Matkat – Becici

Montenegro, Montenegro

Becicissä voit nauttia auringosta ja uimisesta yhdellä Montenegron pisimmistä rannoista. Budvaan on täältä kävelymatka.

Becici on pieni kohde Budvan rivieralla. Täällä sinua odottavat hyvät hotellit, lähes kaksi kilometriä pitkä ranta sekä vilkas rantapromenadi. Kuten muissakin rannikon kohteissa, myös Becicissä kotoisan tunnelman luovat taustalla kohoavat korkeat vuoret, ja Adrianmeri houkuttelee uimaan ja snorklaamaan. Joustavilla reittilennoilla päätät itse, milloin ja kuinka kauan haluat lomailla.

Rantaelämää Becicissä

Becicissä elämä on keskittynyt rannalle ja sitä reunustavalle rantapromenadille. Täällä voit ottaa aurinkoa, uida, syödä lounasta, ostaa tuoreita hedelmiä joltain paikalliselta kauppiaalta tai keskittyä vain nauttimaan olostasi kaikessa rauhassa. Jos kaipaat vilkkaampaa menoa, voit suunnata rannalla kulkevaa kävelytietä pitkin Budvaan, jossa on laajemmat valikoimat kaikkea.

Luksushotelleja Becicissä

Splendid Conference & Spa Resort sijaitsee Becicin rannalla ja on täydellinen valinta silloin, kun kaipaat ylellistä ja mukavaa lomaa. Täällä voit rentoutua hotellin suurella uima-allasalueella tai jos haluat mieluummin uida meressä, rannalle on vain muutama askel. Hotellissa on tyylikäs spa-osasto, jossa voit viettää hemmotteluhetken, ja herkullista illallista voit nauttia hotellin ravintoloissa.

All Inclusive

Tjäreborgin Becicin hotelleissa on mahdollisuus valita All Inclusive, kuten IBEROSTAR Bellevue -hotellissa. Myös muissa hotelleissa on mahdollista varata All Inclusive matkavarauksen yhteydessä.

Koe Montenegro

Becicistä on helppo lähteä retkille tutustumaan Montenegroon. Täältä kulkee busseja sekä pohjoiseen että etelään, kuten Skutarijärven kansallispuistoon, keskiaikaiseen Kotorin kaupunkiin ja ylelliseen Porto Montenegroon upeine venesatamineen. Kun lähdet retkeilemään omin päin, pääset näkemään ja kokemaan Montenegron parhaat palat.

Hyvä tietää
 • All Inclusive -mahdollisuus
 • Luksushotelleja
 • Upea ranta
 • Rantahotelleja
Suodata ja hae matkaa

Muiden mielipiteet kohteesta Becici

Asiakkaamme eivät ole vielä kirjoittaneet arvosteluja tästä kohteesta.

Sää
 • tammikuu
7°-1°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • helmikuu
8°1°
4
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
16
Sateettomia päiviä
 • maaliskuu
12°3°
5
Aurinkotuntia/pv
14°
Veden lämpötila
18
Sateettomia päiviä
 • huhtikuu
16°7°
6
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • toukokuu
21°11°
8
Aurinkotuntia/pv
18°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • kesäkuu
25°14°
9
Aurinkotuntia/pv
21°
Veden lämpötila
19
Sateettomia päiviä
 • heinäkuu
28°17°
10
Aurinkotuntia/pv
24°
Veden lämpötila
24
Sateettomia päiviä
 • elokuu
28°17°
9
Aurinkotuntia/pv
25°
Veden lämpötila
23
Sateettomia päiviä
 • syyskuu
24°13°
8
Aurinkotuntia/pv
23°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • lokakuu
19°9°
6
Aurinkotuntia/pv
20°
Veden lämpötila
21
Sateettomia päiviä
 • marraskuu
13°5°
4
Aurinkotuntia/pv
17°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
 • joulukuu
8°1°
3
Aurinkotuntia/pv
15°
Veden lämpötila
17
Sateettomia päiviä
Rannat
Becicissä on pitkä upea hiekkaranta, jota kutsutaan nimellä Plaza Becici. Osa rannoista kuuluu hotelleille, ja näillä osilla on omat nimensä. Hiekka on karkeaa, ja pyöreitä kiviä on erityisesti vedenrajan tuntumassa. Ranta syvenee melko jyrkästi. Aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja on mahdollista vuokrata. WC:itä ja suihkuja on tasaisin välein koko rannan pituudella. Rannikon edustalla olevalle Sveti Nikolan saarelle pääsee veneellä, ja tällä saarella on useita upeita rantoja. Jos mukaan laskentaan myös viereiseen Rafailovicin kylän puolelle ulottuva osuus, niin koko rannan pituus on lähes kaksi kilometriä. Kuten myös Budvan ranta, tämäkin on karkeaa hiekkaa, joka vaihtuu pyöreiksi kiviksi vedenrajassa. Täällä on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja. Rantaa reunustaa upea rantapromenadi, jonka varrella on ravintoloita ja kauppoja.

Vesipuisto

Hotel Mediteranissa on vesipuisto, jossa on useita vesiliukumäkiä, lazy river -joki ja paljon muuta. Puistoon on pääsymaksu.
Lennot ja kuljetukset

Lentoaika

n. 3 t 10 min

Näin matkustat tänne

Montenegroon voit matkustaa joustavasti reittilennoilla huhti-lokakuussa ja määritellä itse haluamasi matkan pituuden.

Lento laskeutuu Tivatin ulkopuolella sijaitsevalle lentokentälle.
Lentokenttäkuljetukset eivät sisälly hintaan, mutta voit ostaa ne erikseen lisämaksusta. Kuljetukset lentokentältä hotelliisi ovat useimmiten taksilla tai minibussilla. Lisätiedot varaamistasi kuljetuksista näkyvät matka-asiakirjassasi. Kuljetuksen hinta vaihtelee kulkuvälineen ja matkan pituuden mukaan. Tarkka hinta ilmoitetaan varausvaiheessa.

Ajoaika Tivatin ulkopuolella sijaitsevalta lentokentältä Becicin hotelleihin on noin 35 min (n. 20 km) sen mukaan kuinka paljon on muuta liikennettä. Korkeaasesongin aikaan ajoaika voi pidentyä liikenneruuhkien vuoksi.
Ruoka, juoma ja yöelämä
Kuten Becicin ostostarjonta, myös baarit ja ravintolat ovat keskittyneet rantapromenadille. Tarjolla on paikallista pikaruokaa, kuten cevapcicia ja pizzaa, sekä erinomaisia kala- ja äyriäisruokia.

Ruoka ja juoma Montenegrossa

Kuten kaikissa muissakin Balkanin maissa, myös Montenegrossa pikaruoka on elintärkeä osa elämää. Tarjolla tulee olla jotain, mitä voi syödä milloin tahansa, missä tahansa ja hyvin edullisesti. Ruoka voi olla grillattua tai keitettyä, makeaa tai suolaista, mutta sen on oltava helppoa pitää kädessä ja siinä ei saisi olla luita. Nämä vaatimukset täyttäviä vaihtoehtoja on tarjolla runsaasti, tässä muutamia esimerkkejä:

- Keitetty maissi
- Cevapcici – pitkiä jauhelihavartaita, usein maustettu erilaisilla yrteillä
- Pljeskavica – muistuttaa hampurilaista
- Raznjici – kebab, joka sisältää sianlihaa tai vasikanlihaa
- Pizza
- Burek – eräänlainen filotaikinasta tehty piirakka, jossa on juustoa, lihaa tai vihanneksia
- Palacinke – pannukakkuja, joissa voi olla täytteenä joko makeaa tai suolaista
- Lisäksi on olemassa erilaisia kakkuja ja leivonnaisia, jotka tarjoillaan lautasliinan sisällä ja syödään seisaaltaan
.... Tyypillinen esimerkki on priganice – friteerattu taikinanyytti, joka syödään hunajan tai hillon kera.

Rannikolla syödään luonnollisesti runsaasti kalaa ja simpukoita. Merenherkut ovat usein näkyvillä ravintolan ulkopuolella kylmävitriinissä jääpedillä, ja hinta muodostuu painon mukaan. Italian läheisyyden huomaa pizzojen lisäksi myös ravintoloiden laajasta risottojen tarjonnasta. Luonnollisesti listalla on myös herkullista pastaa ja lasagnea, joissa on usein täytteenä myös kalaa ja mereneläviä.

Ravintolassa

Ravintolassa syöminen on Montenegrossa hyvin epävirallinen tapahtuma, sillä mitään erityisiä pukeutumisvaatimuksia ei ole ja lapset ovat aina tervetulleita. Montenegrolaiset ovat omaksuneet Välimeren ruokailuajan ja -tottumukset, joten he syövät ani harvoin ennen iltakahdeksaa. Mutta lomakohteissa ravintolat ovat avoinna koko päivän myöhään iltaan saakka. Ainakin suuremmissa lomakohteissa ravintoloissa voi yleensä maksaa kortilla, mutta pienemmät summat, kuten kahvi ja olut, on hyvä maksaa käteisellä.

Juomat

Montenegrossa valmistetaan useita erilaisia olutmerkkejä, joista yleisin on Niksicko, kohtuullisen hyvä lagerolut, jota saa kaikkialta.

Montenegron viinintuotannolla on hyvin pitkä historia, eikä Montenegron tarvitse yhtään kainostella verratessaan viininviljelyään vaikkapa naapurimaahan Italiaan. Suosituin kotimainen rypäle on nimeltään Vranac, josta valmistetaan täyteläistä punaviiniä. Lisäksi valmistetaan viiniä mm. Chardonnay ja Sauvignon Blanc -lajikkeista sekä paikallisesta Krstac-rypäleestä, joka on huomattavasti vaikeampi lausua kuin juoda
.... Montenegrolaiset viinit ovat usein viinilistan edullisimpia ja viinipullo maksaa siinä viidentoista euron paikkeilla. Voit aloittaa mielenkiintoisen tutkimusmatkan montenegrolaiseen viinimaailmaan.

Rakija on väkevä paikallinen viina, jota voi valmistaa melkein kuka tahansa ja melkeinpä mistä tahansa, kunhan raaka-aineet ovat kutakuinkin peräisin luonnosta. Rakijaa tarjoillaan usein mielellään digestivenä ja juoman vahvuus vaihtelee 40 ja 60 %:n välillä.
Becicin yöelämä koostuu lähinnä hotellien viihdetarjonnasta, ja hyvä vaihtoehto on myös nauttia rauhassa illallista rantapromenadilla. Budvan vilkkaampi yöelämä on puolen tunnin kävelymatkan päässä Becicistä.
Ostokset
Becicin ostostarjonta on rajallinen ja keskittynyt rantapromenadin varrelle. Tarjolla on rantatarvikkeita, vaatteita ja muuta vastaavaa. Päätien yläpuolella on muutama pieni ruokakauppa. Laajemmat ostosvalikoimat löydät Budvasta, jossa on muutama suurempi ostoskeskus kaikenlaisine kauppoineen.
Aktiviteetit ja nähtävyydet
Becicissä on tarjolla lähinnä vesiurheilulajeja.

Aquapark Budva

Budvan ulkopuolella ylhäällä kukkulalla sijaitsee suuri vesipuisto Aquapark Budva, jossa on useita vesiliukumäkiä niin aikuisille kuin lapsille, uima-altaita sekä oma alue perheen pienimmille. Jos et halua lähteä kävellen ylös vesipuistoon, voit hypätä bussin kyytiin. Bussipysäkkejä on Budvassa useampia, ja busseja kulkee kerran tunnissa.
Montenegrossa on paljon nähtävää, kuten esimerkiksi Budvan vanhaakaupunkia Stari Gradia kiertävä muuri, Kotorissa sijaitseva kissamuseo ja Porto Montenegron luksusveneet.

Kotor

Kotor on tunnettu mahtavasta muuristaan, joka jatkuu kaupungista myös läheiselle vuorelle. Kuten monen muun rannikkokaupungin, myös Kotorin historia alkaa antiikin Rooman ajoista. Muurin sisäpuolella on kirkkoja, mahtavia rakennuksia, tunnelmallisia toreja sekä muita nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi kissamuseo. Mainio vierailukohde on myös muurin ulkopuolella olevat markkinat. Bussimatka Becicistä on vain noin puolisen tuntia, ja Kotorin bussiasemalta kävelee alas kaupunkiin noin kymmenessä minuutissa.

Porto Montenegro

Porto Montenegro on ylellinen satama-alue, jossa voit ihastella upeita luksusjahteja. Näiden jahtien hinnat ovat pilvissä, ja rahaa saa kulumaan myös satama-alueella olevien kapeiden katujen luksusliikkeissä. Täältä voit hankkia BMW 540:sen tai vaikkapa ylellisen asunnon merinäköalalla. 1900-luvun lopulle alue toimi satamatukikohtana, mutta entisen Jugoslavian hajotessa toiminnan ylläpitämiseen ei ollut enää aikaa eikä rahaa. Kanadalainen sijoittaja osti koko alueen tarkoituksenaan muuttaa vanha laivastotukikohta kokonaan rikkaiden käyttöön.... Ja tässä hän onnistui. Porto Montenegro on täysin verrattavissa Monacoon, Saint-Tropeziin ja muihin luksussatamiin, joissa hulppeiden veneiden kansilla nautitaan samppanjaa. Porto Montenegrossa on ylellisyydestään huolimatta ystävällinen ilmapiiri. Satama on avoinna kaikille, ja täällä voi kävellä ympäriinsä ihastelemassa upeita aluksia. Hinnat eivät myöskään ole saavuttamattomissa, sillä kyseessä on kaupallinen toiminta, ja veneillä työskentelevillä täytyy olla varaa elää täällä. Lisäksi veneiden halutaan olevan satamassa vuoden ympäri. Vaikka ravintoloiden hinnat ovatkin korkeammat kuin muualla Montenegrossa, ne eivät pohjoismaisella mittapuulla kuitenkaan ole mahdottomia. Kaiken kukkuraksi vain sadan metrin päässä sijaitsee tavallinen montenegrolainen kaupunki Tivat, jossa on tavalliset montenegrolaiset hinnat ja tavallista montenegrolaista arkea.

Stari Grad Budva

Stari Grad Budva sijaitsee Budvan pohjoispäässä, ja se on muurin ympäröimä kaupunki, jonka juuret ulottuvat antiikin aikaan, mutta nykyiseltä muodoltaan se on venetsialainen. Ainakin jos ei lasketa vuonna 1979 tapahtuneen suuren maanjäristyksen jälkeen tehtyä jälleenrakentamista, sillä järistyksen jäljiltä vain kahdeksan rakennusta säilyi ehjänä. Rakennustyöt on kuitenkin tehty huolellisesti ja taidolla, ja nykyään Stari Grad Budva on yksi tunnelmallisimmista nähtävyyksistä Montenegron rannikolla upeine muureineen, kauniine pienine toreineen ja monine mielenkiintoisine ravintoloineen.

Sveti Nikola

Noin Budvan rannan puolessavälissä on taksiveneiden kotilaituri, ja näillä veneillä pääset pienelle Sveti Nikolan saarelle. Ota mukaan eväät ja juomapullo ja nauti kahdenkymmenen minuutin venematkasta saarelle. Saarelta voit löytää rauhallisen uimarannan, jolla voit viettää vaikka kokonaisen päivän täysin omassa rauhassa.

Ostrog

Ostrogin luostari on peräisin 1600-luvulta, ja se sijaitsee korkealla vuorenseinämässä, Bjelopavlicin tasankojen yläpuolella. Tämä luostari on varsinainen insinöörien taidonnäyte, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Luostarin perusti pyhä piispa Vasilije, joka oli yksi neljästä montenegrolaisesta pyhimyksestä, ja hänet on haudattu luostariin. Luostari on Montenegron suosituin pyhiinvaelluskohde ja mielenkiintoinen nähtävyys, josta on upeat näkymät yli tasankojen. Näillä tasangoilla montenegrolais- ja osmanisotilaat taistelivat vuonna 1877, ja tämä jäi turkkilaisten viimeiseksi yritykseksi valloittaa maa.

Sveti Stefan

Pieni Sveti Stefanin saari on yksi Montenegron tunnetuimmista paikoista. Tämän uskomattoman viehättävän saaren yhdistää mantereeseen kapea niemi, jonka äärellä on kaksi upeaa hiekkarantaa. Nykyään täällä on suuri luksushotelli, joka tuli tunnetuksi 1970-luvulla täällä vierailleiden tunnettujen henkilöiden, kuten Sofia Lorenin ja Elisabeth Taylorin ansiosta.
Kulkuyhteydet
Helpoiten pääset liikkumaan bussilla ja taksilla.

Bussit

Montenegrossa on helppo liikkua omin päin bussilla. Becicin bussipysäkit sijaitsevat päätien varrella, Hotel Mediteran luona. Lipun voi ostaa bussista tai lipunmyyjältä, joka saattaa joskus istua aurinkovarjon alla pysäkillä.
Kohdefakta

Palvelumme

Omatoimikohde, jossa ei ole Tjäreborgin henkilökuntaa.

Kestävä matkailu

Yrityksenä haluamme, että jokaisella lomamatkalla on merkitystä, sekä matkalle lähtijälle, että myös paikallisesti lomakohteissamme. Sen vuoksi pyrimme jatkuvasti vähentämään toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia niin kotimaassa, lentomatkoilla kuin myös hotelleissa ja lomakohteissamme. Lue lisää vastuullisuustyöstämme osoitteessa Kestävä matkailu Tjäreborgilla. Olemme myös jo useita vuosia olleet aktiivisesti yhteistyössä kansainvälisen Ecpat-järjestön kanssa, joka pyrkii monin eri tavoin parantamaan lasten elinolosuhteita erityisesti kehitysmaissa ja estämään lapsiin kohdistuvaa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisilla passin tulee olla voimassa vähintään koko matkan ajan. Suosittelemme kuitenkin, että passi on voimassa vielä 3 kk matkan jälkeen.
Suomen kansalaisilta ei vaadita Montenegroon viisumia. Ilman viisumia Montenegrossa voi oleskella 90 päivää.

Mikäli et ole Suomen kansalainen, tarkista mahdollinen viisumitarpeesi/passivaatimukset Montenegron lähetystöstä/konsulaatista. Sellaisia Suomen kansalaisia, jotka eivät ole alkuperältään suomalaisia, saattavat koskea muut säännöt ja sinun kannattaa tarkistaa säännöt suoraan Montenegron lähetystöstä/konsulaatista

Important information for non-Finnish citizens
If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to
.... You will need to check your visa/passport requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please also note the possible need for a transit visa.

Rokotukset

Ei pakollisia rokotuksia. Suosittelemme matkailijan perusrokotteiden (kurkkumätä, jäykkäkouristus, polio, MPR=tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) lisäksi A-hepatiittisuojaa sekä harkinnanvaraisena B-hepatiittisuojaa.

Lisätietoja rokotuksista ja matkailuterveydestä saat terveyskeskuksista, matkailuklinikoilta tai sivultamme Terveys ja turvallisuus.

Paikalliset lait ja tavat

Muistathan, että useissa maissa on hyvin erilaiset lait ja säädökset kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Välttääksesi mahdollisia yllätyksiä, tutustu maan säädöksiin ja tapoihin, vieraile lähetystön kotisivuilla ja tutustu etukäteen ulkoministeriön kyseistä maata koskeviin matkustustiedotteisiin.

Montenegron turistivero

Paikallinen turistivero maksetaan paikan päällä hoteliin saavuttaessa:
Aikuiset, yli 18-vuotiaat: 1,5 euro per yö
Nuoret 12-17-vuotiaat: 1 euro per yö
Lapset alle 12-vuotiaat: 0,5 euro per yö

Valuutta ja maksaminen

Euro. Pankkiautomaatteja.

Aikaero

Aikaero Suomeen: -1 tunti.

Sähkö

220 v.

Lisätiedot

Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Tee matkahaku – Becici
Välttämättömät evästeet tekevät verkkosivustosta käyttökelpoisen sallimalla perustoimintoja kuten sivustolla navigoinnin ja pääsyn sivuston suojattuihin osioihin. Verkkosivusto ei toimi kunnolla ilman näitä evästeitä.
Toiminnalliset evästeet mahdollistavat verkkosivuston ulkoasua tai toimintoja muuttavan tiedon tallentamisen. Näitä tietoja ovat esimerkiksi tekemäsi matkahaut. Näitä tarvitaan sivuston optimaaliseen toimintaan.
Tilastoevästeet auttavat sivuston omistajia ymmärtämään, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, keräämällä ja raportoimalla tietoja.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivustolla kävijöiden seurantaan. Tarkoituksena on näyttää mainoksia, jotka ovat sopivia ja kiinnostavia yksittäisille käyttäjille, ja siten arvokkaampia julkaisijoille ja kolmansien osapuolten mainostajille.