Lentoyhtiöiden palvelut tilauslennoilla

Lentoyhtiöiden palvelut tilauslennoilla

Thomas Cook Airlines

Lennämme useat talven ja kesän lennoistamme omalla lentoyhtiöllämme, Thomas Cook Airlinesilla, joka on Pohjoismaiden suurin tilauslentoyhtiö yli 1 milj. vuosittaisella matkustajallaan. Thomas Cook Airlines tarjoaa mm. edulliset taxfree-ostokset sekä mahdollisuuden varata istumapaikka etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 55x40x20 cm ja maksimipaino 6 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg matkatavaroita sisältäen korkeintaan 6 kg käsimatkatavaraa (Ei koske pelkän lennon tai matkajokerimatkan ostaneita). Samalla matka-asiakirjalla matkustavilla on yhteispunnitus mahdollista. Yksittäisen matkalaukun maksimipaino on 32 kg.
Easy Travel-matkustajille (Sunprime Hotels-, Sunwing Family Resorts-, sekä Puerto Ricon Altamar- hotellien asukkaille), sekä vähintään neljän viikon edestakaisilla matkoilla matkatavaran maksimimäärä on 30 kg sisältäen käsimatkatavaran 6 kg.

Voit ostaa lisäkiloja viimeistään noin 5 päivää ennen matkasi alkua. Huomioithan, että etukäteistilaus on yhdensuuntainen. Maksu tapahtuu viimeistään kyseisten lentojen aikana lentokoneessa tai vaihtoehtoisesti ennakkoon www.airshoppen.fi –sivulla. Vastaanotettuamme tilauksesi lähetämme sinulle tilausvahvistuksen, joka tulee esittää lähtöselvityksessä. Ilman tilausvahvistusta lentoyhtiöllä on oikeus periä ylipainomaksua.
Ylipainosta veloitetaan lentokentällä lisämaksu, eikä matkatavaroiden kuljetusta tällöin voida taata.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Thomas Cook Airlinesin Airshoppeniin voit myös soittaa (arkisin klo 09.00 - 13.00) puh. 09-56582727.
Lisäkilojen ostamisesta kaukolennoille Gambiaan ja Thaimaahan tiedustele mahdollisuutta puhelimitse.
Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoismatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiön puhelinpalvelusta p. 09 56582727.

Samsung Galaxy Note7 -laitteet kielletty lennoilla
18.10.2016 alkaen lennoillamme ei ole turvallisuussyistä sallittua kuljettaa Samsung Galaxy Note7 -puhelimia. Kuljetuskielto koskee sekä ruumaan menevää matkatavaraa että käsimatkatavaraa. (Samsung Galaxy Note7 – puhelimia ei myöskään hyväksytä lentorahdiksi.)

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria (Holiday Meal) tulee varata ennen matkaa. Lennolla ei aterioita ole myynnissä. Holiday Meal (meno-paluu) 21,-/aikuinen ja 10,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia. Holiday Meal on mahdollista ostaa myös yhteen suuntaan, jolloin hinta on 12,-/aikuinen ja 6,-/lapsi. 2-11-vuotiaille, joille on tilattu Holiday Meal, tarjoillaan lapsiystävällinen ateria. 12-15-vuotiaille on mahdollista varata lasten ateria aikuisten aterian sijasta. Yli 12-vuotiaiden ateria vaihtelee kausittain ja lentoajankohdan mukaan. SunClass-luokassa Phuketin lennoilla lentoateria (Holiday Meal) sisältyy matkan hintaan.

Huomioithan, että hygienian ja allergioiden vuoksi ei lentokoneeseen ole sallittua ottaa mukaan omia ruokia ja juomia. Erikoisallergioissa otathan suoraan yhteys Thomas Cook Airlines -lentoyhtiöön lähettämällä sähköpostia tai soita +358 (0)9 5658 2727.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään kaksi vuorokautta ennen lähtöä. Erikoisateriat ovat hinnaltaan 2,-/aikuinen, 1,-/lapsi normaalia lentoateriaa kalliimmat. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton ateria
 • Laktoositon ja maidoton ateria
 • Kasvisateria ilman maitotuotteita ja kananmunaa (vegaani)
 • Kasvisateria (sis. maitotuotteita ja kananmunaa)
 • Ateria ilman kananmunaa, soijaa ja pähkinöitä
 • Ateria ilman kalaa ja äyriäisiä

Royal Meal

Voit tilata menolennolle erinomaisen Royal Meal –aterian ja voit itse päättää haluatko brunssin vai liha- tai kala-aterian. Tee tai kahvi ja yksi ruokajuoma sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia. Royal Meal on tilattavissa vain menolennolle hintaan 45,- (Phuketin lennoilla 26,-), paluulennolla on tällöin normaali Holiday Meal.
RoyalClass-luokassa Royal-ateria sisältyy matkan hintaan ja valitset aterian sisällön lennolla.

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentomatkasta voi tehdä entistäkin mukavamman varaamalla lisämaksullisen lentoluokan. Huomioi lentoluokka varatessasi matkaa, tai mikäli olet jo varannut matkan, voit vaihtaa lentoluokan paremmaksi soittamalla meille 09 123 71.

SunClass-luokka

Phuketin lennoilla Airbus 330-200 konetyypissä ovat kaikki perushintaiset paikat SunClass-luokassa, siis ihan ilman lisämaksua!

 • Suurempi jalkatila (n. 84 cm)
 • Lentoateria sisältyy hintaan
 • Kaikissa istuimissa on henkilökohtainen näyttö ja laaja valikoima video- ja musiikkikanavia (maksullinen Kanarian lennoilla)
 • 20 kg matkatavaraa (sis. 6 kg käsimatkatavaraa)*

Tietyillä Kanarian lennoilla Airbus 330-300 konetyypissä voit lisätä matkustusmukavuutta ostamalla SunClass-luokan paikat. Hinta alkaen 35,-/hlö

 • Suurempi jalkatila
 • Kaikissa istuimissa on henkilökohtainen näyttö. Viihdepaketti elokuvien katseluun ja musiikin kuunteluun on maksullinen
 • 30 kg matkatavaraa, sis. 6 kg käsimatkatavaraa (HUOM! Matkatavarat lisämaksusta pelkät lennot tai matkajokerin ostaneille)

Royal Class

Phuketin lennoilla Airbus 330-200 konetyypissä voit lisätä matkustusmukavuuttasi RoyalClass-luokassa. RoyalClass-luokan paikkoja ei voi varata mikäli matkustaa alle 2-vuotiaan lapsen kanssa. RoyalClass-paikat voi ostaa vain kahden tai kolmen viikon matkoille. Hinta alkaen 175,- / meno-paluu.

 • Oma lähtöselvitys Helsinki-Vantaalla
 • Loungen käyttöoikeus Helsinki-Vantaalla
 • 30 kg matkatavaraa (sis. 6 kg käsimatkatavaraa)*
 • Leveät, kangaspäällysteiset istuimet
 • Väljemmät jalkatilat (n. 89 cm)
 • Henkilökohtainen viihdejärjestelmä
 • Maksuttomat kuulokkeet ja lehdet
 • Maksuttomat juomat (ei shampanja)
 • Kolmen ruokalajin ateria, jossa valittavana kaksi pääruokaa

*Pelkän lennon tai Matkajokerimatkan ostaneille lisämaksullinen palvelu

Lisätietoa lentoluokista ja varaamisesta

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly pelkän lennon tai Matkajokerin hintaan. Ruumassa kuljetettava laukku maksaa etukäteen ostettuna Välimeren kohteisiin 30 euroa, Kanariansaarille, Madeiralle ja Gambiaan 36 euroa ja Thaimaahan 40 euroa. Lentokentällä ostettuna hinta on 50 euroa. Hinnat ovat meno-paluuhintoja, ja yhdensuuntaisen kuljetuksen hinta on puolet. Matkatavaran paino- ja kokorajoitukset määräytyvät lentoyhtiön mukaan.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen matkaa varatessasi tai Omilta sivuilta lisäpalveluna. Varauksen voi tehdä yleensä viimeistään 5 päivää ennen lähtöä.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Voi tilata sekä meno-että paluulennolle, mutta tilaus tulee olla tehtynä viimeistään 7 päivää ennen matkaa. Tilausajan sulkeutumisen ajankohdan voit tarkistaa kirjautumalla sisään Airshoppeniin.
Tilaa Taxfree-tuotteita Airshoppenista

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Voit ilahduttaa matkalle lähteviä ystäviäsi tai matkakumppaneitasi tilaamalla menolennolle shampanjaa hintaan 50,- (75 cl shampanjapullo ja snackseja). Shampanjaa voi tilata ainoastaan Helsingistä lähteville lennoille. Tilaa samppanja soittamalla Airshoppenin numeroon +358 (0)9 5658 2727 viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä. Jos shampanjan tilaaja matkustaa itse samalla lennolla, suoritetaan maksu lennolla. Mikäli tilaaja ei itse ole mukana lennolla, lähetetään hänelle lasku kotiin.

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvityksen voi suorittaa joko lähtöselvitysautomaatilla (vain Helsinki-Vantaalla), lähtöselvitystiskillä, On line -selvityksenä, josta ohjeistus lähetetään sähköpostitse tai sovelluksen kautta.
Lähtöselvitystiskit avataan n. 2 tuntia ja suljetaan n. tunti ennen lennon lähtöä.

Maanantaista-perjantaihin seuraavan aamun varhaisille aamulennoille Helsingistä, lähtöselvityksen voi tehdä jo edellisenä iltana 18:30-20:30 lähtöselvitystiskillä numero 243, sekä jättää matkatavarat lentoyhtiön kuljetettaviksi. Riittää, että yksi varauksella oleva henkilö on lähtöselvityksessä, mutta kaikkien varauksella olevien matkustajien passit ja matka-asiakirjat tulee olla mukana. Jos lähtöselvitys on tehty ja matkalaukut on jätetty edellisenä iltana, riittää että on lentoasemalla tuntia ennen lennon lähtöä. Tämä palvelu ei ole käytössä arkipyhinä.

Lähtöselvitys automaatilla (vain Helsinki-Vantaalla)

Lähtöselvitysautomaatit sijaitsevat terminaalissa 2. Kirjaudu järjestelmään sisään joko lennon numerolla ja nimelläsi tai varausnumerolla. Automaattilähtöselvitys on mahdollista tehdä klo 05:00-14:00 lähteville lennoille edellisenä päivänä klo 17:30 alkaen ja klo 14:00–05:00 lähteville lennoille samana päivänä klo 11:00 alkaen. Huom! Ruumaan menevät matkatavarat viedään Bagage Drop tiskille vasta 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Bagage Drop tiski avataan 2 tuntia ja suljetaan noin 40 minuuttia ennen koneen lähtöä.

Online Check-In

Vuorokausi ennen lähtöä saat lentoyhtiöltä sähköpostin joka sisältää ohjeet miten tehdä Online Check-in. Tehtyäsi Online lähtöselvityksen voit tulostaa tarkastuskortit pdf-muodossa tai linkkinä (älypuhelimella avattavaksi).

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiailla lapsilla saa olla yhteensä 10 kg ruumaan meneviä matkatavaroita sekä matkarattaat, matkasänky tai auton turvaistuin. (1 lapsi/1 lastenrattaat). Yli 2-vuotiailla rattaiden paino lasketaan mukaan lapsen matkatavaroiden yhteispainoon.

Lastenvaunut ja rattaat

Alle 2-vuotiaat saavat ottaa matkarattaat/lastenvaunut mukaan veloituksetta. Kaikki vaunut/rattaat kuljetetaan ruumassa koosta riippumatta.

Lastenateria lennolla

Alle 2-vuotiaille on maksuton eväspussi, joka voi sisältää esim. hedelmän, ruokasoseen tai jugurtin. Alle 2-vuotialle on myös lisämaksusta varattavissa lasten ateria, joka voi sisältää esim. pastaa ja lihapullia tai vastaavaa.

Vauvankoppa lennolle

Alle 2-vuotiaalle lapselle (max 10 kg) on joissakin konetyypeissä mahdollista tilata paikka, johon voi kiinnittää vauvankopan.
Tilaa istumapaikka

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti (Kuopion ja Vaasan lennoilla ei lainkaan) kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vanhempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Ennen raskausviikkoa 28 on lentäminen sallittua. Mikäli matkustat viikoilla 28-36 (monikkoraskaus 28-32) tarvitaan englanninkielinen lääkärintodistus, joka on päivätty 10 päivän sisällä alkavasta lennosta. Samat säännöt koskevat myös paluumatkaa. Normaalisti matkavakuutukset korvaavat vain 28. raskausviikkoon saakka. Tarkista tämä vakuutusyhtiöltäsi ennen matkalle lähtöä.

Thomas Cook Airlines

Jet Time

JetTime on tanskalainen lentoyhtiö, joka aloitti toimintansa vuonna 2006. JetTime lentää kaikkiaan n. 20 lomakohteeseen ja lennoilla on yleensä suomenkielinen matkustamopalvelu. Lennämme JetTimella mm. Kreikkaan (Kos, Thassos, Heraklion) sekä Espanjaan Fuerteventuralle. Voit tilata istumapaikan ja taxfree-tuotteita lennoille etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 55x40x20 cm ja maksimipaino 5 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

JetTimen lennoilla kuljetettava matkatavara saa painaa enintään 20 kg sisältäen käsimatkatavaran max. 5 kg. Käsimatkatavaran enimmäismitat ovat 55 x 40 x 20 cm. Yksittäinen matkalaukku (esim. kahden henkilön yhteinen laukku) maks. 32 kg. Kolme viikkoa ja sitä pidemmillä matkoilla saa matkatavaraa olla 30 kg sisältäen käsimatkatavaran 5 kg.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Samsung Galaxy Note7 -laitteet kielletty lennoilla
18.10.2016 alkaen lennoillamme ei ole turvallisuussyistä sallittua kuljettaa Samsung Galaxy Note7 -puhelimia. Kuljetuskielto koskee sekä ruumaan menevää matkatavaraa että käsimatkatavaraa. (Samsung Galaxy Note7 – puhelimia ei myöskään hyväksytä lentorahdiksi.)

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen lentoyhtiön sivuilta.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Aterian hinta (meno-paluu) 21,-/aikuinen ja 10,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 3 päivää ennen lähtöä. Erikoisateriat ovat hinnaltaan 2,-/aikuinen, 1,-/lapsi normaalia lentoateriaa kalliimmat. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton ateria
 • Kasvisateria sis. maitotuotteita ja kananmunaa
 • Vegaani kasvisateria
 • Laktoositon ateria
 • Sianlihaton ateria

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentoyhtiöllä ei ole erillisiä lentoluokkia.

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly pelkän lennon tai Matkajokerin hintaan. Ruumassa kuljetettava laukku maksaa etukäteen ostettuna Välimeren kohteisiin 30 euroa, Kanariansaarille, Madeiralle ja Gambiaan 36 euroa ja Thaimaahan 40 euroa. Lentokentällä ostettuna hinta on 50 euroa. Hinnat ovat meno-paluuhintoja, ja yhdensuuntaisen kuljetuksen hinta on puolet. Matkatavaran paino- ja kokorajoitukset määräytyvät lentoyhtiön mukaan.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 180 vuorokautta ennen matkaa ja viimeistään 3 vuorokautta ennen lähtöä.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Voit tilata sekä meno- että paluulennolle aikaisintaan 30 päivää ennen lähtöä
Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Jos matkustat merkkipäivänä tai haluat muuten vain aloittaa lomasi kuplivalla, tilaa lennolle kuohuvaa.
Tilaa shampanjaa lennolle

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Jos olet varannut istumapaikkasi ennakkoon, voit tehdä ennakkolähtöselvityksen ja välttää jonotuksen kentällä.
Ennakkolähtöselvityksen voi tehdä aikaisintaan 14 päivää ja vähintään kolme päivää ennen lähtöä (lähtöpäivä poislaskettuna).
Tee lähtöselvitys (vain ennakkoon istumapaikan varanneille)

Lähtöselvitys suoritetaan lähtöselvitystiskillä terminaalissa 2. Lähtöselvitys alkaa 2 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan noin tuntia ennen lähtöaikaa.

Lähtöselvityksen voi Helsinki-Vantaalla tehdä myös automaatilla (Finavian automaatit) ja luovuttaa matkatavarat tavanomaisen lähtöselvitystiskin viereiselle tiskille.

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiaalla lapsella voi olla enintään 5 kg käsimatkatavaraa sekä lisäksi yhdet vaunut / rattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Yhdet lastenrattaat/ -vaunut lasta kohti saa ottaa mukaan veloituksetta. Lastenrattaiden/-vaunujen enimmäiskoko on 105 x 50 x 65 cm.
Lennoille mahdollisuus vuokrata suoja esim. rattaille. Lisätietoa Airshells-suojan vuokrauksesta.

Lastenateria lennolla

Lennoilla tarjoillaan yleensä alle 2-vuotaille lapsille pieni välipala.

Vauvankoppa lennolle

Lennoille ei ole saatavilla vauvankoppaa.

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vanhempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Matkustaminen ilman lääkärintodistusta on sallittua ennen 28. raskausviikkoa. Raskausviikkojen 29 ja 35 välillä matkustaminen on sallittua, jos lääkärintodistus (englanninkielinen ) on määrätty enintään 10 päivää ennen lentoa. Raskausviikosta 36 eteenpäin lentäminen ei ole mahdollista.
Huom! Turkkiin suuntautuvilla matkoilla on raskaana olevilla aina oltava mukanaan neuvolakortti tai muu dokumentti, josta ilmenee raskausviikkojen määrä.

Jet Time

Finnair lomalennot

Finnair on yksi maailman vanhimmista edelleen toimivista lentoyhtiöistä. Se lentää lomalentoja n. 60 kohteeseen. Tjäreborg lentää Finnairilla mm. Krabille ja Turkkiin. Lennoille on mahdollisuus tilata taxfree-tuotteita sekä istumapaikka etukäteen.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 56x45x25 cm ja maksimipaino 8 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yksi laukku, korkeintaan 23 kg ruumaan menevää matkatavaraa. Laukun ulkomittojen summa (korkeus + pituus + leveys) enintään 158 cm.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille. Matkatavarapainon tilaaminen etukäteen on edullisempaa kuin kentällä.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Samsung Galaxy Note7 -laitteet kielletty lennoilla
18.10.2016 alkaen lennoillamme ei ole turvallisuussyistä sallittua kuljettaa Samsung Galaxy Note7 -puhelimia. Kuljetuskielto koskee sekä ruumaan menevää matkatavaraa että käsimatkatavaraa. (Samsung Galaxy Note7 – puhelimia ei myöskään hyväksytä lentorahdiksi.)

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiöltä.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Lennolla ei aterioita ole myynnissä. Aterian hinta (meno-paluu) 24,-/aikuinen ja 12,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia.

Suomesta lähdettäessä on lomalennoille mahdollista tilata juhla-ateria. Juhla-ateria on varattavissa viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä. Tilaa juhla-ateria

Erikoisateriat

Erikoisateria tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 2 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraava ateria:

 • Kasvisateria, joka sopii vegaani-/gluteenitonta/laktoositonta/diabetes-/muslimiateriaa tarvitsevalle

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly pelkän lennon tai Matkajokerin hintaan. Ruumassa kuljetettava laukku maksaa etukäteen ostettuna Välimeren kohteisiin 30 euroa, Kanariansaarille, Madeiralle ja Gambiaan 36 euroa ja Thaimaahan 40 euroa. Lentokentällä ostettuna hinta on 50 euroa. Hinnat ovat meno-paluuhintoja, ja yhdensuuntaisen kuljetuksen hinta on puolet. Matkatavaran paino- ja kokorajoitukset määräytyvät lentoyhtiön mukaan.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 180 päivää ennen matkaa ja viimeistään 36 tuntia ennen lähtöä.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Ennakkotilauskaupan valikoima vaihtelee lentosi lähtö- ja kohdepaikan mukaan. Tilauksen voi tehdä aikaisintaan 30 päivää ennen lentopäivää ja viimeistään 3 - 5 päivää ennen lennon lähtöpäivää.
Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Tilaa itsellesi, hääparille tai ystäväsi merkkipäivän kunniaksi shampanjapullo tai suklaarasia tarjottavaksi koneessa. Tilaus on tehtävä hyvissä ajoin ennen matkaa ja maksettava etukäteen. Tilaukset tehdään soittamalla Finnairin ennakkotilaukseen +358 10 800 400 tai sähköpostitse alla olevan linkin kautta.
Tilaa shampanjaa lennolle

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys on hyvä tehdä ennen lentokentälle saapumista joko internetissä, kännykällä tai viimeistään lentoasemalla lähtöselvitysautomaatilla. Lentoasemilla, joilla ei ole lähtöselvitysautomaatteja, lähtöselvitys on mahdollista suorittaa myös lähtöselvitystiskillä.
Lähtöselvityksen voi tehdä internetissä aikaisintaan 36 tuntia ennen lennon lähtöä. Lentokentällä lähtöselvitys ja Baggage Drop -tiskit avautuvat viimeistään kaksi tuntia ennen lennon lähtöä.
Finnairin lennot lähtevät Helsinki-Vantaan lentokentällä terminaalista 2.

Lähtöselvitys automaatilla

Lähtöselvitys on mahdollista tehdä Helsinki–Vantaan lentoasemalla lähtöselvitysautomaatilla. Lähtöselvitysautomaatin käyttökieli on englanti. Lähtöselvityksen jälkeen ruumaan menevät matkatavarat viedään Baggage Drop -tiskille.
Lisätietoja automaattilähtöselvityksestä

Lähtöselvitys internetissä

Lähtöselvityksen voi suorittaa internetissä aikaisintaan 36 tuntia ennen lennon lähtöä. Syötä lähtöselvitystä tehdessäsi varaustunnuskenttään matka-asiakirjasta löytyvän varausnumerosi 6 viimeistä numeroa.
Lue lisää Finnairin lähtöselvityksestä internetissä ja matkapuhelimella

Lähtöselvitys edellisenä iltana

Helsinki-Vantaan lentoasemalla voit tehdä lähtöselvityksen jo lähtöä edeltävänä iltana klo 17–21.30

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiailla lapsilla voi olla yksi enintään 23 kg painava laukku matkustusluokasta riippumatta, sekä lisäksi kokoontaitettavat lastenrattaat ja turvaistuin. Lapsella, jolla on oma varattu istuinpaikka lennolla, saa olla yhtä paljon matkatavaraa kuin samassa luokassa matkustavalla aikuisella ja lisäksi kokoontaitettavat lastenrattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

Vauvankoppa lennolle

Alle 2-vuotiaalle lapselle (max 11 kg) on mahdollista lisämaksusta tilata paikka, johon voi kiinnittää vauvankopan.
Tilaa istumapaikka ja vauvankoppa

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vanhempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Viimeisen raskauskuukauden aikana ei tule lentää eli lentomatkustaminen sallitaan kunnes 36 raskausviikkoa on täynnä. Kun 28 raskausviikkoa on täynnä vaaditaan lääkärintodistus, joka todistaa, että raskaus on edennyt normaalisti. Ellei raskaudentilassa tapahdu muutoksia, 28. raskausviikon jälkeen tarvitaan vain yksi lääkärintodistus. Todistuksen voi tarvittaessa hankkia jo raskauden kestettyä 27 viikkoa.
Raskautta koskevat lääkärintodistukset lähetetään viimeistään 24 tuntia ennen lennon lähtöä sähköpostilla osoitteeseen pregnancy.clearances@finnair.com tai faksilla numeroon 09 818 4825.

Finnair lomalennot

TUI fly

TUI fly on TUI-konserniin kuuluva tilauslentoyhtiö. Lennämme TUI flylla kesäkaudella Kosille.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 55x40x23 cm ja maksimipaino 5 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

TUIfly Nordicin lennoilla kuljetettava matkatavara saa painaa enintään 20 kg sisältäen käsimatkatavaran max. 5 kg. Käsimatkatavaran enimmäismitat ovat 55 x 40 x 23 cm. Yksittäinen matkalaukku (esim. kahden henkilön yhteinen laukku) maks. 32 kg. Kolme viikkoa ja sitä pidemmillä matkoilla saa matkatavaraa olla 30 kg sisältäen käsimatkatavaran 5 kg.

Voit varata etukäteen ylimääräistä matkatavarapainoa matkatavaroille.
Tilaa ylimääräistä matkatavarapainoa

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen lentoyhtiön sivuilta.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Aterian hinta (meno-paluu) 21,-/aikuinen ja 10,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyy hintaan, muut juomat ovat maksullisia.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 4 päivää ennen lähtöä. Erikoisateriat ovat hinnaltaan 2,-/aikuinen, 1,-/lapsi normaalia lentoateriaa kalliimmat. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Diabetesateria
 • Gluteeniton ateria
 • Kasvisateria sis. maitotuotteita ja kananmunaa
 • Vegaani kasvisateria
 • Laktoositon ateria
 • Sianlihaton ateria

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentoyhtiöllä ei ole erillisiä lentoluokkia.

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiön määräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/lento yhteen suuntaan. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 365 vuorokautta ennen matkaa ja viimeistään 4 vuorokautta ennen lähtöä.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Tilaa tuotteet jo etukäteen ja löydät ne koneesta istumapaikaltasi. Voit tilata sekä meno- että paluulennolle aikaisintaan 30 päivää ennen lähtöä
Tilaa Taxfree-tuotteita

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys suoritetaan lähtöselvitystiskillä terminaalissa 2. Lähtöselvitys alkaa 2 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan noin tuntia ennen lähtöaikaa.

Lähtöselvityksen voi Helsinki-Vantaalla tehdä myös automaatilla (Finavian automaatit) ja luovuttaa matkatavarat tavanomaisen lähtöselvitystiskin viereiselle tiskille.

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiaalla lapsella voi olla enintään 10 kg käsimatkatavaraa sekä lisäksi yhdet vaunut / rattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Yhdet lastenrattaat/ -vaunut lasta kohti saa ottaa mukaan veloituksetta.
Lennoille mahdollisuus vuokrata suoja esim. rattaille. Lisätietoa Airshells-suojan vuokrauksesta.

Lastenateria lennolla

Ei ateriaa alle 2-vuotiaille. Ei erillistä lastenateriaa.

Vauvankoppa lennolle

_

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vanhempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Matkustaminen ilman lääkärintodistusta on sallittua ennen 28. raskausviikkoa. Raskausviikkojen 29 ja 35 välillä matkustaminen on sallittua, jos lääkärintodistus (englanninkielinen ) on määrätty enintään 10 päivää ennen lentoa. Raskausviikosta 36 eteenpäin lentäminen ei ole mahdollista.
Huom! Turkkiin suuntautuvilla matkoilla on raskaana olevilla aina oltava mukanaan neuvolakortti tai muu dokumentti, josta ilmenee raskausviikkojen määrä.

Freebird

Freebird-tilauslentoyhtiö aloitti toimintansa vuonna 2001. Tjäreborg lentää Freebirdillä Turkkiin Oulusta. Voit varata istumapaikan etukäteen. Taxfree-tuotteita on mahdollista tilata etukäteen paluulennolle.

Lue lisää lentoyhtiön palveluista ja varaa lisäpalveluita
Matkatavarat

Matkatavarat

Käsimatkatavara

Yksi käsimatkatavara/henkilö. Maksimikoko on 55x40x20 cm ja maksimipaino 6 kg.

Lähtöselvitettävä matkatavara

Yli 2-vuotiailla matkustajilla saa olla yhteensä 20 kg rumaan menevää matkatavaraa.

Lisää matkatavarapainoa ei ole mahdollista ostaa etukäteen. Mahdollinen ylipaino maksetaan lentokentällä lähtöselvityksessä.

Lisätietoa matkatavaroiden kuljettamisesta

Erikoismatkatavarat

Esim. polkupyörät ja golfbagit eivät sisälly normaaliin matkatavarapainoon. Lisämaksusta kuljetettavat erikoimatkatavarat tulee varata etukäteen joko Omilta sivuilta tai lentoyhtiön sivuilta.

Lentoateria

Lentoateria

Lentoateria tulee varata ennen matkaa. Lennolla ei aterioita ole myynnissä. Aterian hinta (meno-paluu) 21,-/aikuinen ja 10,-/lapsi. Tee tai kahvi sisältyyhintaan, muut juomat ovat maksullisia. Juomat ovat mahdollista maksaa ainoastaan käteisellä.

Erikoisateriat

Erikoisateriat tulee varata jo matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 2 päivää ennen lähtöä. Saatavilla seuraavat ateriat:

 • Gluteeniton ateria
 • Laktoositon ateria
 • Kasvisateria sis. maitotuotteita ja kananmunaa
 • Kasvisateria ilman maitotuotteita ja kananmunaa

 Varaa lentoateria

Lisätietoa lentoaterioista

Lentoluokat

Lentoluokat

Lentoyhtiöllä ei ole erillisiä lentoluokkia.

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Pelkät lennot ja Matkajokeri

Matkatavarat

Matkatavarat eivät sisälly hintaan. Matkatavarat kunkin lentoyhtiönmääräämissä kilo- ja kokorajoituksissa maksavat pelkillä lennoilla tai Matkajokerina matkustavalle etukäteen varattuna 30,-/meno-paluu tai 15,-/lento yhteen suuntaan. Matkatavaroiden hinta lähtöselvitystiskiltä ostettuna on 50,-/20 kg.

Istumapaikat lennolla

Istumapaikat lennolla

Varaa istumapaikka

Voit varmistaa lentokoneessa tietyn istumapaikan varaamalla sen lisämaksusta etukäteen aikaisintaan 365 vuorokautta ennen matkaa ja viimeistään 3 vuorokautta ennen lähtöä. Huom! Kesän 2018 lennoille paikat tulevat varattaviksi tammikuun 2018 aikana.
Tilaa istumapaikka lennolle

Taxfree

Taxfree

Kotimatkalle on mahdollista tilata tuotteita ennakkoon.
Tilaussivusto on englanniksi ja tuotteet on mahdollista maksaa ainoastaan ennakkoon joko Visa tai Mastercard korteilla. Maksua ei ole mahdollista suorittaa lennon aikana. Tilauksen voi tehdä aikaisintaan 60 päivää ennen lentopäivää ja viimeistään 2 päivää ennen lennon lähtöpäivää. Lentokoneessa tax free-tuotteita on myynnissä hyvin rajallinen määrä. Tilaa Taxfree-tuotteita

Shampanjatilaus lennolle

Shampanjatilaus lennolle

Lennoille ei ole mahdollista tehdä shampanjatilausta.

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys

Lähtöselvitys suoritetaan lähtöselvitystiskillä. Lähtöselvitys alkaa 2–3 tuntia ennen koneen lähtöä ja suljetaan tuntia ennen lähtöaikaa.

Lasten matkustaminen

Lasten matkustaminen

Matkatavarat

Alle 2-vuotiaalla lapsella voi olla enintään 10 kg ruumaan menevää matkatavaraa (ei käsimatkatavaroita) sekä lisäksi yhdet vaunut / rattaat.

Lastenvaunut ja rattaat

Matkarattaat/lastenvaunut saa ottaa mukaan veloituksetta.

Lastenateria lennolla

Alle 2-vuotiaille ei ole tarjolla ateriaa.

Vauvankoppa lennolle

Lennoille ei ole saatavilla vauvankoppaa.

Yksinmatkustavat lapset

5-11-vuotiaita lapsia otetaan rajoitetusti kuljetettaviksi lentokoneessa yksin matkustavina lapsina (UM=Unaccompanied Minor). Heille tulee tehdä asianmukainen UM-varaus jo matkaa varattaessa. Lentoyhtiöt saattavat periä lisämaksun yksin matkustavan lapsen kuljettamisesta. Maksu peritään lentoyhtiön toimesta paikan päällä lapsen saattajalta.

Alle 18-vuotiaat ilman vahnempia matkustavat

Alle 18-vuotias matkustaja tarvitsee huoltajan/huoltajien kirjallisen luvan matkustaessaan ilman huoltajiaan. Matkustuslupa tulee toimittaa Tjäreborgille ennen matkaa.
Tulosta matkustuslupalomake

Erityistarpeet

Erityistarpeet

Liikuntaesteiset

Mikäli matkustat pyörätuolin kanssa tai sinulla on erityistarpeita lennon suhteen, ota yhteyttä palvelunumeroomme 09 123 71.

Raskaus

Mikäli laskettuun aikaan on alle 4 viikkoa, lentäminen ei ole sallittua. Kun 28 raskausviikkoa on täynnä, vaaditaan lääkärintodistus, joka todistaa, että raskaus on edennyt normaalisti. Lääkärintodistus tulee olla englanninkielinen ja saa olla maksimissaan kahdeksan päivää vanha.

Freebird

Reittilennoilla

Reittilennoilla matkatavarasäännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Tarkista omaa lentoyhtiötä koskevia sääntöjä lentoyhtiön nettisivuilta.
Yleisimmin käytetyt lentoyhtiöt