Hotellit (11)

Matkat – Montenegro

Montenegrossa kaikki on kätesi ulottuvilla - rannat, elämykset ja maukas illallinen.

Tervetuloa Montenegroon, Adrianmeren rannoille. Alue on tunnettu monipuolisesta historiastaan ja värikkäästä kulttuuristaan, ja täällä on hyvin säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja. Jos hyvä ruoka on tärkeä osa lomaasi, olet tullut täysin oikeaan paikkaan, sillä täällä maisteltavana on monenlaisia herkkuja kohtuulliseen hintaan. Montenegrossa kaikki on aina lähettyvilläsi, halusitpa sitten nauttia vilkkaasta Budvasta, perheystävällisestä Petrovacista tai kilometrejä pitkästä rannasta Becicissä.

Montenegron helmet

Montenegroon tutustut parhaiten hyppäämällä bussin kyytiin ja jäämällä pois silloin kun näet jotain mielenkiintoista. Etäisyydet ovat lyhyitä, ja tekemistä ja nähtävää täällä on paljon. Mielenkiintoinen kohde on esimerkiksi keskiaikainen kaupunki Kotor, jota ympäröivä upea muuri kiemurtelee ylös läheiselle vuorelle. Toinen mielenkiintoinen kohde on hieman ylellisempi Porto Montenegro, jonka satamassa parveilevat luksusjahdit. Rantoja täällä on myös paljon – pienemmistä kalliorannoista kilometrien mittaisiin hiekkarantoihin, joita reunustaa vilkas rantakatu.

Syö hyvin Montenegrossa

Montenegrolaiset ovat todella ylpeitä keittiöstään, eikä suotta. Montenegrolainen keittiö on saanut vaikutteensa sekä Italian että Balkanin suunnalta, ja raaka-aineina käytetään paikallisia tuotteita ja Adrianmeren antimia. Pizzaa, pastaa ja risottoa on tarjolla kaikkialla sekä lisäksi tuhdimpaa paikallista ruokaa. Jos haluat herkutella oikein kunnolla, voit tilata tuoretta grillattua hummeria ja maistella paikallisia viinejä. Sitten voitkin vain keskittyä nauttimaan lomastasi.

Tjäreborgin matkat Montenegroon

Tjäreborgilla on Montenegrossa kolme kohdetta. Etelässä on vuorten ympäröimä Petrovac, josta on näköala merelle. Petrovac on hyvä kohde lasten kanssa matkustaessasi, ja täällä on yksi lapsiystävällinen hotelli, jossa on All Inclusive, ja tämä hotelli sijaitsee kivenheiton päässä rannalta. Petrovacissa on viihtyisä, autoton rantakatu, jossa pikkulapset voivat juoksennella vapaasti, sekä paljon ravintoloita, joissa on monipuoliset ruokalistat. Becici sijaitsee pohjoisempana, ja täällä voit asua yhdessä Montenegron parhaista hotelleista aivan kilometrin mittaisen rannan tuntumassa. Jatkaessasi tätä rantaa pohjoiseen päin, tulet pian Budvaan, yhteen tämän maan tunnetuimmista matkakohteista. Täällä on vilkas rantakatu, jossa näkee usein juhlijoita, ja kadun pohjoispäässä on muurin ympäröimä kaupunginosa.

Koe Montenegro

Montenegrossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Useisiin paikkoihin pääset kätevästi omin päin taksilla, mutta halutessasi voit osallistua myös järjestetyille retkillemme ja lähteä tutustumaan maan viineihin, historiaan tai luontoon. Mainioita retkikohteita ovat myös naapurimaat Albania ja Kroatia.

Löydä hotellisi
Sää
Milloin on paras sää Montenegrossa?
Tjäreborgin lomakohteet: Budva, Becici ja Petrovac sijaitsevat kaikki Montenegron rannikolla. Täällä vallitsee välimerellinen ilmasto, joten kesät ovat kuivia ja talvet suhteellisen leutoja, vaikkakin tammikuussa lämpötila saattaa laskea öisin jopa alle 0 asteen. Kaikkein lämpimintä ja kuivinta on heinä- ja elokuussa, jolloin päivisin on noin 28 astetta. Merivesi on lämmintä, noin 25 asteen paikkeilla. Touko- ja kesäkuussa ja syys-, lokakuussa on mukavan lämmintä, päivisin noin 20-25 astetta ja merivesi on noin 18-23-asteista.
Passi ja viisumi
Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa vähintään koko matkan ajan. Suosittelemme kuitenkin, että passi on voimassa vielä 3 kk matkan jälkeen.
Suomen kansalaisilta ei vaadita Montenegroon viisumia. Ilman viisumia Montenegrossa voi oleskella 90 päivää.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Montenegron lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Montenegron lähetystöstä/konsulaatista

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Matkakohteet – Montenegro

Budva
Budvan lomalla pääset nauttimaan monipuolisesta viihdetarjonnasta, pitkästä rannasta ja ihanista illoista tunnelmallisessa Stari Gradissa.
Becici
Becicissä on pitkä ranta ja All Inclusive -hotelleja. Täältä on helppo lähteä tutustumaan muualle Montenegroon.
Petrovac
Petrovac on lapsiystävällinen kohde, joka sopii erinomaisesti perhelomailuun. Täällä on upeita rantoja, joilla on mukava ottaa aurinkoa ja uida.

Hintaesimerkkejä Montenegroon

Vile Olivafamilycomfort
  • Perheille
Vile Oliva
Petrovac, Montenegro
  • 1 viikko
  • Lento + majoitus Kahden hengen Superior-huone
  • Sis. All Inclusive
  • Lähtö 4.9.2019, lähtöpaikka Helsinki
All Inclusive
Helsinki, 4.9.2019, 1 viikko
Kesäloma Montenegro

Kesäloma Montenegrossa

Hienosti säilyneet keskiaikaiset kaupungit, upea luonto ja hienot rannat tekevät Montenegrosta mitä hurmaavimman lomakohteen. Tämä on juuri oikea paikka sinulle, jos hyvä ruoka ja makuelämykset ovat tärkeä osa lomaasi. Ja lisäksi hintatasokin on varsin kohtuullinen. Tjäreborgin valikoimassa on kolme lomakohdetta : vilkas ja eloisa Budva, perheille sopiva Petrovac ja hieno rantakohde Becici. Tutustu hotelleihin ja varaa upea kesäloma Montenegrossa!

Tee matkahaku – Montenegro