PART OF THE THOMAS COOK GROUP
Matkakertomukset

Matkakertomuksia

Jokainen lomamatka on omanlaisensa elämys. Kokemuksia karttuu ja mukaan tarttuu mitä erilaisimpia muistoja, vinkkejä, näkemyksiä ja arvosteluja. Inspiroidu muiden tarinoista tai kirjoita omasi! Arvomme neljä kertaa vuodessa parhaiden matkakertomusten joukosta yhden, jonka palkitsemme 200 euron matkalahjakortilla.

Kirjoita matkakertomus!

 • Protaras

  boundyanne 
  23.6.2017

  Nelihenkinen perheemme vietti viikon Kyproksen Protaras, Rising Star -hotellissa. Paikka oli erittäin aurinkoinen; pilvetön, hehkuva aurinko paistoi todellakin lämpimän ihanasti. Hotelli on aivan rannan äärellä, jossa kiva kävelyreitti kiertää koko Fig Tree Bay rannan, jota pitkin saa mukavan parin km:n kävelymatkan ja se sopii hyvin myös pyörätuolimatkalijoille ja lastenrattaiden kanssa kävelyyn.

  Hotellissa meillä oli puolihoito; aamupala ja päivällinen, joilla pärjäsimme hyvin. Pientä välipalaa söimme päivän aikana muutoin ja juomisia meni paljon, kraanavettä kun Kyproksella ei voi juoda. Ruoka hotelissa oli monipuolista ja sitä oli notkuvat pöydät täpötäynnänsä, joka päivä oma menu-teema ja lapsille myös valinnaisena mm.ranskalais-nakki vaihtoehtoja. Ma ja pe iltoina poikkeuksena listalta tilattava ruoka, päivällisen juomat olivat aina omaan piikkiin. Rising Star:ssa oli lähinnä lapsiperheitä, pääosin tanskalaisia, mutta hyvin mahtui mukaan. Hotellilla oli ohjelmaa lapsille ja allasjumppaa vanhemmille, johon innostavat ruotsalaiset saivatkin paljon lomalaisia mukaan osallistumaan. Hotellihuoneen toisen huoneen ilmastointi toimi moitteettomasti, toisen huoneen ilmastoinnin olisi saanut pientä lisäkorvausta vastaan. Huone oli neljännessä krs:ssa, josta mahtava näkymä merelle. Huoneessa oli myös ruoanlaittomahdollisuus, jossa muutamia kertoja keittelimme noodeleita jne. Huone oli muutoin hyvä kuntoinen.

  Hotelli on meren äärellä, joten siitä oli lyhyt matka pulahtaa uimaan meressä ja suihkut löytyvät altaiden vierestä. Snorklausmahdollisuus oli mieleen teininuorellemme, sekä me aikuisetkin siitä sitten innostuimme nähdessämme erikoisia kaloja. Rannikkolaiva laituri on myös ihan hotellin vieressä, joten kävimme myös kolmen tunnin rannikkokierroksella. Näimme Famakustan, rannikkoa ja kauniin laguunin, jossa pysähdyimme uimaan ja jossa teinimme pääsi kokeilemaan happipullosukellusta. Aurinko paistoi todellakin pilvettömältä taivaalta koko viikon ja illallakin oli mukavan lämmintä pienestä tervetulleesta tuulesta huolimatta.

  Viikko oli meille sopivan pituinen ja mikäli haluaa aurinkoa, sitä kyllä Protaras tarjosi meille matkamme aikana.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta kesäkuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Protaras

  pirjo.pirnes 
  2.5.2017

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  4
  Ostokset
  4
  Ruoka & juoma
  4
  Harrastukset
  4

  Viimeinen huhtikuun viikko kului liiankin nopeasti auringon helliessä meitä räntäsateiden keskeltä lähteneitä, äitiä ja kahta aikuista tyträrtä. Majoituimme puolihoidolla hotelli Golden Starissa ylimmän kerroksen terassillisessa kaksiossa; terassilta oli näköala merelle, ja pienemmältä parvekkeelta altaalle päin. Rannalla oli vielä alkukaudesta hyvin tilaa, ja viikon sää oli tavallistakin lämpimämpi nousten välillä 30 asteeseen, joten saimme väriäkin pintaan aurinkoa palvoessamme. Kävimme Ayia Napassa ostoksilla taksilla, matka yhteen suuntaan oli 14-15 euroa. Totesimme tosin, että Protaraksessakin oli meille tarpeeksi kauppoja, ja ilmapiiri sekä yleisilme rauhallisempi ja siistimpi, enemmän meille mieleen. Teimme myös veneretken merelle, jossa kaukaa katselimme Famagustan autiokaupunkia ja kuulimme sen surullisen tarinan, jatkoimme kiehtovan siniselle Blue Lagoonille, jossa uimme ja hämmästelimme rannan luolia. Kaiken kaikkiaan viikko oli ihana, ajankohta osui aivan nappiin ja nautimme lomastamme suuresti.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta huhtikuu 2017

  Kommentoi matkakertomusta
 • Protaras

  Kisuliini 
  30.10.2016

  [Rating]
  [Property] [Rating]
  Nähtävyydet
  3
  Ostokset
  3
  Ruoka & juoma
  5
  Harrastukset
  3

  Smartline Lantiana Gardens
  On varsinainen kissaihmisten ihannehotelli.
  Hotellin alueella on monta ihmisystävällistä ja hyväkäytöksistä kissaa. Pitävät silityksestä ja saattavat hotellilta lähtiessä, mutta eivät seuraa kaupungille.

  Huomioikaa retkille lähtiessänne, että Tjäreborgilaisten bussien kellot käyvät eri aikaa, ainakin 5 ellei 10 minuuttia edellä.

  Lue lisää

  Matkan ajankohta lokakuu 2016

  1 kommentti
  Kisuliini kirjoitti
  30.10.2016
  Ohjeen mukaan piti päästä muokkaamaan omaa matkakertomusta, mutta löytyikin vain kommentoi-ruutu. Joten tämä kommentti on lisäys alkuperäiseen. Fig Tree Bayn ranta on ihanteellinen, matala ja hienoa hiekkaa.
  Kommentoi matkakertomusta
Sivut: 12345615