Huomioitavaa matkakohteessa

Kausivaihtelut

Elämä lomakohteissa vaihtelee paljon vuodenajoista riippuen. Korkeasesongin aikaan lomakohteissa elämänmeno on vilkasta ja kaikki kohteen palvelut ovat avoinna. Tämä voi myös tarkoittaa ruuhkia, jonoja, pitkiä odotusaikoja sekä täynnä olevia rantoja. Matalasesongin aikaan palvelu matkakohteissa koetaan yleensä paremmaksi, mutta useat kohteen palveluista ja harrastemahdollisuuksista saattavat olla tällöin suljettuina. Lomakauden alussa ja lopussa hotellien ravintolapalvelut, aktiviteetit ja ohjelmatarjonta voi olla rajoitettua. Myös retkiohjelmaamme voi tulla tällöin muutoksia. Alku- ja loppukaudesta etenkin Välimeren lomakohteissa on viileää ja huoneissa voi yöaikaan olla kylmää ja kosteaa.

Hyönteiset ja eläimet

Muurahaiset ja erilaiset harmittomat kovakuoriaiset ja torakat ovat yleisiä ja niitä saattaa esiintyä myös korkeatasoisissa hotelleissa. Hyttysten pistoilta kannattaa suojautua hyttyskarkotteilla. Kiekuvia kukkoja, vapaana juoksevia kissoja ja koiria näkee varsinkin Välimeren ja Aasian lomakohteissa.

Eläimistä saatavien elintarvikkeiden tuonnin rajoitukset

Eläimistä saatavien elintarvikkeiden tuonti Suomeen aiheuttaa riskin eläintautien leviämisestä maamme koti- ja villieläimiin. Tiedostamalla säädökset ennen matkaa, voit säästää aikaa rajalla ja välttää ikävät yllätykset tuliaisten menettämisen muodossa.

Lue lisää Eviran sivuilta