei näkynytkään.

Sään salliessa sinulla on myös mahdollisuus lisämaksusta uida delfiinien kanssa niiden luonnollisessa ympäristössä.

Varaa jo kotona: Tämän retken voit varata jo ennen matkaa joko matkavarauksen yhteydessä tai Omien sivujen kautta.

Ruoka ja juomat:
Eivät sisälly hintaan. Kannattaa ottaa mukaan vettä ja pientä naposteltavaa.

Hyvä ottaa mukaan:
Aurinkovoide, kamera, lämmin pusero, sillä merellä saattaa tuulla kovaa, sekä uimavarusteet sekä rahaa, jos haluat uida delfiihien kanssa

Kesto:
Retket alkavat klo 8.45 ja 13.30, kesto 2,5 tuntia

Tapaamispaikka:
Veneretkiä järjestävän Rota dos Cetaceos -yrityksen edessä Funchalissa. Liike sijaitsee Marina Shopping -ostoskeskuksessa, osoitteessa Avenida Arriaga 75, liiketila 247. Marina Shopping sijaitsee heti pienvenesataman yläpuolella olevan kadun varrella.

Opastus:
Englanninkielinen opas ja meribiologi Rota dos Cetaceos -yrityksestä