Matkat – Petrovac

Petrovacissa päivä vierähtää mukavasti rannalla aurinkoa ottaen ja uiden sekä lounasta syöden rantapromenadin varjossa.

Petrovac on pieni kohde, jossa on kuitenkin kaikki, mitä lomalta voi toivoa – ihana ranta Adrianmeren rannalla, varjoisa rantapromenadi sekä baareja, kahviloita ja ravintoloita jokaiseen makuun. Kylän yläpuolella kohoava metsien peittämä vuoristo luo dramaattista tunnelmaa kylään, jonka perinteet ulottuvat antiikin aikoihin. Merellä siintää kaksi pientä kalliosaarta, Katic ja Sveta Nedelja, joille voit meloa kajakilla. Tänne tulee lomailevia perheitä koko Euroopasta erityisesti huippusesongin aikaan elokuussa, ja kaupungin kaduilla kuulee usein puhuttavan ranskaa, italiaa, puolaa ja serbiaa. Päivisin rannalla saattaa olla tungosta, ja siksi monet lähtevätkin mielellään etelämpänä sijaitseville rannoille ja palaavat takaisin Petrovaciin iltapäivällä.

Petrovac, Lucice vai Buljarica?

Petrovacissa valittavanasi on useita rantoja. Petrovacin punertavahiekkaisella rannalla on hyvät palvelut ja rantaelämys hipoo täydellisyyttään. Vain kymmenen minuutin päässä etelään päin, pienessä kauniissa poukamassa on Lucicen ranta. Jos jatkat vielä eteenpäin, tulet useita kilometrejä pitkälle Buljarican rannalle. Valitsitpa minkä vaihtoehdon tahansa, näillä rannoilla vierähtää helposti kokonainen päivä. Käytössäsi on suihkut, ja nälän tai janon yllättäessä voit istahtaa varjoisaan ravintolaan nauttimaan lounasta tai virkistävän juoman.

Ilta Petrovacissa

Petrovac on rannikon rauhallisin kohde. Täällä iltaa vietetään mielellään maittavan illallisen äärellä jossain kylän erinomaisista ravintoloista ja rantapromenadilla kävellen. Lasten voi hyvin antaa lähteä omille tutkimusretkilleen istahtaessasi itse nauttimaan auringonlaskusta. Petrovacissa on ystävällinen tunnelma, ja kohde on sen verran pieni, että täällä on vaikea eksyä.

Lapsiystävällinen hotelli Petrovacissa

Jos matkustat lasten kanssa Petrovaciin, mainio hotellivaihtoehto on Vile Oliva. Tämä tilava hotelli, jonka huoneisiin mahtuu jopa viisi henkilöä, sijaitsee kivenheiton päässä rannalta. Hotellissa on kaksi uima-allasaluetta, ja jos kaipaat erityisen mukavaa lomailua, voit valita All Inclusiven.

Tutustumaan Montenegroon?

Petrovacissa vierähtää mukavasti viikko tai kaksi, mutta jos haluat lähteä tutustumaan lähemmin Montenegroon, voit hypätä bussin kyytiin ylhäällä kylässä sijaitsevalta bussiasemalta. Noin tunnissa pääset muurin ympäröimään keskiaikaiseen Kotorin kaupunkiin, ja matka Budvaan kestää puolisen tuntia.

Hyvä tietää
 • Perhehotelleja
 • Hieno rantapromenadi
 • Hyviä ravintoloita
 • Upea ranta
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Petrovac

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
7°-1°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
8°1°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°3°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°14°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°17°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°13°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
19°9°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°5°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
8°1°
3
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Petrovacissa on useita rantoja joista valita. Kaikilla rannoilla on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja, ja suihkuja on tasaisin välein. Rannoilla on myös hyvät valikoimat baareja ja ravintoloita, joissa voit pistäytyä nälän tai janon yllättäessä.
Petrovacin ranta on noin puolen kilometrin mittainen, ja nousuveden aikaan ranta voi olla hyvin kapea. Hiekka on karkeaa, ja siinä on pyöreitä kiviä erityisesti vedenrajan tuntumassa. Lucicen ranta on vain muutaman sadan metrin pituinen, ja sitä reunustaa varjoisa rantapromenadi, jonka äärellä on baareja, ravintoloita ja pieniä kauppoja. Noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Petrovacista on useita kilometrejä pitkä Buljarican ranta. Kaikki rannat syvenevät melko nopeasti, ja käytössä on suihkut sekä mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja.

Petrovac

Petrovacin lähes koko ranta on täynnä aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja, joita on mahdollista vuokrata päivän ajaksi. Koska ranta syvenee nopeasti ja aallot saattavat olla korkeita, lapsia on hyvä pitää silmällä. Hiekka on punertavaa ja karkeaa, ja vedenrajassa on pyöreitä kiviä. Laskuveden aikaan rannalla on paljon tilaa, mutta nousuveden aikaan aallot voivat ulottua aurinkotuoleille asti. Noin viidenkymmenen metrin päässä oleva kelluva köysi rajaa alueen uimareille. Rannalla oleva uimavalvoja puhaltaa pilliin, jos uimarit, erityisesti lapset, lähtevät liian kauas rannasta. Suihkuja on tasaisin välein rannalla, joten voit huuhtoa suolaveden iholtasi.

Brsalj

Tämä on paremminkin uimapaikka kuin varsinainen ranta. Petrovacin rannan eteläisessä päässä olevan tunnelin läpi kulkemalla tulet tälle uimalaiturille, joka lähtee osittain kalliosta. Täällä on tilaa noin viidellekymmenelle aurinkotuolille, ja lisäksi täällä on rantakahvila. Uimaan lähdetään laiturilta ja takaisin pääset kiipeämällä kiveen hakattuja portaita pitkin. Kannattaa myös tutustua täällä oleviin geologisiin muodostumiin, jotka ovat syntyneet maanjäristyksen yhteydessä kauan sitten.

Lucicen ranta

Jos lähdet kävelemään Petrovacin rannalta ja kuljet tennis- ja jalkapallokenttien ohi menevää tietä pitkin ja käännyt sitten tien yli alas oikealle, tulet kävelytielle, joka johtaa Lucicen rannalle. Myös tällä rannalla on aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja, mutta tämä ranta on hieman leveämpi. Rantapromenadilla on useita ravintoloita, joissa voit syödä lounasta tai nauttia virkistävän juoman, ja sen eteläisessä päädyssä on melko rauhallinen vesiliukumäki.

Buljarican ranta

Lucicen rannan kauimmaisesta päästä lähtee jyrkkä kävelytie, joka näyttää katoavan vehreyden keskelle. Melko raskaan nousun jälkeen näet Buljarican rannan. Jatka kävelytietä alas ja käänny sitten oikealle muutama metri pienen sillan jälkeen ja olet perillä. Buljarica on kaikkein alkeellisin ranta, ja rannan eteläpäässä on asuntovaunujen leirintäalue. Pohjoisessa osassa on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja, mutta mitä etelämmäs tulet, sitä vähemmän niitä on.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

n. 3 t 10 min

Näin matkustat tänne

Petrovaciin voit matkustaa kesäkaudella Tjäreborgin tilauslennoilla.

Lento laskeutuu Tivatin ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Petrovacissa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Tivatin ulkopuolella sijaitsevalta lentokentältä Petrovacin hotelleihin kestää noin 60 min (n. 40 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Korkeasesongin aikaan ajoaika voi pidentyä liikenneruuhkien vuoksi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Petrovacissa on parisenkymmentä ravintolaa ja kymmenkunta baaria ja kahvilaa, joista kaikista saa syötävää. Sinun ei siis tarvitse lähteä kauas nälän yllättäessä. Suurin osa paikoista on lähellä rantapromenadia tai suoraan rannan yhteydessä. Ruokalistoilla on kala- ja äyriäisruokia, paikallisia erikoisuuksia, italialaisia ja kansainvälisiä herkkuja sekä pikaruokaa. Kala- ja äyriäisruuat sekä grillattu mustekala hinnoitellaan usein painon mukaan, mutta kannattaa kysyä hinta-arviota etukäteen ennen tilausta. Useimpiin paikkoihin voi hyvin mennä nauttimaan vain virkistävän juoman.

Ruoka ja juoma Montenegrossa

Kuten kaikissa muissakin Balkanin maissa, myös Montenegrossa pikaruoka on elintärkeä osa elämää. Tarjolla tulee olla jotain, mitä voi syödä milloin tahansa, missä tahansa ja hyvin edullisesti. Ruoka voi olla grillattua tai keitettyä, makeaa tai suolaista, mutta sen on oltava helppoa pitää kädessä ja siinä ei saisi olla luita. Nämä vaatimukset täyttäviä vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti, tässä muutamia esimerkkejä:

- Keitetty maissi
- Cevapcici – pitkiä jauhelihavartaita, usein maustettu erilaisilla yrteillä
- Pljeskavica – muistuttaa hampurilaista
- Raznjici – kebab, joka sisältää sianlihaa tai vasikanlihaa
- Pizza
- Burek – eräänlainen filotaikinasta tehty piirakka, jossa on juustoa, lihaa tai vihanneksia
- Palacinke – pannukakkuja, joissa voi olla täytteenä joko makeaa tai suolaista
- Lisäksi on olemassa erilaisia kakkuja ja leivonnaisia, jotka tarjoillaan lautasliinan sisällä ja syödään seisaaltaan
.... Tyypillinen esimerkki on priganice – friteerattu taikinanyytti, joka syödään hunajan tai hillon kera.

Rannikolla syödään luonnollisesti runsaasti kalaa ja simpukoita. Merenherkut ovat usein näkyvillä ravintolan ulkopuolella kylmävitriinissä jääpedillä, ja hinta muodostuu painon mukaan. Italian läheisyyden huomaa pizzojen lisäksi myös ravintoloiden laajasta risottojen tarjonnasta. Luonnollisesti listalla on myös herkullista pastaa ja lasagnea, joissa on usein täytteenä myös kalaa ja mereneläviä.

Ravintolassa

Ravintolassa syöminen on Montenegrossa hyvin epävirallinen tapahtuma, sillä mitään erityisiä pukeutumisvaatimuksia ei ole ja lapset ovat aina tervetulleita. Montenegrolaiset ovat omaksuneet Välimeren ruokailuajan ja -tottumukset, joten he syövät ani harvoin ennen iltakahdeksaa. Mutta lomakohteissa ravintolat ovat avoinna koko päivän myöhään iltaan saakka. Ainakin suuremmissa lomakohteissa ravintoloissa voi yleensä maksaa kortilla, mutta pienemmät summat, kuten kahvi ja olut, on hyvä maksaa käteisellä.

Juomat

Montenegrossa valmistetaan useita erilaisia olutmerkkejä, joista yleisin on Niksicko, kohtuullisen hyvä lagerolut, jota saa kaikkialta.

Montenegron viinintuotannolla on hyvin pitkä historia, eikä Montenegron tarvitse yhtään kainostella verratessaan viininviljelyään vaikkapa naapurimaahan Italiaan. Suosituin kotimainen rypäle on nimeltään Vranac, josta valmistetaan täyteläistä punaviiniä. Lisäksi valmistetaan viiniä mm. Chardonnay ja Sauvignon Blanc -lajikkeista sekä paikallisesta Krstac-rypäleestä, joka on huomattavasti vaikeampi lausua kuin juoda
.... Montenegrolaiset viinit ovat usein viinilistan edullisimpia ja viinipullo maksaa siinä viidentoista euron paikkeilla. Voit aloittaa mielenkiintoisen tutkimusmatkan montenegrolaiseen viinimaailmaan.

Rakija on väkevä paikallinen viina, jota voi valmistaa melkein kuka tahansa ja melkeinpä mistä tahansa, kunhan raaka-aineet ovat kutakuinkin peräisin luonnosta. Rakijaa tarjoillaan usein mielellään digestivenä ja juoman vahvuus vaihtelee 40 ja 60 %:n välillä.
Petrovacin yöelämä on keskittynyt baareihin ja ravintoloihin, täällä ei ole suuria diskoja tai klubeja. Iltaa vietetään mielellään illallista syöden rantapromenadin äärellä, jonka jälkeen voi olla mukava tehdä iltakävely. Petrovacissa on muutamia musiikkibaareja, mutta muuten yöelämä on hyvin rauhallista.
Ostokset
Petrovacissa ostosmahdollisuudet ovat rajalliset. Täällä on lähinnä tarjolla rantatarvikkeita, kuten rantapalloja, snorklausvarusteita ja pyyhkeitä. Rantapromenadin varrella on erinomainen kirjakauppa, josta saa englanninkielisiä kirjoja, piirustusvälineitä sekä pelejä, joita voi olla mukava pelata varjossa levähtäessä. Päivittäistavaroita, kuten shampoota, paristoja ja vettä voit ostaa ruokakaupoista. Aurinkovoidetta ja laastaria saa apteekeista, joita täällä on kaksi. Mainio ostospaikka ovat myös pienet paikalliset markkinat, joilta voit ostaa esimerkiksi hedelmiä evääksi rannalle.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Petrovacissa voit esimerkiksi kalastaa ja pelata tennistä.

Bar – Stari Bar – oliivipuu

Barin kaupunki on se paikka, jonka useat Montenegroon tulijat näkevät ensimmäisenä, sillä tänne saapuvat lautat Italiasta. Vaikka ranta on täällä kivinen, eikä kaupungin keskustassa ole varsinaisia nähtävyyksiä, tämä on silti vierailemisen arvoinen kohde. Noin viidenkymmenen kilometrin korkeudella vuoristossa on Stari Barin mahtavat rauniot – stari tarkoittaa vanhaa. Täältä on upeat näkymät – vanhaa kaupunkia ympäröivät jyrkät kalliot ja alla olevien laaksojen maaseutumaisemissa voi nähdä pieniä kyliä.... Lähellä raunioita on myös yksi alueen mielenkiintoisista nähtävyyksistä: oliivipuu, joka on tarinan mukaan 2000 vuotta vanha. Mirovican oliivipuuta pidetään Euroopan vanhimpana sekä myös yhtenä maailman vanhimmista puista. Kyseinen puu on vanhempi kuin yksikään Barin kaupunkia tai sen asukkaita käsittelevä kirjallinen dokumentti. Puu on suojeltu vuonna 1957 säädetyn lain nojalla, ja kerrotaan, että perheriidat ratkesivat täällä puun alla. Bar on tunnettu myös oliivikaupunkina, sillä vanhan oliivipuun lisäksi alueella on paljon oliiviviljelmiä.

Katic ja Sveta Nedelja

Näille kahdelle rannalta näkyvälle kalliosaarelle pääset vuokraamalla kajakin ja melomalla parikymmentä minuuttia. Rantautuminen saattaa olla aaltojen vuoksi vaikeaa, mutta maisemat ovat kauniita. Korkealla kukkulalla siintää pieni kappeli ja ei voi kuin ihmetellä kuka sen on sinne rakentanut ja miksi?

Veneet

Petrovacin pienestä satamasta voit hypätä lasipohjaveneen kyytiin, joka kuljettaa sinut niemen ympäri Beciciin ja Budvaan. Matkan varrella pysähdytään uimarannoille, joille pääsee ainoastaan veneellä.

Kotor

Kotor on yksi monista muurien ympäröimistä kaupungeista Montenegron rannikolla. Kotorissa muuri kulkee ylös ja alas vuorenrinnettä, mutta itse kaupunki sijaitsee alhaalla veden äärellä. Kuten Stari Grad Budvan myös Kotorin juuret ulottuvat Rooman valtakunnan aikoihin ja nähtävissä on myös venetsialaisia vaikutteita, mutta Kotorin sijainti on paljon romanttisempi – kaupunki sijaitsee lahdella, jossa meri ja vuoristo kohtaavat. Kaupunginmuurin sisäpuolella on useita palatseja, nähtävyyksiä, kirkkoja ja kauniita pieniä toreja, joiden laidoilla on varjoisia kahviloita.... Kissojen ystäville mainio kohde on kaupungin kissamuseo, jossa voit halutessasi tehdä lahjoituksen näiden joka puolella kaupunkia kuljeskelevien, ja ennen kaikkea nukkuvien, kissojen hyväksi. Muurin alapuolella on paikalliset markkinat, joilla myydään paikallista juustoa, leikkeleitä, hedelmiä ja paljon muuta. Kotoriin on alle tunnin bussimatka Petrovacista, ja bussiasemalta on kymmenen minuutin kävelymatka alas kaupunkiin.

Skutarijärvi

Tämä on Kaakkois-Euroopan suurin järvi, ja sitä ympäröivässä kansallispuistossa on Euroopan suurimmat kosteikot, joilla elää suuria rantalintupopulaatioita. Järven pinta-ala vaihtelee 370 km2:n ja 550 km2:n välillä vuodenajasta riippuen. Kaksi kolmasosaa järvestä sijaitsee Montenegron puolella ja yksi kolmasosa on Albanian maaperällä. Täällä on erilaisia kasvien ja eläinten elinympäristöjä, jotka ovat Skutarijärven kansallispuiston suojelemia. Puistossa on mahdollisuus katsella lintuja, tehdä veneretkiä, meloa sekä paljon muuta.... Skutarijärven kauneimmassa osassa on villistä kauneudestaan tunnettu Rijeka Crnojevican alue, joka oli pitkään silloisen Montenegron kuningasperheen suosittu virkistäytymispaikka. Tänne kuningas Nikola myös pystytti hovinsa. Vaikka kaupunki oli aikoinaan tärkeä kaupankäynnin keskus, nykyään se on unelias pikkukaupunki, jossa on muutama viehättävä ravintola meren äärellä, eikä täällä ole varsinaisia nähtävyyksiä. Täältä lähtee pieni tie järvialueen suurimpaan kylään Virpazariin. Tie on sekä kapea että jyrkkä, mutta maisemien takia vaivannäkö kannattaa.

Roomalainen huvila

Jo muinaiset roomalaiset löysivät Petrovacin charmin ja jättivät jälkeensä roomalaisen huvilan, joka on täynnä mosaiikkia ja jossa on tilliseinät. Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen nähtävyys, sillä rakennus ei ole erityisen hyvin säilynyt, eikä sen luokse ole helppo päästä, mutta on mahtava tunne katsella ikivanhoja mosaiikkilattioita ja kuvitella, miten täällä on kävelty jo yli 2000 vuotta sitten.

Ulcinj – Velika Plaža

Ulcinj on Montenegron rannikon eteläisin kaupunki, ja sitä pidetään Adrianmeren alueen vanhimpana kaupunkina, jonka historia ulottuu yli 2000 vuoden päähän. Kaupunki on saanut vaikutteita sekä idästä että lännestä, minkä voi huomata muun muassa tämän kauniin kaupungin nähtävyyksistä. Valdanoksen lahti, City Beach, Long Beach, Ada Bojana ja vanhakaupunki ovat esimerkkejä muutamista vierailemisen arvoisista kohteista. Long Beach (Velika Plaža) on nimensä mukaisesti Adrianmeren alueen pisin ranta, lähes 13 kilometriä pitkä. Ranta ulottuu Bojanasta Port Milenaan asti Ulcinjissa. Kesäisin rannalla tuulee lähes jatkuvasti, joten täällä on erinomaiset olosuhteet leijasurffaukseen ja purjelautailuun.
Kulkuyhteydet
Petrovacin bussiasemalta kulkee säännöllisesti busseja sekä pohjoiseen että etelään päin rannikolla. Myös taksilla voi liikkua, ja hinnasta kannattaa aina sopia etukäteen.

Bussit

Montenegrossa on helppo liikkua omin päin bussilla. Petrovacin bussiasema sijaitsee lyhyen matkan päässä rannalta. Kerro lippua ostaessasi minne olet menossa ja saat lipun, jossa on kaikki tarpeelliset tiedot, kuten lähtöaika, bussiyhtiö ja määränpää. Kuljettaja tarkastaa lipun noustessasi bussiin, ja sitten voitkin vain istahtaa alas ja nauttia matkasta.
Kohdefakta

Palvelumme

Kesäkaudella tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset.

Lue lisää Tjäreborgin palvelusta kohteessa, kun matkustat tilauslennolla.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa vähintään koko matkan ajan. Suosittelemme kuitenkin, että passi on voimassa vielä 3 kk matkan jälkeen.
Suomen kansalaisilta ei vaadita Montenegroon viisumia. Ilman viisumia Montenegrossa voi oleskella 90 päivää.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Montenegron lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Montenegron lähetystöstä/konsulaatista

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to
.... You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suosittelemme matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Montenegron turistivero

Paikallinen turistivero maksetaan paikan päällä hoteliin saavuttaessa:
Aikuiset, yli 18-vuotiaat: 1,5 euro per yö
Nuoret 12-17-vuotiaat: 1 euro per yö
Lapset alle 12-vuotiaat: 0,5 euro per yö

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pankkiautomaatteja on rantapromenadin varrella. Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa ravintoloissa ja kaupoissa.

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Sähkö

220 v.

Lisätiedot

Petrovac on hyvin mäkinen lomakohde, jossa on suuret korkeuserot.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku