Lentomatkustaminen

Asiakkaidemme turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Covid-19-viruksen vuoksi olemme ottaneet käyttöön useita välttämättömiä ja tehokkaita turvallisuuskäytäntöjä turvallisuuden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi lennon aikana.

Kasvosuojaimien käyttöä vaaditaan myös useimmilla lentokentillä.

Ennen lentoa Sunclass Airlinesilla

 • Kasvosuojainta tulee käyttää lentokentällä
 • Muista ostaa kasvosuojaimia ennen matkaa. Voit tilata suojaimia meiltä Airshoppenathomesta - ostettavissa myös useimmista hyvin varustelluista kaupoista ja apteekeista.
 • Kasvosuojuksen tulee olla lentokonekäyttöön hyväksytty ns. kirurginen suu-nenäsuojus EN14683 tai KN95. Muunlaisten suojaimien käyttö estää pääsyn lennolle.
 • Moni maa vaatii matkustajia täyttämään matkustajalomakkeen ennen matkaa. Tarkista matkakohdettasi koskevat määräykset täältä. Matkustajan olet vastuussa, että olet täyttänyt matkustajalomakkeen oikein ja ennen matkaa kohdemaan vaatimusten mukaisesti. Jos matkustaja ei ole täyttänyt lomaketta ohjeiden mukaisesti kieltäytyy kohdemaa vastaanottamasta matkustajaa ja pääsy koneeseen evätään. Tälläisessa tapauksessa matkan hintaa ei palauteta takaisin.
 • Tee lähtöselvitys etukäteen verkossa. Lennolle Sunclass Airlinesilla saat 48 tuntia ennen matkaa sähköpostia, joka sisältää linkin minkä kautta voit tehdä lähtöselvityksen.
 • Ole paikalla hyvissä ajoin – lähtöselvityksessä, turvatarkastuksessa ja koneeseen siirtymisessä menee enemmän aikaa kuin normaalisti
 • Lähtoselvityksessä sinulta kysytään terveyteesi liittyviä kysymyksiä, esim oletko ollut sairaana tai tunnetko itsesi sairaaksi kyseisellä hetkellä
 • Pakkaa ruumaan menevään matkalaukkuun suurin osa matkatavaroistasi – Sunclass Airlinesin lennoilla saa olla vain 1 käsimatkatavara per henkilö
 • Tilaa lentoateria ennen matkaa, sillä koneessa ei ole mahdollista ostaa ruokaa
 • Tilaa verovapaat tuotteet etukäteen Airshoppenista, sillä koneessa ei myydä mitään tuotteita
Safe Travel - Tjäreborg

Safe travel - Sunclass Airlines

Täältä löydät tarkistuslistan ja tärkeää tieto ennen lentomatkaa.

Sunclass Airlinesin lennolla

 • Sekä matkustajien että matkustamohenkilökunnan on käytettävä kasvosuojaimia koneessa. Kasvosuojain on asetettava paikoilleen ennen koneeseen siirtymistä. Poikkeuksena alle 6-vuotiaat sekä matkustajat, jotka eivät voi lääketieteellisistä syistä käyttää kasvosuojainta. Lääkärintodistus lääketieteellisestä syystä tulee esittää pyydettäessä
 • Käsien desinfiointi ennen koneeseen siirtymistä (käsidesiä on lähtöportilla)
 • Ruoka- ja juomatarjoilua muutetaan noudattamaan EASA:n (Euroopan lentoturvallisuusvirasto) suosituksia, mikä tarkoittaa, että kaikki tarjoillaan suljetuissa pakkauksissa. Snackseja ja juomia voi ostaa lennon aikana. Kasvosuojaimen voi poistaa syömisen ja juomisen ajaksi.
 • Matkustamon ilmaa puhdistetaan koko ajan. Kaikissa Sunclass Airlinesin koneissa on HEPA-suodattimet, jotka suodattavat 99,6 % kaikista pölyhiukkasista ja ilman epäpuhtauksista, kuten viruksista ja bakteereista. Jatkuva ilman alipaine vähentää ristitartuntoja, ja matkustamon ilma suodatetaan 2-3 minuutin välein.
 • Koneet siivotaan erityisen huolellisesti ennen jokaista lentoa ja tuolit, pöydät ja käsinojat puhdistetaan desinfiointiaineilla.

Palvelu lennoilla

Olemme tehneet tarvittavat muutokset kaikilla Sunclass Airlinesin lennoilla, mutta tulemme luonnollisesti palvelemaan sinua kuten aikaisemminkin. Koronan vuoksi palvelua on kuitenkin jouduttu hieman muuttamaan.

 • Juomakärrystä on edelleen mahdollista ostaa juomia lennon aikana. Hygieniasyistä koneessa voi maksaa ainoastaan kortilla, käteisellä ei valitettavasti ole mahdollista maksaa.
 • Verovapaita tuotteita voi edelleen tilata ennakkoon Airshoppen.fi-sivujen kautta, mutta emme enää lähetä Airshoppen-esitettä kotiin.
 • Voit myös tilata EU:n hyväksymiä kasvosuojaimia ja muita hygieniatuotteita erillisestä verkkokaupastamme: airshoppenathome. Tavarat lähetetään kotiosoitteeseesi, jotta voit käyttää kasvosuojainta saavuttuasi lentokentälle. Kasvosuojaimen käyttö on nykyään pakollista. Muista tehdä tilauksesi hyvissä ajoin, sillä tavaroiden toimittaminen postitse voi kestää noin viikon.

Muiden lentoyhtiöiden käytännöt

Kaikki lentoyhtiöt noudattavat EASA:n (Euroopan lentoturvallisuusvirasto) suosituksia. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että kasvosuojaimet ovat pakollisia. Lisätietoa voit lukea kunkin lentoyhtiön omilta sivuilta. Finnairin lomalennoilla ei ole mahdollista tilata lentoateriaa, eikä koneessa tarjoilla ruokaa tai juomaa. (Tiedot saattavat muuttua ilman ennakkovaroitusta).

Lue lisää Aegan
Air Baltic
Air Canada
Air China
Air Mauritius
Air France
American Airlines
British Airways
Brussel Airlines
Cathay Pacific
Czek Airlines
Delta Airlines
Emirates
Ethiopian Airlines
Ethiad
Finnair
Kenya Airways
KLM
Iberia
Icelandair
LOT
Lufthansa
Malaysia Airlines
Norwegian
Thai Airways
Turkish Airlines
SAS
Singapore Airlines
Swiss
Unitied Airlines
Vietnam Airlines
Vueling
Qantas
Qatar Airways
Piilota