Matkat – Budva

Budva on vastakohtien kaupunki, jossa on muurien ympäröimä Vanhakaupunki ja kilometrejä pitkä ranta, jota reunustavat klubit ja baarit.

Budva on tunnettu erityisesti kahdesta asiasta: muurin ympäröimästä Stari Gradin vanhastakaupungista, joka sijaitsee niemellä sekä rannikon tunnelmallisimmista rannoista, jotka sijaitsevat aivan sen vieressä. Myös kilometrin mittainen ranta Slovenska Plaza ravintoloineen, viihdealueineen ja basaareineen on suosittu alue. Budvan vanhimmat osat ovat peräisin antiikin ajoilta, mutta nykyäänkin nähtävissä olevan kaupunginmuurin rakensivat venetsialaiset. Muurien sisäpuolella on kapeita kujia, kauniita pieniä toreja sekä paljon ravintoloita ja baareja, joihin on mukava istahtaa lepäämään hetkeksi käveltyäsi ensin ylös muurille ihailemaan upeita maisemia. Samalla saatat päästä nauttimaan myös konserteista tai teatterifestivaaleista, joita täällä järjestetään usein. Heti muurin alapuolella sijaitsee Ricardova Glava, joka on ensimmäinen Stari Gradin pohjoispuolella sijaitsevasta kolmesta pienestä rannasta. Kaksi muuta ovat Mogren 1 ja 2, joita yhdistää kalliossa oleva lyhyt tunneli. Budvan lomalla voit nauttia niin viihde- ja kulttuuritarjonnasta kuin auringosta ja uimisesta.

Yöelämä Budvassa

Stari Gradin eteläpuolella sijaitsee satama, josta lähtee kilometrin pituinen Slovenska Plaza -ranta. Slovenska Obala -tietä reunustaa rantapromenadi, jonka varrella on monipuolinen viihdetarjonta – klubeja, joissa voi tanssia taivasalla, kauppoja, baareja sekä tietenkin ravintoloita, joissa voi halutessaan viettää vaikka koko illan. Budvassa lomailu tarkoittaa rantaelämää päivällä ja huvielämää iltaisin. Budva tarjoaa montenegrolaista arkea ravintoloineen, ostoskeskuksineen ja bussiasemineen, josta pääsee kätevästi sekä pohjoiseen että etelään rannikkoa pitkin.

Asu rannalla Budvassa

Matkustaessasi Tjäreborgilla Budvaan, voit asua link Slovenska Plazassa, lähellä pitkää rantaa ja Budvan viihdetarjontaa tai hieman rauhallisemmassa ympäristössä kaupungin vanhemmissa osissa. Täältä ylhäältä on upeat näkymät sekä Ricardova Glavan rannalle että Stari Gradin kauniille muurille.

Budvan riviera ja Kotor

Budvan rivieraksi kutsutaan Adrianmeren äärellä sijaitsevaa rannikkoaluetta. Täällä on suurin osa Montenegron rannoista sekä myös maan parhaimmat rannat. Rannikolta sisämaahan päin on useita nähtävyyksiä, joihin on helppo lähteä tutustumaan bussilla tai taksilla. Mainioita kohteita ovat esimerkiksi tyylikäs Porto Montenegro sekä keskiaikainen Kotorin kaupunki, jonka kuuluisaa kaupunginmuuria pitkin voi tehdä kävelyretken.

Hyvä tietää
 • Edullisia ravintoloita
 • Mielenkiintoisia retkiä
 • Paikallisia ravintoloita
 • Lyhyt lentokenttäkuljetus
 • Hotelleja, joissa WiFi
 • Rantahotelleja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Budva

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
7°-1°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
8°1°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°3°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°14°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°17°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°13°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
19°9°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°5°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
8°1°
3
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Budvassa on paljon erilaisia rantoja, joista jokainen löytää varmasti mieleisensä. Pienemmät ja rauhallisemmat rannat ovat pohjoisessa, kuten Ricardova Glava sekä Mogren 1 ja 2. Nämä rannat ovat suunnilleen sadan metrin mittaisia, karkeaa hiekkaa ja kivipohjaisia. Budvan kilometrin pituisella rannalla tunnelma on vilkkaampi. Budvassa on myös mielenkiintoinen vesipuisto, joka on täydellinen vastakohta rannikon edustalla sijaitsevan Sveti Nikolan saaren rauhallisille rannoille.

Ricardova Glava

Ricardova Glava -ranta sijaitsee suoraan Stari Gradin muurin alapuolella. Ranta on kaksi sataa metriä pitkä, karkeaa hiekkaa ja kivipohjainen. Vesi on kirkasta, ja snorklausolosuhteet ovat täällä erinomaiset, mutta merisiilejä saattaa esiintyä. Siksi kannattaa uida koko matka rantaan tai käyttää uimakenkiä. Keskellä rantaa on laituri, jolta voi hypätä tai lähteä sukeltamaan veteen. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata suhteellisen kalliiseen hintaan. Jos nälkä tai jano yllättää, rannalla on useampia ravintoloita.

Mogren 1

Kun jatkat matkaa Ricardova Glava rannan kauimmaisesta päädystä kallioon tehtyä kävelytietä pitkin, tulet Mogren 1 -rannalle. Tämä ranta on noin sata metriä pitkä, karkeaa hiekkaa ja suhteellisen kapea, mutta tilaa on silti sekä aurinkotuoleille, joita voi vuokrata, tai voit myös levittää pyyhkeesi rantahiekalle. Rannalla on WC:t, ravintola ja suihkut. Aivan kuten Mogren 2 -rannalla, myös täällä jyrkät kalliot kohoavat vedenrajasta noin 15 metrinkorkeuteen ja rajaavat alueen luoden samalla intiimin tunnelman.

Mogren 2

Kun jatkat Mogren 1 -rannalta eteenpäin pienen kalliotunnelin läpi, tulet Mogren 2 -rannalle. Tämä ranta muistuttaa hyvin paljon Mogren 1 -rantaa, mutta on pienempi. Rannan kauimmaisessa päässä on noin kymmenen metriä korkea kallio, jolta uskaliaimmat voivat hypätä suoraan veteen.

Slovenska Plaza

Slovenska Plaza on Budvan pääranta, joka ensi silmäyksellä näyttää olevan täynnä aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja, mutta varsinkin rannan eteläisessä päädyssä on hyvin tilaa levittää myös pyyhe rantahiekalle. Aurinkotuolien vuokraaminen on täällä huomattavasti edullisempaa kuin Stari Gradin pohjoispuolella olevilla pienemmillä rannoilla, mutta tällä rannalla tuolit ovat myös vieri vieressä. Sekä rannalla että rantapromenadilla on paljon baareja ja ravintoloita. Keskellä rantaa on venelaituri. Rannan eteläpäädyssä kohdassa, josta Beciciin vievä kävelytie lähtee, on pienempi laituri, josta voi hypätä veteen, mutta yhtä hyvin voit myös kävellä veteen rannasta. Jos kuljet kävelytietä suunnilleen sata metriä, tulet uimalaiturille, jolle voit levittää pyyhkeesi tai hypätä suoraan veteen.

Sveti Nikola

Sveti Nikola on lähistöllä oleva saari. Täällä on kauniita pieniä rantoja, joille pääset hyppäämällä veneen kyytiin.

Aquapark Budva

Aquapark Budvassa on erilaisia uima-altaita, vesiliukumäkiä, lazy river -joki ja paljon muuta. Vesipuisto sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Budvan keskustasta.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

n. 3 t 10 min

Näin matkustat tänne

Budvaan voit matkustaa kesäkaudella Tjäreborgin tilauslennoilla.

Lento laskeutuu Tivatin ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle.
Tjäreborgin lentokenttäkuljetuksella pääset helposti ja varmasti perille Budvassa olevaan hotelliisi. Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne lisämaksusta. Ajoaika bussilla Tivatin ulkopuolella sijaitsevalta lentokentältä Budvan hotelleihin kestää noin 35 min (n. 20 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä ja kuinka monta hotellipysähdystä on matkan varrella. Korkeasesongin aikaan ajoaika voi pidentyä liikenneruuhkien vuoksi. Lentokenttäbussin tarkka ajoreitti määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan ja reitti päätetään paikan päällä. Lisätiedot saat saavuttuasi perille.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Budvassa on ravintoloita jokaiseen makuun – hienommista Stari Gradin ravintoloista Slovenska Plazalla oleviin olutpaikkoihin. Jos haluat nauttia makuelämyksistä hieman rauhallisemmassa ympäristössä, kannattaa suunnata Stari Gradiin. Muuten voit kävellä rantapromenadia pitkin ja istahtaa johonkin mieleiseesi paikkaan.

Ruoka ja juoma Montenegrossa

Kuten kaikissa muissakin Balkanin maissa, myös Montenegrossa pikaruoka on elintärkeä osa elämää. Tarjolla tulee olla jotain, mitä voi syödä milloin tahansa, missä tahansa ja hyvin edullisesti. Ruoka voi olla grillattua tai keitettyä, makeaa tai suolaista, mutta sen on oltava helppoa pitää kädessä ja siinä ei saisi olla luita. Nämä vaatimukset täyttäviä vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti, tässä muutamia esimerkkejä:

- Keitetty maissi
- Cevapcici – pitkiä jauhelihavartaita, usein maustettu erilaisilla yrteillä
- Pljeskavica – muistuttaa hampurilaista
- Raznjici – kebab, joka sisältää sianlihaa tai vasikanlihaa
- Pizza
- Burek – eräänlainen filotaikinasta tehty piirakka, jossa on juustoa, lihaa tai vihanneksia
- Palacinke – pannukakkuja, joissa voi olla täytteenä joko makeaa tai suolaista
- Lisäksi on olemassa erilaisia kakkuja ja leivonnaisia, jotka tarjoillaan lautasliinan sisällä ja syödään seisaaltaan
.... Tyypillinen esimerkki on priganice – friteerattu taikinanyytti, joka syödään hunajan tai hillon kera.

Rannikolla syödään luonnollisesti runsaasti kalaa ja simpukoita. Merenherkut ovat usein näkyvillä ravintolan ulkopuolella kylmävitriinissä jääpedillä, ja hinta muodostuu painon mukaan. Italian läheisyyden huomaa pizzojen lisäksi myös ravintoloiden laajasta risottojen tarjonnasta. Luonnollisesti listalla on myös herkullista pastaa ja lasagnea, joissa on usein täytteenä myös kalaa ja mereneläviä.

Ravintolassa

Ravintolassa syöminen on Montenegrossa hyvin epävirallinen tapahtuma, sillä mitään erityisiä pukeutumisvaatimuksia ei ole ja lapset ovat aina tervetulleita. Montenegrolaiset ovat omaksuneet Välimeren ruokailuajan ja -tottumukset, joten he syövät ani harvoin ennen iltakahdeksaa. Mutta lomakohteissa ravintolat ovat avoinna koko päivän myöhään iltaan saakka. Ainakin suuremmissa lomakohteissa ravintoloissa voi yleensä maksaa kortilla, mutta pienemmät summat, kuten kahvi ja olut, on hyvä maksaa käteisellä.

Juomat

Montenegrossa valmistetaan useita erilaisia olutmerkkejä, joista yleisin on Niksicko, kohtuullisen hyvä lagerolut, jota saa kaikkialta.

Montenegron viinintuotannolla on hyvin pitkä historia, eikä Montenegron tarvitse yhtään kainostella verratessaan viininviljelyään vaikkapa naapurimaahan Italiaan. Suosituin kotimainen rypäle on nimeltään Vranac, josta valmistetaan täyteläistä punaviiniä. Lisäksi valmistetaan viiniä mm. Chardonnay ja Sauvignon Blanc -lajikkeista sekä paikallisesta Krstac-rypäleestä, joka on huomattavasti vaikeampi lausua kuin juoda
.... Montenegrolaiset viinit ovat usein viinilistan edullisimpia ja viinipullo maksaa siinä viidentoista euron paikkeilla. Voit aloittaa mielenkiintoisen tutkimusmatkan montenegrolaiseen viinimaailmaan.

Rakija on väkevä paikallinen viina, jota voi valmistaa melkein kuka tahansa ja melkeinpä mistä tahansa, kunhan raaka-aineet ovat kutakuinkin peräisin luonnosta. Rakijaa tarjoillaan usein mielellään digestivenä ja juoman vahvuus vaihtelee 40 ja 60 %:n välillä.
Kesäkaudella yöelämä on vilkasta. Budvassa on klubeja, ulkoilmadiskoja ja kaikenlaisia baareja. Rantapromenadin äärellä on baareja, ravintoloita, klubeja ja diskoja, jotka toivottavat myös muualta tulevat tervetulleiksi. Täällä voit juhlia kansainvälisissä tunnelmissa, sillä Montenegro houkuttelee turisteja niin naapurimaista kuin muualta Euroopasta. Juhliminen on tapana aloittaa ajoissa, sillä suurin osa paikoista sulkee ovensa yhdentoista aikaan. Stari Gradissa meno on rauhallisempaa, ja kaupunginmuurien sisäpuolella järjestetään usein erilaisia konsertteja ja teatterifestivaaleja.
Ostokset
Budvassa on paljon sekä isompia että pienempiä kauppoja ja lisäksi muutama ostoskeskus. Kaikkialla myydään vaatteita, koruja ja matkamuistoja sekä paikallisia käsitöitä. Tarjolla on siis lähes kaikkea, paitsi eksklusiivisimpia merkkejä.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Parasailing, SUP-lautailu, vaeltaminen ja maastopyöräily ovat muutamia esimerkkejä tarjolla olevista aktiviteeteista, kun kaipaat vaihtelua rantaelämään. Aquapark Budva sijaitsee noin kahden kilometrin päässä sisämaahan päin. Slovenska Plazan eteläpäässä voit kokeilla benjihyppyä. Budvassa järjestetään paljon konsertteja sekä teatterifestivaaleja.

Vesiurheilulajit

Slovenska Plazalla voi harrastaa kaikenlaisia vesiurheilulajeja: vesihiihtoa, varjoliitoa ja paljon muuta. Eteläpäässä on mahdollisuus kokeilla benjihyppyä.

Sveti Nikola

Slovenska Plazan keskellä on laituri, joka on pienelle Sveti Nikolan saarelle liikennöivien taksiveneiden kotisatama. Ota mukaan eväät ja vesipullo ja hyppää veneen kyytiin, joka vie sinut kahdessakymmenessä minuutissa saarelle. Saarelta voit löytää oman rannan, jolla voit viettää rauhassa vaikka kokonaisen päivän.

Aquapark Budva

Aquapark Budva sijaitsee ylhäällä vuoristossa. Tässä suuressa vesipuistossa on useita erilaisia vesiliukumäkiä niin aikuisille kuin lapsille, uima-altaita sekä oma alueensa perheen pienimmille. Jos et haluat lähteä kävellen vesipuistoon, voit hypätä bussin kyytiin, joita menee kerran tunnissa useilta Budvan pysäkeiltä.
Montenegrossa on paljon sekä pienempiä että isompia nähtävyyksiä – kaupunkeja, luostareita, luontoa ja paljon muuta. Useille nähtävyyksille voi tehdä lyhyen retken bussilla.

Lovcenin kansallispuisto – Njegošin mausoleumi

Lovcen on yksi Montenegron suosituimmista kansallispuistoista, ja se sijaitsee Kotorin, Cetinjen ja Budvan välissä. Tänne on helppo tulla kaikista rannikon rantakohteista. Kotorista ylös puistoon lähtevä kapea serpentiinitie on maan kauneimpia teitä, ja täältä on upeat näkymät Kotorinlahdelle koko matkalta. Lovcenin kansallispuisto on suosittu retkikohde myös montenegrolaisten perheiden keskuudessa kesäisin. Lämpötila on ylhäällä noin kymmenen astetta matalampi kuin rannikolla, ja retki puistoon onkin mainio keino pitää viilentävää taukoa kesähelteistä.... Kansallispuisto on kooltaan 6 220 hehtaaria, josta kaksi kolmasosaa on metsää. Lovcen on tunnettu myös siitä, että tänne on haudattu runoilijana ja piispana toiminut Petar Petrovic Njegoš. Mausoleumille pääsee nousemalla 461 porrasta, ja ylhäältä huipulta on mahtava panoraamanäkymä ympäröivään vuoristoon. Voit myös vierailla Njegusin kylässä ja siellä olevassa museossa, joka on Njegošin synnyinkoti. Piispan lisäksi Njegusi on tunnettu myös erinomaisesta savukinkustaan ja savujuustostaan.

Kotor

Keskiaikainen Kotorin kaupunki sijaitsee Lovcen-vuoren juurella, Kotorinlahden eteläpäässä. Tämä hyvin säilynyt kaupunki, jota ympäröi upea muuri, on Unescon maailmanperintöluettelossa ja yksi Montenegron suosituimmista nähtävyyksistä. Kotor on viehättävä kaupunki, jossa on marmorisia kujia sekä arkkitehtuuria, joka on saanut vaikutteita barokin ajalta, Venetsiasta sekä Itävalta-Unkarista. Vaikka kyseessä onkin historiallinen kaupunki, täällä on silti vilkasta, ja tapahtumia ja erilaisia aktiviteetteja järjestetään vuoden ympäri. Jos kaipaat haastetta, voit kiivetä ylös San Giovannin linnan muurille, josta on upeat näkymät Kotorinlahdelle.

Cetinje

Cetinjeen pääsee kätevästi autolla Budvasta tai Kotorista tulevia serpentiiniteitä pitkin. Cetinjellä on monipuolinen historia, ja vierailemalla tässä kaupungissa pääset tutustumaan lähemmin myös Montenegron kiehtovaan historiaan. Vaikka Podgorica onkin maan virallinen pääkaupunki, sen kulttuurinen ja historiallinen sydän on Cetinje pastellinvärisine taloineen ja vehreine puistokatuineen. Cetinjessä on paljon sekä pienempiä että suurempia nähtävyyksiä. Mielenkiintoisen ja monipuolisen päivän voit viettää käymällä aamupäivällä Cetinjessä ja tekemällä sen jälkeen iltapäivävaelluksen Lovcen-vuorelle.

Durmitorin kansallispuisto – Tara Canyon – Black Lake

Durmitorin kansallispuistossa on Durmitorin vuori, joka kohoaa 2 522 metrin korkeuteen. Durmitor, joka ikivanhanlla montenegrolaisella murteella tarkoittaa "nukkuvaa", on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1980, kuten myös Taran, Dragan ja Susican joet, joiden laaksot kulkevat Durmitorin kansallispuiston halki ja joihin vesi virtaa vuoristosta lumen sulaessa. Tarajoen kanjoni, joka on kahdeksankymmentä kilometriä pitkä ja 1300 metriä syvä, on nähtävyys jo itsessään.... Ainoastaan USA:ssa oleva Grand Canyon on tätä kanjonia suurempi. Vuoren rinteissä ja syvemmällä kansallispuistossa on parisenkymmentä erikokoista jäätikköjärveä, joista mielenkiintoinen vierailukohde on Durmitor-vuoren juurella sijaitseva Black Lake. Tämä on Durmitorin suurin, syvin ja kaikkein tunnetuin järvi, joka on useiden vuoristojärvien tapaan syntynyt jäätiköiden sulamisen tuloksena. Järven ympäri kulkee 3,5 kilometriä pitkä kävelyreitti.

Perast

Tämä aurinkoinen pieni kaupunki on täynnä palatseja ja kivikirkkoja. Kaupunki on Unescon maailmanperintölistalla, ja kaupunki on kunnostettu huolella entisaikojen hohtoon, mutta täällä on edelleen raunioita, jotka tekevät paikasta romanttisen viehättävän. Aikoinaan kaupunki oli Kotorinlahden merkittävä ja kukoistava keskus, minkä voi edelleen aistia täällä. Kotor on tunnettu erityisesti kahdesta kirkostaan, jotka sijaitsevat kaupungin ulkopuolilla olevilla saarilla. Toinen on luonnon saari, jossa on yleisöltä suljettu luostari. Toinen saari Gospa od Škrpjela, joka tunnetaan myös nimellä Our Lady of the Rocks, on 600 vuoden aikana rakennettu tekosaari, jossa on oma kirkko. Kirkossa on vierailemisen arvoinen museo.
Kulkuyhteydet
Budvassa on takseja ja busseja.

Bussit

Montenegrossa on helppo liikkua omin päin bussilla. Budvan bussiasema sijaitsee päätien varrella sisämaassa päin. Lippua ostaessa kerrotaan mihin on menossa, ja lipussa lukee kaikki tarvittavat tiedot, kuten lähtöaika, bussiyhtiö ja määränpää. Noustessasi bussiin kuljettaja tarkastaa lipun ja sitten voitkin istahtaa nauttimaan matkasta.
Kohdefakta

Palvelumme

Kesäkaudella tavoitat meidät vuorokauden ympäri palvelupuhelimesta, tekstiviestillä ja sähköpostilla halutessasi varata retkiä, vuokrata auton tai saada hyviä vinkkejä. Jos emme voi ratkaista asiaa puhelimitse tai sähköpostilla, tulemme tapaamaan sinua omalle hotellillesi tai läheiselle hotellille. Matkustaessasi tilauslennolla tapaat meidät myös lentokentällä ja ohjaamme sinut oikeaan lentokenttäbussiin, mikäli olet varannut kohdekuljetukset. Lue lisää Tjäreborgin palvelusta kohteessa, kun matkustat tilauslennolla.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa vähintään koko matkan ajan. Suosittelemme kuitenkin, että passi on voimassa vielä 3 kk matkan jälkeen.
Suomen kansalaisilta ei vaadita Montenegroon viisumia. Ilman viisumia Montenegrossa voi oleskella 90 päivää.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Montenegron lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Montenegron lähetystöstä/konsulaatista

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to
.... You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suosittelemme matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Montenegron turistivero

Paikallinen turistivero maksetaan paikan päällä hoteliin saavuttaessa:
Aikuiset, yli 18-vuotiaat: 1,5 euro per yö
Nuoret 12-17-vuotiaat: 1 euro per yö
Lapset alle 12-vuotiaat: 0,5 euro per yö

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Sähkö

220 v.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku