Matkustajalomake Kreikkaan matkustaville

Kaikkien Kreikkaan saapuvien matkustajien on 1.7.2020 alkaen täytettävä matkustajalomake (Passanger Locator Form) viimeistään 24 tuntia ennen maahan saapumista, muuten maahantulo voidaan evätä.

Huomaa, että matkustajalomake tulee täyttää kaikille matkustajille, myös lapsille.

Tästä matkustajalomakkeeseen

Ohje Kreikan matkustajalomakkeen täyttämiseen

Huomioi, että viranomainen voi tehdä muutoksia lomakkeeseen. Tämä versio 4.8.2020.

QR-koodi lentokentille

Lomakkeen täyttämisen jälkeen saat näkyviin QR-koodin, jonka voit ladata matkapuhelimeen tai tulostaa mukaan matkalle. Ilman QR-koodia koneeseennousu lähtökentällä voidaan evätä.

Täytettyäsi lomakkeen saat vahvistuksen sähköpostiisi, suosittelemme pitämään sen tallessa. Matkaa edeltävänä yönä saat QR-koodin, joka tarvitaan maahantuloon ja joka toimii todisteena lomakkeen täyttämisestä. QR-koodin voit ladata matkapuhelimeen tai tulostaa ja se tulee esittää lähtöselvityksessä, sekä Kreikkaan saavuttaessa.

Jos samalla lomakkeella on tehty ilmoitus useammasta matkaseuran henkilöstä, tulee lentokentällä todistaa ilmoituksen tekeminen kaikkien osalta joko esittämällä pdf-tiedosto, joka tulee QR-koodi-viestin yhteydessä tai vahvistussähköposti, joka lähetetään, kun lomake on täytetty.

Matkustajana olet itse vastuussa siitä, että olet täyttänyt lomakkeen asianmukaisesti ja hyvissä ajoin ennen matkaa. Mikäli et ole toiminut ohjeiden mukaan, sinulta matkustajana evätään pääsy maahan, ja siksi sinulta evätään pääsy koneeseen jo lähtölentokentällä. Tällaisessa tapauksessa sinulla ei ole oikeutta saada korvausta matkasi kustannuksista. 

FAQ

Koska matkustajalomake tulee täyttää?
Lue lisää Täytä lomake niin ajoissa kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 24 tuntia ennen matkaa.Piilota

Mitä tapahtuu, jos en ole täyttänyt lomaketta?
Lue lisää Mikäli lomaketta ei ole täytetty annettuun ajankohtaan mennessä, evätään maahantulo sekä koneeseen nousu. Tällaisessa tapauksessa et ole oikeutettu saamaan korvausta matkasi kustannuksista.
 
On siis todella tärkeää että huolehdit omasta sekä matkaseurasi lomakkeen täyttämisestä ja varmistat myös että olette saaneet vahvistukset jokaiselle matkustajalle.
Piilota

Mitä tapahtuu lomakkeen täyttämisen jälkeen?
>>Täytettyäsi lomakkeen saat vahvistuksen sähköpostiisi, suosittelemme pitämään sen tallessa. Matkaa edeltävänä yönä saat QR-koodin, joka tarvitaan maahantuloon ja joka toimii todisteena lomakkeen täyttämisestä. QR-koodin voit ladata matkapuhelimeen tai tulostaa ja se tulee esittää lähtöselvityksessä, sekä Kreikkaan saavuttaessa. >>

Voinko täyttää matkaseurani tai lapseni tiedot omaan lomakkeeseeni?
Lue lisää Kyllä, Koko matkaseuran voi ilmoittaa samalla lomakkeella, myös lapset. Jos samalla lomakkeella on tehty ilmoitus useammasta matkaseuran henkilöstä, tulee lentokentällä todistaa ilmoituksen tekeminen kaikkien osalta joko esittämällä pdf-tiedosto, joka tulee QR-koodi-viestin yhteydessä tai vahvistussähköposti, joka lähetetään , kun lomake on täytetty.Piilota

Koska saan QR-koodin?
Lue lisää QR-koodi lähetetään matkustuspäivää edellisenä yönä. Vahvistusviestin saat kuitenkin jo aikaisemmin lomakkeen täytettyäsi ja se on hyvä pitää tallessa varmuuden vuoksi. Vahvistusviesti on todiste siitä, että olet täyttänyt lomakkeen.Piilota

Missä QR-koodi tulee näyttää?
Lue lisää Lentokentällä lähtiessäsi pyydetään näyttämään vahvistusta matkustajalomakkeen täyttämisestä. Näytä joko matkapuhelimeesi tallennettu tai tulostettu QR-koodi. Mikäli et ole saanut QR-koodia, esitä saamasi vahvistussähköposti. QR-koodi pyydetään esittämään myös Kreikassa lentokentällä saapuessasi.Piilota

Lomakkeessa pyydetään täyttämään ”Point of Entry”, mitä laitan siihen kohtaan?
Lue lisää Point of Entry on lentokenttä, jolle saavut Kreikkaan tuleessasi. Alla kentät jotka ovat Tjäreborgin lomalennoilla käytössä.
 
Kreeta​: lentokenttä/point of entry - Heraklion
Rodos: lentokenttä/point of entry - Rhodes
Piilota

Mistä löydän tietoa Kreikan matkakohteiden käytännöistä?
Lue lisää Safe Travel - turvallisesta matkailusta