Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Lissabon

  arja.h.roppo 
  9.12.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  5

  Olimme ensimmäisellä Lissabonin matkalla,mutta ei varmasti viimeisellä! Kaupunki oli ihastuttava, sopivan kokoinen tutustumiseen 5 päivän aikana. Hyvät kengät ovat tarpeen, koska kaupunkiin voi tutustua kävellenkin. Metrolla liikkuminen oli helppoa samoin raitiovaunulla. Ilmaiseksi sai ihastella tai tavia katutaiteilijoita ja laulu - ja soittoesityksiä. Joulun tuloa oli jo nähtävissä kaupungin valaistuksessa,mikä iltaisin antoi uutta väriä kaupunkiin. Ruoka ja juoma oli hyvää ja edullista,mikä oli suomalaiselle turistille tervetullutta plussaa. Myös hotellimme Turim Lisbon Hotel oli erinomainen valinta, rauhallisella alueella lyhyen metromatkan päässä ydinkeskustasta. Kahvilakulttuuri on rentoa, hurahdimme ihanaan pastel de Belem- leivokseen kahvin ja portviinin kera. Kaneli ja sokeri herkun päälle loi viimeisen silauksen makunautintoon.
  Koimme myös kaupungin nurjan puolen eli minulta yritettiin varastaa laukusta lompakko, mutta onneksi viime hetkellä havaitsin vieraan käden kainaloni alla laukustani. Voro jäi tällä kertaa nuolemaan näppejään, koska yritys huomattiin. Voro lähti vielä seuraamaan meitä jonkin matkaa! Joten tarkkana saa olla eikä laukkuja yhtään saa pitää avoimena,mikä oli kyllä tiedossa.
  Aurinko helli matkapäiviämme ja saimme vielä nauttia lämpimistä hetkistä ulkoilmaterasseilla hienoista maisemista nauttien. Suosikiksi muodostui Miradouro de Santa Catarina,josta maisemat Tejo joelle, 25 Abril - sillalle ja kaupungin ylle olivat silmiähiveleviä. Viimeisenä päivänä sinne kokoontuivat myös Baselin jalkapallojoukkueen fanit valmistautumaan illan otteluun- aseistautuneet poliisijoukot turvasivat rauhallisen tunnelman!
  Matka siis onnistui yli odotusten, joten jäämme odottamaan seuraavaa matkaa. Silloin menemme tutustumaan myös muihin paikkoihin kuten Sintra ja Cascais.  Lue lisää

  Matkan ajankohta joulukuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Lissabon

  Kuutti 
  23.1.2016

  Lissabon, toivematka!
  Olimme valmentautuneet huolellisesti lukemalla matkaoppaita ja nettikirjoituksia, se kannatti. Kävelemään olimme valmentautuneet ja kiipeilemään, jalat olivatkin lyhentyneet muutaman sentin matkan päätteeksi. Keskustassa Hotelli Mundial täytti kaikki odotuksemme ja siitä oli he lppo singahtaa joka puolelle. Hauska yksityiskohta oli kun saimme kirjoittaa postikortteihin, että nyt meillä on sitten ostettuna oma "eläkeläispalatsi" eli Sintrassahan on palatsi Pena ja mieheni kutsumanimi on Pena. Olimme lukeneet jostakin että Lissabon on "kulunut vanha rouva" ja vertauskuva pitää kyllä paikkansa. Sinne uudelleen.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta marraskuu 2015

  Kommentoi matkakertomusta
 • Lissabon

  PallonTallaaja 
  1.10.2012

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  5
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  3

  Jo pari kertaa Lissabonissa käyneenä suosittelen tätä kaupunkia kaikille!

  Lämpöä riittää keväällä ja syksyllä kun pohjoisessa ollaan vielä talvitamineissa tai kaivetaan niitä esille. Ruoka on hyvin monipuolista - on Portugalin perinteisiä, mutta myös fuusiokeittiötä esim. portugali/japani yhdistelmä llä.

  Kaupungista on helpot yhteydet junalla rannoille (Cascais ja Estoril) tai vuorille (Sintra on upea!) Lisäksi ostoskeskuksia on useita, jos matkalle lähtee shoppailumielessä ;) Hieman rähjäisen näköisestä rakennuksesta saattaa sitäpaitsi löytää upean modernin pikkubutiikin, jostä löytää yllättäviä tuotemerkkejä tai niitä tunnettuja "nimiä".

  Taksit yrittävät helposti kentältä lähtiessä kiskoa ylihintaa kyydistä - kaupungin sisällä ei pitäisi taksin maksaa yli 20 euroa, joten kysäise ja sovi hinta selväksi ennen kyytiin menoa. Info piste myy myös n.20 euron tasaihintaista taksivoucheria, jolla pääsee minne vain keskustan alueella.

  Metro on muuten Lissabonissa todella kätevä, eikä liian monimutkainen - kertalippukin maksaa todella vähän, rahaa kannattaa ladata muutaman euron korttiin ja tämän kaiken saa ihan automaatista itse.

  Lissabonissa on todella hyvä valikoima erilaisia museoita - on nykysuunnittelua, antiikkia, ja esim. hevoskärryjen museo on todella hieno.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta tammikuu 2010

  Kommentoi matkakertomusta